Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca - Norwegia

5 Postów
Radek Wolski
(RadekWolski)
Wiking
Witam wszystkich.czy ktoś mi powie jak jest z pracą w norwegii i czy wymagany jest język norweski

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1245 Postów
arek renegade
(renegade)
Maniak
nie... skad.. tu wszyscy po polsku gadają...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
RadekWolski napisał:
Witam wszystkich.czy ktoś mi powie jak jest z pracą w norwegii i czy wymagany jest język norweski

Absolutnie nie, nie i jeszcze raz nie. Wystarczy jak znasz japonski albo zulu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Dariusz R
(darservice)
Początkujący
....dokladnie , tylko i wylacznie polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
RadekWolski napisał:

Czy dziecko wyrazilo zgode na publikacje zdjecia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Radek Wolski
(RadekWolski)
Wiking
Cha cha pytam na poważnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(PoProstuAdam)
Wiking
Hej to wy macie z kim po polsku pogadać??? Wow... w założeniu to właściwie macie szczęście... chociaż wiadomo jak czasem jak z drugim Polakiem zagranicą może być...

No u mnie na hotelu został Litwin i para Norwegów... cholera Ruskiego nie za bardzo umiem :/ w szkole akurat nie miałem... po polsku mówią... no popatrz, popatrz a ja tylko angielski i angielski

No i właściwie nie znam Norweskiego (kilkadzisiąt prostych słówek i proste wulgaryzmy) ponieważ mówię po angielsku, no w pracy i owszem daję sobię radę ale czasem trzeba się na kombinować np w sklepie...

Myślę że to zależy od regionu i charakteru pracy, ale raczej dobrze coś znać po Norwesku... chociaż podkreślmy spotkałem ludzi co nawet angielskiego nie znali...

U mnie w tej pracy szef miał wygania co do języka, no i nawet im przyszedł jakiś Norweg, popatrzył na pracę i tyle go widzieli... no to zmienili wymagania, mnie znaleźli w sieci i sprowadzili, no i jakoś takoś zostałem ale to miasto to taka prowincja, Norwegów ciągnie do Oslo, Trondehaim... ale z drugiej strony mi dają rysunki, więc czy mówię po angielsku, czesku czy Norwesku jeden ciul...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Radek Wolski
(RadekWolski)
Wiking
Dzięki za info .A praca jest przez pośredników czy przez pracodawcę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1245 Postów
arek renegade
(renegade)
Maniak
Radek... tak na powaznie , to w jez. angielskim musisz mówic przynajmniej przyzwoicie... i nie wiem czy bez posredników cos znajdziesz.. chyba ze masz tu znajomego po prostu.. pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Radek Wolski
(RadekWolski)
Wiking
Ok dzięki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok