Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
34 Posty
Jacek B
(Jack2)
Nowicjusz
nie wybrałem się sam asekuracyjnie byłem z tłumaczem chociaż nie było potrzeby. ponad 10 lat mieszkam w Holandii i wiem jak to w tych urzędach bywa nie mniej jednak co do banków to nie spodziewałem się takiego zachowania czuje się jak potencjalny bandyta. mam kilka kont w innych krajach i nigdzie z taką reakcją się nie spotkałem.

Tu co inny bank to inne przepisy jeden chce umowę na pracę przynajmniej na 6 mieś inny znowu um.na mieszkanie a inny znowu co innego i zależy na jaki dzień humoru trafisz akurat tego gostka .Syn był dwa razy w tym samym Banku w jednym dniu gostek nie miał humoru i powymyślał jakieś pierdoły ze są potrzebne ,następnym razem był ktoś inny przy okienku miał humor i nagle nic nie było potrzeba no prawie ale konto założył
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KrzysztofDabek napisał:
nie wybrałem się sam asekuracyjnie byłem z tłumaczem chociaż nie było potrzeby. ponad 10 lat mieszkam w Holandii i wiem jak to w tych urzędach bywa nie mniej jednak co do banków to nie spodziewałem się takiego zachowania czuje się jak potencjalny bandyta. mam kilka kont w innych krajach i nigdzie z taką reakcją się nie spotkałem.

W takim razie domyslam sie, ze nie byles w banku tylko w norweskim banku.
Wybierz sie wiec do PRAWDZIWEGO BANKU. Na przyklad do Nordea.

Pamietac dobrze, ze wszystko co norweskie jest najlepsze. Kluczem do zrozumienia Norwegii jest to, aby pamietac, ze mentalnosc Norwega jest tozsama z mentalnoscia nowobogackiego Rosjanina z dowcipow. A skoro "nasze norweskie" jest najlepsze, to po co sie starac, skoro i tak we wszystkim co robimy jestesmy mistrzami swiata i okolic?

Obsluga klienta w tym kraju nie istnieje. Nie raz doznasz szoku, gdy na przyklad kupujac komputer (i wydajac kilka tysiecy koron) bedziesz obslugiwany przez mloda Norwezke, ktora przez caly czas rozmowy z Toba bedzie nie tyko zyla gume, ale nawet nie przerwie zabawy ze swoim telefonem...

Tak po prostu jest. Idz do Nordei ktora jest PRAWDZIWYM Bankiem, a nie Norweskim Bankiem.

Pamietasz film Halo Szpicbrodka? Tam jest scena w ktorej doprowadzony do furii cudza nieudolnoscia facet krzyczy:
GENIUSZ, GENIUSZ!!! Na co mi geniusz? Ja chcialem fachowca...
Ot i cala brutalna prawda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów

(KrzysztofDabek)
Wiking
najpierw byłem DNB mało przyjemna obsługa więc się wybrałem do Nordei i tam poprosili o akredytacje z innego banku. Dbają o swoich i tyle szkoda że w Polsce tak nie ma może by się człowiek nie musiał tak upokarzać. no ale nie zmienia to faktu że w stosunku do mnie to psy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KrzysztofDabek napisał:
najpierw byłem DNB mało przyjemna obsługa więc się wybrałem do Nordei i tam poprosili o akredytacje z innego banku. Dbają o swoich i tyle szkoda że w Polsce tak nie ma może by się człowiek nie musiał tak upokarzać. no ale nie zmienia to faktu że w stosunku do mnie to psy.

DnB to prawdziwy, norweski, najlepszy na swiecie bank.
Ciesz sie, ze dostapiles zaszczytu rozmowy z kunsultantem, mam nadzieje za podziekowales za te uprzejmosc? Wszak mogli Cie wyslac na poczte, z ktora maja podpisana uwowe... W sumie i tak bylo elegancko jak na DnB, nie narzekaj

W Nordei jak chcieli akredytacji, to pewnie mieli ku temu jakies powody. Naprawde. Moze na przyklad nie spelniasz ogolnie obowiazujacych w Norwegii warunkow do zalozenia konta bankowego? Na przyklad nie masz zezwolenia na pobyt z policji, albo masz ale nie masz numeru personalnego ani nawet Dnumeru? Jesli tak, to nie przeskoczysz...

Nawet w DanskeBank nie przeskoczysz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok