Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Tu nie chodzi o jakis status pendler to jest kropla w morzu spraw ktore trzeba rozwiazac aby zlikwidowac socjalizm ktory jest chora ideologia ktora niepozwala norska ani innym tu ludzia pracujacym w pelni korzystac z tego ze przypadek obdarzyl ten kraj ropa naftowa.

Kapitalizm jest jedynym sprawiedliwym ustrojem gdzie kazdy ma to co sobie wypracuje a nie ze socjalista jakis decyduje komu dac a komu nie. To jest proba ograniczenia wolnosci obywatelskich poprzez ekonomiczny terroryzm zalegalizowany przez socjalistow. W socjalizmie nic nie jest sprawiedliwe bo coz sprawiedliwego w tym ze pasozyty dostaja zasilki czy ze kogos panstwo sponsoruje.

I niesugerujcie sie jasta ktory przypadkiem napisal cos madrego kapitalistycznego. Bo zachwile "dowalil" socjalizmem mowiac ze ludzie ktorzy kupuja cos poza Norwegia powinni byc oblozeni dodatkowym podatkiem. Nikt norska niebroni jechac na "Harry handel" do Szwecji czy gdziekolwiek indziej, wiec czemuz to ktos mialby byc obciazany dodatkowym podatkiem za wykazywanie sie kapitalistycznym sprytem aby obejsc chore akcyzy socjalistow.

Socjalizm to zlo absolutne nie ma gorszego ustroju ktory bardziej by naklanial obywateli do pasozytnictwa i pozbawial ambicji.... To ustroj ktory tworzy kryminalistow tworzac problemy jakie w innych ustrojach niewystepuja. I co najwazniejsze to jest ustroj skrajnie niesprawiedliwy ograniczajacy wolnosc obywateli.....

I wlasnie z tego ze tak duzo norskow glosuje na AP(er) oraz SV(in) to moje zdanie o nich nie jest dobre. Bo te 16,3 % pragnace kapitalizmu i mozliwosci swobodnego lepszego zycia we wlasnym kraju to sa norski inteligetne i glosujace na FrP. Kapitalizm to sprawiedliwosc i wolnosc.... Co do socjalizmu mozna przytoczyc slowa Churchilla:

Socjalizm jest filozofią niepowodzeń, wyznaniem ignorancji, ewangelią zawiści, a jego wewnętrzną cnota jest równy podział biedy.

Ale rozumiem, ze jest Ci bardzo dobrze w tym socjalizmie skoro zdecydowales sie tutaj zyc i tutaj zarabiac pieniadze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rawiak napisał:
cześć jasta co konia chlasta
uciekaj stąd
jesteś bardzo brzydki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
te
szoferzyna spod Moniek
co już się żonie pieniądze na " kremy" skończyły
i musisz zawszawiony gepardzie w złotym łańcuchu i białych skarpetach po Królestwie kursować?

hehehehe spod Moniek

nom czasem musze, zeby sie kapke rozerwac

mnie teraz juz wystraczy 6mies/rok!
O czym ty (mimo twojej lokaty w pl) mozesz pomarzyc
Umnie jest inaczej > ja mam i korzystam, za to u ciebie jest wciąz tak samo > wszyscy słyszeli o twoich pieniadzach, ale nikt ich nie widział (łącznie z tobą)

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Greg1979: W socjalizmie wcale mi nie jest dobrze sama mysl o tym jak socjalisci mnie okradaja doprowadza mnie do wscieklosci.... nawet komuszki niesa tak szkodliwi jak socjalisci bo tam chociaz ludzie mieli ambicje by zdobyc wladze. Socjalizm zabija wszystkie ambicje i dazenia zamienia w szara sredniosc lub sytuacje pasozytnicze.

A ja tu NIEPRZYJECHALEM, przypadkiem urodzilem sie w Molde wiec na miejscu. Tyle ze potem na szczescie jeszcze moi rodzice wrocili do Polski gdzie bylem do 1997mego. A potem wbrew woli zabrano mnie do Norwegii (ja chcialem do USA (tak juz w wieku 8miu lat wiedzialem co to kapitalizm a co komunizm/socjalizm)).... Pozniej no coz jakos tu zylem wsrod giermancow lecz nie fakt ich giermanskiego pochodzenia lecz liczne wystepowanie bezmyslnych socjalistow sprawilo ze nieprzepadam za norskami... Jedyni myslacy to te 16,3 % glosujacych na FrP....

A dzis tu jestem bo kiedys po ukonczeniu szkoly sredniej popelnilem blad. Wybralem sie na studia prawnicze tutaj i dlatego po norweskim prawie moge tylko pracowac w Norwegii.... Jakze zgubne moze byc wybieranie kierunku studiow na podstawie zawodu o najwyzszej sredniej pensji w kraju (advokat).... i teraz jestem skazany na mieszkanie w tym kraju pewnie z 20 lat.... A powniennem wtedy pojechac do USA na studia medycyny i zostac tam doktorkiem i zyc w swobodzie kapitalizmu (chociaz kenijski socjalista bardzo stara sie zniszczyc wszystko co osiagnieto przez stulecia kapitalizmu)...... Czasu sie niecofnie nic sie niezmieni mozna tylko ze wszystkich sil wspierac FrP i walke z brudnym chorym socjalizmem....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
thespecialone napisał:

co avatar
starsi bywalcy pamiętają jak żeśmy tu en face pod swoimi prawdziwymi fotkami urzędowali
i pamiętają twój złoty łańcuch i białe skarpety coś i na MN zamieścił
i na portalach randkowych
w poszukiwaniu inteligentnej z klasą i chętnej na geparda spod Warszawy
ale obciach
ale cebula
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
thespecialone napisał:
FunkyD napisał: Skoro taki mądry jesteś to zastanawiam się czemu tylko jedna stronę widzisz ze wam/im się należy? Wszyscy kupują jedzeni i płacą za mieszkanie i powinni również dostawać zwroty!!!![/quote]

a kto ci broni ciołku do polski czesciej jezdzic?
Tak jak pisałes, w polsce jest lepiej dzieki takim jak ty (?)
Co cie kurwa obchodzi, od kiedy chuj byka boli, kiedy krowa sie cieli, ze ja/my czesciej podrózujemy do domu/rodziny,itp ?
Jade, wiec płace paliwo,prom,etc....
Koszt podrózy do polski, to ponad 5000kr w obie strony! Jadac kilka razy w roku, to powazne koszty, których malą czesc dostajesz z powrotem!
Po chuj frajerze jebiesz overtimy jak wsciekły,a potem zdziwiony, ze trzeba dopłaciic?
Chytry dwa razy traci
Ja w tamtyym roku przytuliłem ponad 100tys zwrotu incl.ferjepenger!
I chuj cie powinno to obchodzic chłopku roztropku!

ps: I owszem, zebys wiedział, ze w polsce ludzie zyją i mieszkają lepeij jak twoi norwescy idole
Tyle, ze ty tego nie ogarniasz, bo w swojej wsi jestes hero, którego wszyscy chcą na sołtysa
Takze wypierdalaj na wies, tam gdzie twoje miejsce![/quote] A wiec to Ty kurwo biala skarpetka vel czester Jebiesz overtimy to Ty za fajera frajerze DEBIL!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gepard Chester wróóóóóóóóóóóóóócccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiłłłłłłłłłłłłłłłłłł
szoferować w Królestwie
i będzie znów nam towarzyszył
ale jaja
jakby to listonosz powiedział
w Świat według Kiepskich
a pisali coś ostatnio,że cebula się przemyciła w większej wadze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
FunkyD napisał:
thespecialone napisał:
FunkyD napisał: Skoro taki mądry jesteś to zastanawiam się czemu tylko jedna stronę widzisz ze wam/im się należy? Wszyscy kupują jedzeni i płacą za mieszkanie i powinni również dostawać zwroty!!!!

Co cie kurwa obchodzi, od kiedy chuj byka boli, kiedy krowa sie cieli, ze ja/my czesciej podrózujemy do domu/rodziny,itp ?
Koszt podrózy do polski, to ponad 5000kr w obie strony! Jadac kilka razy w roku, to powazne koszty, których malą czesc dostajesz z powrotem!
Po chuj frajerze jebiesz overtimy jak wsciekły,a potem zdziwiony, ze trzeba dopłaciic?
Chytry dwa razy traci

ps: I owszem, zebys wiedział, ze w polsce ludzie zyją i mieszkają lepeij jak twoi norwescy idole
Tyle, ze ty tego nie ogarniasz, bo w swojej wsi jestes hero, którego wszyscy chcą na sołtysa
Takze wypierdalaj na wies, tam gdzie twoje miejsce![/quote] A wiec to Ty kurwo biala skarpetka vel czester Jebiesz overtimy to Ty za fajera frajerze DEBIL!!![/quote] Chyba jebales ostatnio overtimy koło mojej miejscowości bo jebalo śmierdzącym kierowca z TIR-a
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
FunkyD napisał:
FunkyD napisał:
thespecialone napisał:
FunkyD napisał: Skoro taki mądry jesteś to zastanawiam się czemu tylko jedna stronę widzisz ze wam/im się należy? Wszyscy kupują jedzeni i płacą za mieszkanie i powinni również dostawać zwroty!!!!

Chytry dwa razy traci

Takze wypierdalaj na wies, tam gdzie twoje miejsce!
A wiec to Ty kurwo biala skarpetka vel czester Jebiesz overtimy to Ty za fajera frajerze DEBIL!!![/quote] Chyba jebales ostatnio overtimy koło mojej miejscowości bo jebalo śmierdzącym kierowca z TIR-a[/quote] P.S szkoda na Ciebie czasu wiesniaku z kajdanek na szyi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
SENTIX napisał:
FunkyD napisał:
thespecialone napisał:

Chytry dwa razy traci

Takze wypierdalaj na wies, tam gdzie twoje miejsce!
A wiec to Ty kurwo biala skarpetka vel czester Jebiesz overtimy to Ty za fajera frajerze DEBIL!!![/quote]

Stary nie przejmuj sie zawistnymi debilam w Polsce jeden z drugim pochodzil z miejscowosci Kupa Wielka to trudno sie dziwic ze ubustwiaja No i zawiszcza innym pieniedzy ....jak tak chca zaczepiac ludzi nie zaczepia arabusow za socjale ktore oni wyciagaja z systemu nie dokladajac do niego nic od poczatku przyjazdu do No ...........pozdro[/quote]

ja mam wyjebane na takich frajerzynów, co gówno wpierdalają i uwazają sie za mundrych tego swiata!
jestem tu (MN) jak i w Norge wystarczająco długo, zeby odróznic normalnych od down-ów
A, ze chuj ich strzela, ze ktos (zwłaszcza polak)moze miec lepiej od nich, to ich problem....
Ja jestem juz na etapie,gdzie zostało mi cieszyc sie zyciem i wydawaniem pieniedzy, oni zas wciąż ukredytowani, sfrustrowani,zakompleksieni
Dzis pracując tylko 6 miesiecy w roku, osiągam tyle, ile te dwie cioty razem przez rok! dodatkowo ciesząc sie statusem pendlera

ps: takze piszcie sobie dwie cioty na wzajem, patrzac w lustrom mówiąc > ale mu dowaliłem

Jebane gimbusy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok