Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Szukam pracy. - Norwegia

40 Postów

(Dziadogrzyb)
Nowicjusz
Pracowałem w norwegi przez parę lat przy różnych robotach pomocniczych w budowlance.
Ostatnio zostałem zwolniony z pracy i dostałem zasiłek dla bezrobotnych na 104 tygodnie.
Nie narzekam jednak nudzę się okropnie.
Mam 61-lat i bardzo trudno jest mi teraz znaleźć coś legalnego.
Każdy odpisuje uprzejmie iż stanowisko jest już obsadzone. Nawet nav dał mi spokój i nie żąda dalej aktywnego poszukiwania pracy przez ich stronę.
Dlatego poszukuję cokolwiek nawet na dziko jednak na dłużej na pół roku lub rok, praca nie musi być na godziny może być na dzieło.
Raczej chodzi mi o spokojna pracę a nie zapieprz jak młodzi polacy-niewolniki potrafiom.
Znam się na budowlance jednak zawsze pracowałem jako pomocnik nawet tu w norwegi.

Możecie coś zaradzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dziadogrzyb napisał:

Mam 61-lat ...

Możecie coś zaradzić.

Tak, udaj sie na wczesniejsza emeryture.

Niestety musisz spojrzec prawdzie w oczy - masz 61 lat i w smie to cud, ze miales prace do tej pory. Po przekroczeniu 50-tki twoja atrakcynosc na rynku pracy spada, a po przekroczeniu 60-tki znika calkowicie.

Wiec odpoczywaj teraz jak mozesz. Z NAV nawet nie beda ciebie za mocno szarpali, bo dobrze wiedza, ze pracy i tak nie znajdziesz. A po dwoch latach, jak dagpenger sie skoncza, udaj sie na emeryture.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Może ponownie coś w Eidsvoll
U ogonka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Dziadogrzyb napisał:
Pracowałem w norwegi przez parę lat przy różnych robotach pomocniczych w budowlance.
Ostatnio zostałem zwolniony z pracy i dostałem zasiłek dla bezrobotnych na 104 tygodnie.
Nie narzekam jednak nudzę się okropnie.
Mam 61-lat i bardzo trudno jest mi teraz znaleźć coś legalnego.
Każdy odpisuje uprzejmie iż stanowisko jest już obsadzone. Nawet nav dał mi spokój i nie żąda dalej aktywnego poszukiwania pracy przez ich stronę.
Dlatego poszukuję cokolwiek nawet na dziko jednak na dłużej na pół roku lub rok, praca nie musi być na godziny może być na dzieło.
Raczej chodzi mi o spokojna pracę a nie zapieprz jak młodzi polacy-niewolniki potrafiom.
Znam się na budowlance jednak zawsze pracowałem jako pomocnik nawet tu w norwegi.

Możecie coś zaradzić.

Niejakai ( fullkasko, cyśiek, wrzeszczot, patim) obecny na tym forum rozwozi gazety, uderz do niego, tam wiek nie jest istotny może coś poradzi na twoją przypadłość.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(Dziadogrzyb)
Nowicjusz
Elise napisał:Dziadogrzyb napisał:Mam 61-lat ...
Możecie coś zaradzić.
Tak, udaj sie na wczesniejsza emeryture.
Niestety musisz spojrzec prawdzie w oczy - masz 61 lat i w smie to cud, ze miales prace do tej pory. Po przekroczeniu 50-tki twoja atrakcynosc na rynku pracy spada, a po przekroczeniu 60-tki znika calkowicie.
Wiec odpoczywaj teraz jak mozesz. Z NAV nawet nie beda ciebie za mocno szarpali, bo dobrze wiedza, ze pracy i tak nie znajdziesz. A po dwoch latach, jak dagpenger sie skoncza, udaj sie na emeryture.

Po dwóch latach będę miał ich zaledwie 63 to za mało by przejść na emeryturę tym bardziej w norwegi, może akurat się mylę, nie znam jeszcze aż tak dokładnie tych przepisów.
Jestem rocznik 54 i mnie nie obowiązują przepisy przejściowe dla wcześniejszych emerytur.
Mam obowiązek "tyrać efektywnie" do 67 lat. nawet na 1/2 etatu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(Dziadogrzyb)
Nowicjusz
Joseph napisał:Niejakai ( fullkasko, cyśiek, wrzeszczot, patim) obecny na tym forum rozwozi gazety, uderz do niego, tam wiek nie jest istotny może coś poradzi na twoją przypadłość.
To jest przednia myśl z tą pocztą i gazetami, faktycznie widzę nieraz starszych którzy rozwożą pocztę i reklamy w mojej okolicy.
Może faktycznie trzeba będzie zmienić profesję z budowlanej na kolporterską.
Zwłaszcza iż tą budowlankę nie bardzo lubiłem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dziadogrzyb napisał:
Po dwóch latach będę miał ich zaledwie 63 to za mało by przejść na emeryturę tym bardziej w norwegi, może akurat się mylę, nie znam jeszcze aż tak dokładnie tych przepisów.
Jestem rocznik 54 i mnie nie obowiązują przepisy przejściowe dla wcześniejszych emerytur.
Mam obowiązek "tyrać efektywnie" do 67 lat. nawet na 1/2 etatu.

Na emeryture mozna isc jak ma sie 62 lata.
Cos o tym tutaj:
www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/%C2%A7...7+%C3%A5r.265640.cms
No ale oczywiscie wszystko zalezy od tego, ile sobie wypracowales (mozna to zdaje sie sprawdzic na stronie Altinn)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok