Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Sprawy do załatwienia po śmierci męża - Norwegia

11 Postów
Górą Zieloni
(GoraZieloni)
Wiking
Witajcie chciałabym żeby jakaś kompetentna osoba udzieliła mi odpowiedzi na parę pytań.
Po pierwsze wysłałam do navu akt zgonu męża który był na AAP od kwietnia.I czy do Helfo tez muszę wysłać?chodzi o ubezpieczenie zdrowotne.Pracodawca męża ma mi przysłać jakieś dokumenty do podpisania i odesłania jeszcze nwm jakie.I od chwili wypłacania AAP chyba coś tam nie zadziałało i mąż nie otrzymywał rodzinnego na dziecko i czy ja mogę sie ubiegac o zaległe rodzinne i niewypłacone też pieniądze za ostatnie zwolnienie lekarskie męża.Proszę o odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
GoraZieloni napisał:
Po pierwsze wysłałam do navu akt zgonu męża który był na AAP od kwietnia.I czy do Helfo tez muszę wysłać?Tak, powinnaś to zrobić.
GoraZieloni napisał:
I od chwili wypłacania AAP chyba coś tam nie zadziałało i mąż nie otrzymywał rodzinnego na dziecko i czy ja mogę sie ubiegac o zaległe rodzinne i niewypłacone też pieniądze za ostatnie zwolnienie lekarskie męża.Proszę o odpowiedz.W takich przypadkach każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie, niestety nie jesteśmy w stanie udzielić Ci konkretnej odpowiedzi jak urząd potraktuje Twoją sytuację. Warto spróbować, wysyłając wniosek o zasiłek z dokumentacją potwierdzającą prawa ojca do zasiłku.
Zgłoś wpis
11 Postów
Górą Zieloni
(GoraZieloni)
Wiking
Dziękuję bardzo za odpowiedż.A proszę powiedziec czy na ten adres powinnam wysłać?

HELFO
Postboks 2415
3104 Tønsberg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Górą Zieloni
(GoraZieloni)
Wiking
MultiNOR napisał:
GoraZieloni napisał:
Po pierwsze wysłałam do navu akt zgonu męża który był na AAP od kwietnia.I czy do Helfo tez muszę wysłać?Tak, powinnaś to zrobić.
GoraZieloni napisał:
I od chwili wypłacania AAP chyba coś tam nie zadziałało i mąż nie otrzymywał rodzinnego na dziecko i czy ja mogę sie ubiegac o zaległe rodzinne i niewypłacone też pieniądze za ostatnie zwolnienie lekarskie męża.Proszę o odpowiedz.W takich przypadkach każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie, niestety nie jesteśmy w stanie udzielić Ci konkretnej odpowiedzi jak urząd potraktuje Twoją sytuację. Warto spróbować, wysyłając wniosek o zasiłek z dokumentacją potwierdzającą prawa ojca do zasiłku.

A konkretnie to o jaka dokumentację potwierdzającą chodzi? o jaki druk nazwę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok