Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie masz wrażenia imperator, że
ścianę polskiej głupoty, ciemnoty i zakomuszenia
oni już są nauczeni, że im się coś należy, bo żyją, albo bo tak jest i było
spróbuj hołocie coś odebrać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
FunkyD napisał:
[b]] Wiesz co tu nie chodzi o kase W dupie to mam- stać by mnie było i na zapłacenie 80% podatku od Twojej głupoty gdyby i coś takiego wymyślili Tu chodzi o inna stronę medalu Dam Ci przykład z piątku: kolazuje sobie po mieście, po nattklubach z kumplem z Litwy Zaczynamy od Sandnes, jeszcze dobrze nie doszliśmy a juz widzę i słyszę, idzie takie małe gowno z wrzodami pod pachami i z panna za rękę Słyszę jak co drugie słowo to kurwa i huj i ze mógł ukraść (jebnac) samochód Zenada!!! Takie hujostwo jest pendlerem i jeszcze złodziejem bo mu mało!!! Ci co tu mieszkają normalnie nie rozmawiają w ten sposób

a to piękny przykład
poznałeś że to pendler !! ....skatteoppgjør miał pewnie jako tatuaż na łapie ponad wrzodami !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Ty sie dolaczasz do sciany socjalistycznej glupoty twierdzac ze zasilki dla muzoli kosztuja mniej niz zwroty podatkow dla "szwedztwa" oraz reszty EU/EØS.

Pozatym podajesz troche dziwne dane ze komus zwracaja 60 000 podatku (chyba ze masz bardzo kreatywne wydatki ze ci tyle zwracaja bo watpie iz mozna dotrzec do takiej sumy zwrotu z samego pendler status niekrecac jakos).

A szwedztwo to korzysta glownie z tego i niczego nierozliczaja:

Standardfradrag

Standardfradrag for utenlandsk arbeidstaker er et fradrag som du kan velge istedenfor en del andre fradrag du har krav på. Fradraget er 10 prosent av brutto arbeidsinntekt, og høyst kr 40 000.

Wiec jak ci tu wyraznie napisali to 10 % i nie wiecej niz 40 000 NOK a aby to 40 000 NOK dostac to trzeba by placic od standardowego brutto inntekt okolo 400 000 NOK podatku rocznie. Wiekszosc "szwedztwa" niedociera do pensji od ktorej jest taki podatek.... Bardzo tez watpie ze ci ktos jasto placi ponad 1 mln NOK na rok a ty sie gniezdzisz w klatce ponizej 30 m2 w Norwegii aby moc otrzymywac fradrag.

PS. Bo chyba kazdy rozumie ze jak ma brutto inntekt 400 000 NOK to mu niepodatkuja 40 000 z tego brutto inntekt wiec zwrotu dostanie: 14 400 NOK ktore by zaplacil placac 36 % od tych 40 000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
[quote]FunkyD napisał:

Za jaki huj ktos ma dostac wiecej niz ja?!!!
Bo co bo dojezdza i z rodzina sie nie widzi? Takie zycie!!!

Powinni to ujebiac!!!!

a ja się pytam co z tego będziesz miał ??? lżej ci będzie czy ci przybędzie ??
ja na miejscu tej minister wprowadził bym podatek od zawiści tak żebyś płacił 70% podatku

dobre Andy, bardzo dobre
to typowe kołtunstwo, co jest na nie, bo....nie
Sami skamlą pod nav i skatem, zeby im dołozyli do kredytu/odliczyli cos i najwiecej ile sie da!
Bo oni przeciez kupili "domy" (wieksze baraki) i udaja norków
Wstydzą sie w polszy powiedziec czym zajmują sie ich zony,jak zyją i co wpierdalają....
Raz w roku jadą na swieta swoim zdezelowanym autem na norweskich rej(obowiązkowo), tylko po to, zeby pokazac jacy to oni "bogaci" i koniecznie wymienic klocki, olej,etc....
I tu zaliczają pierwszy szok > polacy jezdzą lepszymi autami i mieszkaja o klase lepiej niz oni w tych swoich norw.drewutniach
Jest jednak jeden plus > u siebie na wsi pod lasem, są wciąz postrzegani jako ci "lepsi,mądrzejsi,zaradniejsi"
Niestety czar pryska, juz po wjechaniu do najblizszego miasta
Typowe psy ogrodnika > sam nie zeżre, a drugiemu nie da
I tu zacytuje cos co uwielbiam,a dawno nie cytowałem " cham bedzie chamem, na wieki wieków amen"

ps: zastanawia mnie tylko podejscie @janka....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
FunkyD napisał:
[b]] Wiesz co tu nie chodzi o kase W dupie to mam- stać by mnie było i na zapłacenie 80% podatku od Twojej głupoty gdyby i coś takiego wymyślili Tu chodzi o inna stronę medalu Dam Ci przykład z piątku: kolazuje sobie po mieście, po nattklubach z kumplem z Litwy Zaczynamy od Sandnes, jeszcze dobrze nie doszliśmy a juz widzę i słyszę, idzie takie małe gowno z wrzodami pod pachami i z panna za rękę Słyszę jak co drugie słowo to kurwa i huj i ze mógł ukraść (jebnac) samochód Zenada!!! Takie hujostwo jest pendlerem i jeszcze złodziejem bo mu mało!!! Ci co tu mieszkają normalnie nie rozmawiają w ten sposób

a to piękny przykład
poznałeś że to pendler !! ....skatteoppgjør miał pewnie jako tatuaż na łapie ponad wrzodami !!
Zapewne tak było ha ha ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Skoro jak twierdza znaffcy,ze 'pendler' to oszustwo,to nie dziwota,ze wlasnie norwedzy wymyslili 'status pendler'!
W koncu to najbardziej oszukancza nacja na swiecie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
FunkyD napisał:
Andre ved mark napisał:
FunkyD napisał:

a to piękny przykład

widać że nawet nie masz pojęcia kto może mieć status pendler widzę i słyszę, idzie takie małe gowno z wrzodami pod pachami i z panna za rękę albo panna albo żona za granicą . lepiej się doucz najpierw a potem zabierz głos
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
thespecialone napisał:
[quote]Andre ved mark napisał:
FunkyD napisał:

Za jaki huj ktos ma dostac wiecej niz ja?!!!
Bo co bo dojezdza i z rodzina sie nie widzi? Takie zycie!!!

Powinni to ujebiac!!!!

a ja się pytam co z tego będziesz miał ??? lżej ci będzie czy ci przybędzie ??
ja na miejscu tej minister wprowadził bym podatek od zawiści tak żebyś płacił 70% podatku

dobre Andy, bardzo dobre
to typowe kołtunstwo, co jest na nie, bo....nie
Sami skamlą pod nav i skatem, zeby im dołozyli do kredytu/odliczyli cos i najwiecej ile sie da!
Bo oni przeciez kupili "domy" (wieksze baraki) i udaja norków
Wstydzą sie w polszy powiedziec czym zajmują sie ich zony,jak zyją i co wpierdalają....
Raz w roku jadą na swieta swoim zdezelowanym autem na norweskich rej(obowiązkowo), tylko po to, zeby pokazac jacy to oni "bogaci" i koniecznie wymienic klocki, olej,etc....
I tu zaliczają pierwszy szok > polacy jezdzą lepszymi autami i mieszkaja o klase lepiej niz oni w tych swoich norw.drewutniach
Jest jednak jeden plus > u siebie na wsi pod lasem, są wciąz postrzegani jako ci "lepsi,mądrzejsi,zaradniejsi"
Niestety czar pryska, juz po wjechaniu do najblizszego miasta
Typowe psy ogrodnika > sam nie zeżre, a drugiemu nie da
I tu zacytuje cos co uwielbiam,a dawno nie cytowałem " cham bedzie chamem, na wieki wieków amen"

ps: zastanawia mnie tylko podejscie @janka....
ha ha ha lepsze życie w Polsce, a zes dojebal!!! Po huk tu przyjechałeś? Wy tutaj a wasze baby byle kto kolacze ha ha ha.... No ale kasa jest Jak juz coś niemoto to w Polsce jest lepiej dzięki moim podatkom które Ty wywozisz!!! Dotarło gownojadzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
FunkyD napisał:
Andre ved mark napisał:
FunkyD napisał:

a to piękny przykład

widać że nawet nie masz pojęcia kto może mieć status pendler widzę i słyszę, idzie takie małe gowno z wrzodami pod pachami i z panna za rękę albo panna albo żona za granicą . lepiej się doucz najpierw a potem zabierz głos
Aha aha to Ty doczytaj to ze sobie jest z jakas panna bo moze ja poznał tutaj? Ale do mamusi na jej adres i meldunek do domku jedzi,a wyraźnie napisane ze jak dojeżdża do domu!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Tylko ze odliczenie podatku z powodu oprocentowania kredytu to jest takie samo socjalistyczne zlodziejstwo jak status pendler.....

Czy nikt niemoze zrozumiec ze to jest socjalistyczne sterowanie obywatelami aby robili co sie socjaliscie podoba oraz chociazby przez to jest sztucznie nadmuchany balon spekulacyjny na nieruchomosciach.... Niby z jakiej racji ktos ma placic mniej podatku dlatego ze np. posiada dom na kredyt (wynajmuje dom od banku) zamiast zalozyc firme lub inwestowac na gieldzie i w dodatku ? I tak samo niby z jakiej racji ktos ma placic mniej z dochodu pozyskanego w Norwegii dlatego ze nie mieszka w Norwegii na stale i zyje w klatce ponizej 30m2.

Zamiast socjalistycznych ulg trzeba kapitalistycznie wprowadzic sprawiedliwosc dla wszystkich i zlikwidowac akcyzy w Norwegii.... Niedosc ze beda norski wreszcie mogly zyc we wlasnym kraju to zysk bylby ogromny z ogromnej poprawy gospodarki w Norwegii.... Gdyby zniknely wszelkie avgifty to Szwedzi by "valfartowali" na harry handel do Norwegii a nie odwrotnie juz sam zysk na tym dorownalby wplywa z akcyz.... Ale socjalisci nigdy niezrozumieja. Stad wlasnie moje niskie mniemanie o norskach poza tymi 16,3 % myslacych.... A jasta chyba nigdy nierozmawial z socjalistami aka AP(er) czy SV(in) bo by mu szybko rozwiali mit o myslacym norsku. Ewentualnie jakby spotkal sekciarzy z KrF lub pseudoekologow z Venstre rowniez by mogl doznac szoku zderzajac sie ze stanem umyslowym norskow....

PS. Jak zniknie formueskatt, zniknie zwrot od oprocentowania kredytow etc itd. To zobaczycie ile beda kosztowac nieruchomosci w Norwegii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok