Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

bank - Norwegia

21 Postów

(KrzysztofDabek)
Wiking
Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi w norweskich bankach.
Od miesiąca próbuje założyć konto do obsługi rachunków bieżących i z takimi problemami nie spotkałem się nigdzie na świecie. Domagają się jakiś akredytacji z banku gdzie mieszkam, odsyłają do głównego biura, mówią że nie mają formularzy, czepiają się daty na umowie.
To aż takie rasistowskie psy z tych norwegów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
KrzysztofDabek napisał:

Niestety tak, nienawidza zwlaszcza polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów

(KrzysztofDabek)
Wiking
Przyjechałem na rekonesans z Holandii ale widzę że tu nie lepiej, chociaż tubylcy w każdym razie ci co dotychczas spotkałem wydają się uczciwi w przeciwieństwie do wiatraków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
DorHan napisał:
KrzysztofDabek napisał:

Za to Polacy nie mają żadnych problemów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Joseph napisał:
DorHan napisał:
KrzysztofDabek napisał:

Za to Polacy nie mają żadnych problemów.

Polacy nie maja zadnych problemow procz historycznych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KrzysztofDabek napisał:
Od miesiąca próbuje założyć konto do obsługi rachunków bieżących i z takimi problemami nie spotkałem się nigdzie na świecie. Domagają się jakiś akredytacji z banku gdzie mieszkam, odsyłają do głównego biura, mówią że nie mają formularzy, czepiają się daty na umowie.

Nie, nie sa to rasistowskie psy.
Domyslam sie, ze problem lezy tam, gdzie w 99% takich przypadkow.
Zapewne pracownik banku dokladnie i szczegulowo tlumaczy Ci gdzie lezy problem, ty zas z powodu bariery jezykowej nie jestes w stanie tego zrozumiec.
Zareczam Ci, ze w 99% przypadkow gdy zglaszaja sie do mnie ludzie z takim wlasnie problemem jak twoj (a bardzo czesto sie to zdarza), wszystkie problemy znikaja podczas pierwszej wspolnej wizyty w banku. Nie, nie to ze znikaja... Po prostu okazuje sie, ze zaden problem nie istnieje...

Jeli moge Ci cos doradzic, to udaj sie do banku raz jeszcze, ale w towarzystwie osoby ktora posluguje sie jezykiem angielskim lub norweskim... I wszystko skonczy sie dobrze.

ABY UPRZEDZIC KOMENTARZE DO MOJEJ WYOPOWIEDZI:
Tak wiem, jestem cham, prostak, nie znam czlowieka a oceniam. On swietnie mowi po angielsku, a cala wina lezy po stronie Norwegow ktorzy nienawidza Polakow. jestem zaplutym polonorkiem i nienawidze swojego kraju. Obrazam ludzi. Co ja w ogole wiem?
No i jestem zydem, lemingiem, na pewno glowowalem na PO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
KrzysztofDabek napisał:
Przyjechałem na rekonesans z Holandii ale widzę że tu nie lepiej, chociaż tubylcy w każdym razie ci co dotychczas spotkałem wydają się uczciwi w przeciwieństwie do wiatraków.

Uczciwi tubylcy? Zapytaj sie dobrze poinformowanych, to dostaniesz wiarygodna odpowiedz.
Proponuje zapytanie sie o to cycka vel "wrzeszczot"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
WujekJanek napisał:
KrzysztofDabek napisał:

Zapewne pracownik banku dokladnie i szczegulowo tlumaczy Ci gdzie lezy problem, ty zas z powodu bariery jezykowej nie jestes w stanie tego zrozumiec.
Zareczam Ci, ze w 99% przypadkow gdy zglaszaja sie do mnie ludzie z takim wlasnie problemem jak twoj (a bardzo czesto sie to zdarza), wszystkie problemy znikaja podczas pierwszej wspolnej wizyty w banku. Nie, nie to ze znikaja... Po prostu okazuje sie, ze zaden problem nie istnieje...

Jeli moge Ci cos doradzic, to udaj sie do banku raz jeszcze, ale w towarzystwie osoby ktora posluguje sie jezykiem angielskim lub norweskim... I wszystko skonczy sie dobrze.

Tak wiem, jestem cham, prostak, nie znam czlowieka a oceniam. On swietnie mowi po angielsku, a cala wina lezy po stronie Norwegow ktorzy nienawidza Polakow. jestem zaplutym polonorkiem i nienawidze swojego kraju. Obrazam ludzi. Co ja w ogole wiem?

Dlaczego negujesz moja wiarygodna odpowiedz, ty lemingowski zydzie ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
DorHan napisał:
WujekJanek napisał:
KrzysztofDabek napisał:

Dlaczego negujesz moja wiarygodna odpowiedz, ty lemingowski zydzie ?

Bo Cie kocham.
Platonicznie, ale kocham.
Wiec musze sie podroczyc, jak to my zydzi mamy w zwyczaju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów

(KrzysztofDabek)
Wiking
nie wybrałem się sam asekuracyjnie byłem z tłumaczem chociaż nie było potrzeby. ponad 10 lat mieszkam w Holandii i wiem jak to w tych urzędach bywa nie mniej jednak co do banków to nie spodziewałem się takiego zachowania czuje się jak potencjalny bandyta. mam kilka kont w innych krajach i nigdzie z taką reakcją się nie spotkałem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok