Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
barton1 Ciemnoblekitna Ciemnoblekitna KamilBWH Weedi Martin111 Jolka57 Mirek X (3983 niezalogowanych)
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
patim napisał:
ale zasilki norweskie w Polsce pobierac to nie wstyd
SIO !
Cieszcie się Sobotnim Wieczorem razem z Najbliższą Rodziną .
Proszę .

Dajcie sobie spokój ze złośliwościami .

Powspominajcie Byłych a Nieobecnych .

Wszak Dziś Dzień Zaduszny .
Bądźmy wrażliwi chociaż w tym dniu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
no wlasnie ogladam
crashphoto.ru/page/28/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Mam jeszcze jedno pytanko i żeby nie zakładać osobnego tematu napisze je tutaj.
Jutro będziemy szli do banku załatwić problem z kartą i bryloczkiem, ale też będziemy chcieli wybrać pieniądze z konta. Czy przez to że karta jest zablokowana będziemy mieli z tym jakieś problemy, czy po prostu pokazać paszport i poprosić o wypłatę najpierw a potem zacząć rozmowę lub pierw spróbować odblokować kartę? (może być to problematyczne przez ten NAV, co nie zmienia faktu ze tam tez się udajemy)
Ps; Jak ktoś byłby tak uprzejmy napisać mi adres głównej siedziby NAV'u lub oddziału zajmującego się pracą/bezrobociem/zasiłkiem, bo pod NAV jest adresów w Oslo chyba z 20 a nie znam na tyle norweskiego bym to rozszyfrowal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Godsorus napisał:
Mam jeszcze jedno pytanko i żeby nie zakładać osobnego tematu napisze je tutaj.
Jutro będziemy szli do banku załatwić problem z kartą i bryloczkiem, ale też będziemy chcieli wybrać pieniądze z konta. Czy przez to że karta jest zablokowana będziemy mieli z tym jakieś problemy, czy po prostu pokazać paszport i poprosić o wypłatę najpierw a potem zacząć rozmowę lub pierw spróbować odblokować kartę? (może być to problematyczne przez ten NAV, co nie zmienia faktu ze tam tez się udajemy)
Ps; Jak ktoś byłby tak uprzejmy napisać mi adres głównej siedziby NAV'u lub oddziału zajmującego się pracą/bezrobociem/zasiłkiem, bo pod NAV jest adresów w Oslo chyba z 20 a nie znam na tyle norweskiego bym to rozszyfrowal.

Nic z tego nie rozumiem !!!
1. Nie ma takiej opcjii, zeby jakas postronna "pani z Nav'u" zablokowala karte bankowa
2. Zglaszacie sie do Navu, wlasciwego dla miejsca zameldowania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gość fantazjuje bo taka jego znajomość języka zapewne .o zablokowanie konta w banku to może wnioskować policja i to na podstawie podejrzenia o przestępstwa z tym związanego a nie jakiś cieć z NAVu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tak a decyzje administracyjne?
pierwsze slysze zeby policja kazala zwracac zasilek tym co z Polski wysylali meldekort

pobieral rodzinne bezprawnie

bo powinien poinformowac nav o zmianach
warunkiem otrzymania rodzinnego jest praca i pobyt w Norwegi
lub poszykiwanie pracy i pobyt w Norwegi

a on siedzi w Polsce i nie ma stosunku pracy w Norwegi
pewnie nav juz mu wyslal decyzje o nakazie zwrotu rodzinnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
napisałem to już wcześniej że sobie beztrosko wyjechał po prostu . co do rodzinnego to pewnie mu płacą ale zwróci w przyszłym roku bo NAV robi teraz coroczną kontrolę okresów pracy dla pendlerów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Maciek Głowacki
(Godsorus)
Wiking
Nic nie fantazuje, mowie jak jest a angielski znam na poziomie komunikatywnym, ba nawet lepiej. Przylecieliśmy do Norwegi właśnie po status bezrobotnego dla niego oraz zobaczyć co i jak i z czym się je. Nie znał prawa na tyle by od razu wiedzieć jak zareagować, jego błąd który teraz usiłuje naprawić. Rodzinne nawet nie zostały ruszone i nie zostaną, chcemy wybrać wypłatę która się należy. Sytuacja była w przeciągu 3 tygodni, nie był w polscę nawet 2 więc nie insyułujcie że wiedział że dostanie pieniądze i specjalnie siedział. Ja też mówię całą prawdę i tylko prawdę więc proszę o posty gdzie osoby będą starały się mi pomóc a nie wmawiały mi że nie znam angielskiego na tyle, że fantazuję itp. Prawda że nieznajomość prawa szkodzi i widać to na naszym przypadku ale proszę nas nie rugać o to.
Ąndre - proszę o czytanie z zrozumieniem, nie jest zablokowane konto a sama karta.
Jutro pójdę do NAV'u oraz banku i wszystkiego się dowiem i napisze co było powodem takiej a nie innej sytuacji, ponieważ sam widzę że takowa jest obca nawet starym wyjadaczom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak byle cieć z NAVu będzie mógł mi zablokować kartę to ja z takiego państwa się wypisuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a jaka jest data waznosci na karcie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok