Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
9 Postów
Krzysiek Urbański
(Krzysiek1964)
Wiking
Dzięki Cysiek2
.....może ktoś ma jeszcze jakieś inne spostrzeżenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Zalozyciela watka przepraszam za odskoczenie od tematu.

Do idioty cycka ma natomiast wiadomosc nastepujaca:

Jezeli chcesz wejsc w jakiekolwiek interakcje ze mna, musisz wzmocnic swoj ntelekt. Wiesz o czym mowie? Mysle, ze raczej nie.
Przewodnikem psow mozesz byc dla swej sfory domowej . Ja jestem alpha lupi. I blyszcze na twoim niebie.
Jezeli mozesz go dojrzec z okien piwnicy .

Wtajemniczeni wiedza o czym mowie. I im daje nadzieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Krzysiek Urbański
(Krzysiek1964)
Wiking
.....no i właśnie o takie subiektywne opinie jak twoja mi chodzi.
Nie oczekuję od nikogo porównania kilku banków tylko opinii o tym z którego korzysta.
Sprawa opłat nie jest dla mnie nieważna, ale raczej drugoplanowa.
Być może niezbyt jasno napisałem o co mi dokładnie chodzi - przepraszam.
Najbardziej ciekawi mnie o którym banku mają ludzie opinię, że obsługa przez Internet jest prosta a menu czytelne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
a ktoś korzysta z Nordei?albo ze sparebanken albo sparebank 1? pytam o nie bo u mnie w okolicy tylko takie mam, ale narazie jest skłonny do DNB, które też jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
sparebanken daje latwiej kredyt na dom niz dnb
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
odnośnie opłat w DNB:

1. wysokość opłaty za przelew do Polski jest zależny od tego czy przewalutowanie z NOK na PLN następuje w banku norweskim czy też polskim

2. opłata, w wysokości 1 nok za każdą płatność kartą występuje, jeśli konto jest jedynym produktem bankowym, które posiadasz w DNB. Jeśli natomiast posiadasz konto + rachunek oszczędnościowy, to opłaty tej już nie ma za każdą płatność kartą.

Co do punktu 2 mogę się mylić. Musisz zapytać w banku.

A jeśli już o przewalutowaniach mowa to najlepiej otworzyć konto w kantorze Alior banku. Wtedy zarobione NOK przesyłasz na norweskie konto w kantorze Alior i dopiero stąd na swoje stałe konto. Alior Kantor ma najlepsze kursy wymiany - przez większość roku wynoszą ok 0.50 zł za 1 Nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
NIe DNB a wszystkie banki tak poobcinal lokaty jak i oprocentowanie kredytow z 3,35 % na 2,9 %. Karamba - tak sie dzieje w zaleznosci od stanu gospodarki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
roccobarocco napisał: " Alior Kantor ma najlepsze kursy wymiany - przez większość roku wynoszą ok 0.50 zł za 1 Nok"

Może i kantor Alioru przelicza korony po dobrym kursie,tylko na Boga,co znaczy przez..."większość część roku"???
No chyba że napisałeś o roku...ubiegłym.
No bo jeżeli wymieniałeś korony w latach 2011,2012 lub 2013 po 0.50 zł to...moje gratulacje

A tu masz dowód na to co napisałem : 3-letni wykres kursu PLN-NOK " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer" >stooq.pl/q/?s=nokpln&c=3y&t=l&a=lg&b=0
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
roccobarocco napisał:
odnośnie opłat w DNB:

1. wysokość opłaty za przelew do Polski jest zależny od tego czy przewalutowanie z NOK na PLN następuje w banku norweskim czy też polskim

2. opłata, w wysokości 1 nok za każdą płatność kartą występuje, jeśli konto jest jedynym produktem bankowym, które posiadasz w DNB. Jeśli natomiast posiadasz konto + rachunek oszczędnościowy, to opłaty tej już nie ma za każdą płatność kartą.

Co do punktu 2 mogę się mylić. Musisz zapytać w banku.

A jeśli już o przewalutowaniach mowa to najlepiej otworzyć konto w kantorze Alior banku. Wtedy zarobione NOK przesyłasz na norweskie konto w kantorze Alior i dopiero stąd na swoje stałe konto. Alior Kantor ma najlepsze kursy wymiany - przez większość roku wynoszą ok 0.50 zł za 1 Nok

NIe chce cie znowu atakowac ale ptk nr 1 to bzdura .....
W DNB zawsze zaplacisz 30 NOK za przelew normalny do PL czy to bedzie PLN czy NOK. Niektore banki jak np PKO SA pobieraja oplaty za zagraniczny przelew przychodzacy nawet 50 zl !!!!!!!! niezaleznie od waluty wplywu.
Przerabialem to jak koledze wyslalem glupie 200 zl a dostal 150 na konto. Wszystkie infolinie obdzwonilem i tak mi wytlumaczono. DNB wysyla kase all in a co zrobi Polski bank to ich nie interesuje. Moga cie kasowac za wszystko jesli sie zgadzasz

Kurs wymiany w DNB czesto bywal wyzszy niz w Alior a nawet w kantorach - szczegolnie w godzinach wieczornych ( ksiegowanie porannye ).

Jam mam konto mBanku i nic nie pobieraja a w NO czy wysle PLN czy NOK zawsze to samo. Radze zmienic bank po Polskiej stronie. Alior sie oplaca ale zalezy ile tej kasy transferujesz bo jesli jest to 10 000 nok rocznie to szkoda zachodu za 100 nok roznicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Sentex nie zauwazyl, ze Norges Bank obnizyl styringsrente.
Wynikiem tego jest obnizenie oprocentowania pozyczek bankowych czyli boliglån jak tez obnizenie oprocentowania kont kapitalowych.
Rowniez norweskie statsobligasjoner maja teraz nizsze oprocentowanie.

Do zalozyciela watku:

Jezeli chcesz zalozyc konto w DnB i chcesz sie zorientowac w kosztach, to mozesz wejsc na strony banku i przestudiowac "prisliste"
Jedna z fizycznych zalet tego banku jest to, iz mozesz dokonywac wplat/ wyplat w kazdym Post i butikk.
Wiele oddzialow DnB nie ma obrotu gotowkowego, tylko doradztwo.

Inne banki mozesz rowniez sprawdzic w ten sposob. Zobacz ich strony internetowe i prislister. Wybierz ten, ktory ma najnizsze koszty.

Z doswiadczenia wiem, ze strony Nordea i Sparebank1 sa dosc malo przejrzyste. Osobiscie wole strony DnB.
Skandiabanken jest bankiem, ktory mozesz tez wziac pod uwage, ale oni uzywaja zdrapujaca kodebrikke, co jest troche uciazliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok