Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek w Rafal Dittmann Mateusz Nickolas Nickolas Caban Kamil Lubecki kamilla piskorowska smart3m Przemysław Frontczak TomekCK qq (5177 niezalogowanych)
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
pawel45 napisał:
Witam.

Mam pytanie czy z Polski moge starac sie o przetłumaczenie dokumentów ?
Wydane sa po Polsku czy musze je tłumaczyc po Angielsku a potem Norwesku?
Chodzi mi o:

- wozek widłowy wydany przez UDT II WJO wszystkie kategorie z wyłaczeniem specjalizowanych
- ksiązka operatora koparki kat. III do 0,8 m3 wydana przez I.M.B i G. S.
- kurs spawalniczy na metode 135,138 wydanym przez Instytut Spawalnictwa Gliwice

Jeszcze jedno jakie jest stanowisko co do kierowcy z karta cyfrowa czy trzeba zamienic na norweską
karte?
A kurs przewozu rzeczy ? czy jest potrzebny inny kurs?
I czas pracy kierowcow czy jest taki sam jak w Polsce?

Nie musisz tłumaczyć dokumentów. Norweska Państwowa Inspekcja Pracy powinna przyjąć w języku polskim.
O szczegóły możesz ich (Państwową Inspekcję Pracy) również w języku polskim.
Zobacz tutaj:
www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jacek Slonina
(kevin3009)
Wiking
Mam pytanie.Pracowałem w Irlandii 7 lat i w 2006 roku zrobiłem tam uprawnienia na wózki widłowe,mam Certifikate w języku angielskim.Czy te uprawnienia pracodawca norweski mi akceptuje i czy wogóle są jeszcze ważne,na certfikate nie pisze do kiedy są ważne tylko od kiedy.Dziękuje za odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
kevin3009 napisał:
Mam pytanie.Pracowałem w Irlandii 7 lat i w 2006 roku zrobiłem tam uprawnienia na wózki widłowe,mam Certifikate w języku angielskim.Czy te uprawnienia pracodawca norweski mi akceptuje i czy wogóle są jeszcze ważne,na certfikate nie pisze do kiedy są ważne tylko od kiedy.Dziękuje za odpowiedzi.

Z tego co słyszałem, w Norwegii takie uprawnienia są ważne dożywotnio. A co do Twojego certyfikatu, to zapytaj w Inspekcji Pracy. Wydadzą Ci norweski odpowiednik i problem z głowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Mateusz Zmuda
(Matzmuda)
Wiking
Piszecie na forum że aby otrzymać norweskie uprawnienia na wózki widłowe wystarczy przesłać dokumenty do arbeidstilsynet. Wiem że potrzebna jest do tego również kopia paszportu czy musi być ona poświadczona przez jakiś urząd czy wystarczy zwykłe ksero?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok