Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
barton1 Ciemnoblekitna Ciemnoblekitna KamilBWH Weedi Martin111 Jolka57 Mirek X (3978 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wujka trzeba jak najszybciej zaprowadzić do jakiejś Baby Jagi co odczynia uroki
bo ktoś na niego na pewno rzucił z jeden albo i kilka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Godsorus napisał:
Reasumując, wystarczy by dostał status bezrobotnego, lub znalazł pracę, by karta mogła zostać odblokowana?
A co ma jedno do drugiego? Twoje konto, twoja karta - sam decydujesz czy ma byc zablokowana czy nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Godsorus napisał:
Broom Feie,
Nie ukrywałem żadnych informacji a wszystko co pisze to szczera prawda. Nie znam prawa norweskiego w tym zakresie więc dlatego się pytam. Nie wiem dlaczego tak postąpił, myślę że też z niewiedzy że trzeba coś takiego zrobić zaraz po zwolnieniu i pod wpływem emocji. Postanowiłem mu pomóc i dlatego tutaj napisałem. Po za tym dlaczego została zablokowana sama karta a nie całe konto? Reasumując, wystarczy by dostał status bezrobotnego, lub znalazł pracę, by karta mogła zostać odblokowana?

Może niech na to konkretne pytanie , odpowie niejaki >Joseph< , skoro jest tak precyzyjnie poinformowany co do szczegółów , oraz statusów Forumowiczów na forum .
Będzie miał okazję , zaistnieć w dobrze pojętej pomocy innym , a nie tylko w zaśmiecaniu tematów głupimi insynuacjami .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Elise napisał:
Godsorus napisał:
Reasumując, wystarczy by dostał status bezrobotnego, lub znalazł pracę, by karta mogła zostać odblokowana?
A co ma jedno do drugiego? Twoje konto, twoja karta - sam decydujesz czy ma byc zablokowana czy nie.

Ale przed chwilą broom feie napisał iż ta sytuacja jest spowodowana tym ze stracił zatrudnienie wiec doszedłem do tych wniosków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Godsorus napisał:Ale przed chwilą broom feie napisał iż ta sytuacja jest spowodowana tym ze stracił zatrudnienie wiec doszedłem do tych wniosków.
Nigdzie tego dosłownie nie napisałem , a jedynie zasugerowałem i to pod warunkiem , że Osoba której zablokowano kartę pobiera zasiłki na dzieci a nieprawnie przebywa w Polsce .
A to jest podstawowa różnica .

Proponuję dalej już tego tematu nie drążyć , zwłaszcza iż jest Sobotni wieczór .

Jednocześnie , sugeruję z tym problemem , zwrócić się do Pana >IMPERATOR< który do niedawna był pracownikiem tzw. "Wysoki Urzędnik" NAV i pracował bezpośrednio w Administracji NAV .
Najlepiej tą sprawę opisać jeszcze raz lecz dokładnie bez zbędnej pruderii i to na Prywatną Wiadomość w profilu tego Pana .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Znaczy że zle zrozumiałem. Jak dowiem sie czegos nowego to napisze Dziękuje za Rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
raczej wyj//bali go z roboty .. jak by tak wujek był kumaty to od razu zarejestrował by się w NAV . ten wyjechał sobie beztrosko do pl jak większość niekumatych ..a co z ubezpieczeniem zdrowotnym , zasiłkiem itd
pewnie wujek zdrowy jak ryba i bogaty szejk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
raczej wyj//bali go z roboty .. jak by tak wujek był kumaty to od razu zarejestrował by się w NAV . ten wyjechał sobie beztrosko do pl jak większość niekumatych ..a co z ubezpieczeniem zdrowotnym , zasiłkiem itd
pewnie wujek zdrowy jak ryba i bogaty szejk

WSTYD i nic ponadto .
Zamieszczać taki tekst .
Nie lepiej jest dać sobie spokój i zająć się własnymi sprawami .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale zasilki norweskie w Polsce pobierac to nie wstyd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
broom feie napisał:
Godsorus napisał:
Broom Feie,
Nie ukrywałem żadnych informacji a wszystko co pisze to szczera prawda. Nie znam prawa norweskiego w tym zakresie więc dlatego się pytam. Nie wiem dlaczego tak postąpił, myślę że też z niewiedzy że trzeba coś takiego zrobić zaraz po zwolnieniu i pod wpływem emocji. Postanowiłem mu pomóc i dlatego tutaj napisałem. Po za tym dlaczego została zablokowana sama karta a nie całe konto? Reasumując, wystarczy by dostał status bezrobotnego, lub znalazł pracę, by karta mogła zostać odblokowana?

Może niech na to konkretne pytanie , odpowie niejaki >Joseph< , skoro jest tak precyzyjnie poinformowany co do szczegółów , oraz statusów Forumowiczów na forum .
Będzie miał okazję , zaistnieć w dobrze pojętej pomocy innym , a nie tylko w zaśmiecaniu tematów głupimi insynuacjami .

@broom feie spłyń ciapo do Bodo najlepiej...

Głupie insynuacje to snujesz, czytać nie potrafisz? co ma zaginięcie brikkera po dwóch tyg. od zablokowania karty?

druga sprawa wprowadzasz ludzi w błąd bo brikker nie jest przypisany do konta tylko do osoby i dzięki niemu można zalogować się nie tylko swoje konto.

np tu : idporten.difi.no/opensso/UI/Login?realm=/norge.no&spEntityID=sp.altinn.no&service=IDPortenLevel3List&goto=http%3A%2F%2Fidporten.difi.no%2Fopensso%2FSSORedirect%2FmetaAlias%2Fnorge.no%2Fidp2%3FReqID%3D6351901376518905191612

@godsorus.

idź do banku odblokują kartę jak nie to możesz przelewać pieniądze na inne konto. przelej i ewentualnie otwórzcie konto w innym banku zabiorą starą kartę i dostaniesz wszystko od nowa odblokowane.

pierwsze słyszę o takich cudach, gdybać mi się nie chce..

W NAV 8 tyg. czekania na kasę od dnia rejestracji..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok