Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Co przysługuje nam po urodzeniu dziecka...ja w Polsce mąż w Norwegii.. - Norwegia

2 Posty
Wiking
Witam, proszę o odpowiedz na pytanie, co w przypadku, kiedy ja jestem w Polsce, mąż na kontarakcie w Norwegii. Ja jestem w ciąży. Jakie profity przysługują nam w tej sytuacji. Czy w Norwegii będzie przysługiwała mężowi tzw opieka nad żoną i dzieckiem. Wiem, że takich pytań było już pewnie milion, ale ja jestem zielona w tych sprawach, dlatego też proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(dziad)
Początkujący
AgataK napisał:
Witam, proszę o odpowiedz na pytanie, co w przypadku, kiedy ja jestem w Polsce, mąż na kontarakcie w Norwegii. Ja jestem w ciąży. Jakie profity przysługują nam w tej sytuacji. Czy w Norwegii będzie przysługiwała mężowi tzw opieka nad żoną i dzieckiem. Wiem, że takich pytań było już pewnie milion, ale ja jestem zielona w tych sprawach, dlatego też proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Barnetrygd, kontantstøtte, melk tillegg, middag refusjon, knullestøtte, bæsjdigge.

To profity, ale musisz dokladnie powypelniac " søknadsskjema" czyli wnioski.

Wszystko jest na stronach nav.no

Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok