Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Brak zwrotu podatkowego i jakichkolwiek dodatków... - Norwegia

1 Post
Dariusz Wolski
(DariuszWolski)
Wiking
Witam serdecznie. Pracuję w Norwegii od września tamtego roku. Za rok 2014 dostałem zwrot podatku w wysokości 0 koron,czyli nic. Nie znam niestety norweskiego. Jestem zarejestrowany w polskiej firmie,która to otworzyła spółkę z norwegiem... Norweską umowę też jakaś podpisywałem na bodajże 150 koron na godzinę . Dostaję jednak 200 zł za dniówkę i do tego pracuję cały tydzień i nieraz mam niedzielę wolną.w weekendy też mam 200 zł na dzień. Nie znam tutejszego prawa jeszcze ale wiem że to jest nielegalne. Czy Jest ktoś mi w stanie pomóc? Mam Norweską jakąś umowę ale dostaję marne 200 zł dziennie więc to chyba nie jest w porządku. Jest możliwość odzyskania całości wynagrodzenia norweskiego i zwrotu podatkowego? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
Norweską "jakąś" umowę? Najpierw sam sobie musisz pomóc i nauczyć się że "czegoś" się nie podpisuje. Wiem że chciałeś się załapać i brałeś co było. Jeżeli to nie ściema zrób skan zasłoń swoje dane i wyślij mi to na hawkingstephen8jun@gmail.com
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
No tak jawne w h_ja ciecie przez twojego pryncypała , zawsze możesz się pocieszyć ze zarabia na tobie GRUBA kasiurke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
Dariusz masz wiadomosc na priv.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Już na pierwszy rzut oka widać, że pracodawca jest nieuczciwy, w kwestii wysokości wypłacanego wynagrodzenia. Zwrot podatku mógł być zerowy z uwagi na brak opodatkowania w Norwegii pracownika firmy zagranicznej pod określonymi warunkami. Natomiast kwestie płacowe powinien Pan zgłosić do Arbeidstilsynet, czyli Inspekcji Pracy, lub interweniować u prawnika.

Więcej informacji: www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397
Zgłoś wpis
34 Posty
Jacek B
(Jack2)
Nowicjusz
Witam serdecznie. Pracuję w Norwegii od września tamtego roku. Za rok 2014 dostałem zwrot podatku w wysokości 0 koron,czyli nic. Nie znam niestety norweskiego. Jestem zarejestrowany w polskiej firmie,która to otworzyła spółkę z norwegiem... Norweską umowę też jakaś podpisywałem na bodajże 150 koron na godzinę . Dostaję jednak 200 zł za dniówkę i do tego pracuję cały tydzień i nieraz mam niedzielę wolną.w weekendy też mam 200 zł na dzień. Nie znam tutejszego prawa jeszcze ale wiem że to jest nielegalne. Czy Jest ktoś mi w stanie pomóc? Mam Norweską jakąś umowę ale dostaję marne 200 zł dziennie więc to chyba nie jest w porządku. Jest możliwość odzyskania całości wynagrodzenia norweskiego i zwrotu podatkowego? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc...

Nie wiem jak jest teraz ale za moich czasów umowa była w dwóch językach Norweskim i Polskim
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok