Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Teresa ....... elzbieta zebro Mariusz ...... Martynka1985 Marzena Korpalska (3396 niezalogowanych)
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
TomaszJar napisał:
jednego już poznałem
gość zalogował się pod koniec stycznia i nadrabia braki bo na każdy temat ma coś do powiedzenia i wszędzie gówno wie

szybko chce dorównać najlepszym którzy są tu już kilka latek

Tak tak, masz tu link Nicole, ktora tu sie urodzila i chodzi do szkoly( typowe przedmioty)
www.mojanorwegia.pl/forum/view/139/nauka...norwegii.html#215784

Szkoda, ze brak relacji tych, ktorzy na przyklad ukonczyli podstawowke w Polsce i obecnie sa w VGS. Moze by rzucili troche swiatla. Wiadomo, ze mamuski, beda swoje dzieci chwalily, wiec brak im obiektywnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
B.K. napisał:
A tak jeszcze na marginesie...jesli nasze szkoły w Polsce tak dobrze kształca to skąd biorą sie wszyscy ci co nie umieja poprawnie zdania napisac,a o ortografii nawet nie wspomne...najlepszym przykładem jest to własnie forum gdzie szukaja pracy własnie takie,,wykształciuchy,,...i to nie jest stary rocznik,to sa młodzi ludzie bedacy własnie po tych wymagających systemach gdzie znajomość jezyków obcych...ledwo komunikatywny angielski..moje dzieci po norweskiej szkole znaja cztery...

Rozumiem, ze do tych czterech nie wliczasz polskiego, ktory jest ich ojczystym i ktorym porozumiewacie sie w domu, oraz norweskiego, ktory jest wykladowym w ich szkole i na podworku?
Jezeli tak to znaja 6 i jest to imponujace, W przeciwnym wypadku tylko 2 obce.
Polskie dzieciaki ( te ktore sie ucza) znaja 2 + ojczysty. Ten 4 jezyk w ktory wyposazone sa twoje dzieciaki jest poklosiem emigracji i nie mozna go w ten sposob zestawiac.

A tu najnowszy ranking: Polska 14, Norge 26

www.pearson.com/news/2012/november/pears...ve.html?article=true
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Wacek1 napisał:
TomaszJar napisał:
jednego już poznałem
gość zalogował się pod koniec stycznia i nadrabia braki bo na każdy temat ma coś do powiedzenia i wszędzie gówno wie

Tak tak, masz tu link Nicole, ktora tu sie urodzila i chodzi do szkoly( typowe przedmioty)
www.mojanorwegia.pl/forum/view/139/nauka...norwegii.html#215784

Szkoda, ze brak relacji tych, ktorzy na przyklad ukonczyli podstawowke w Polsce i obecnie sa w VGS. Moze by rzucili troche swiatla. Wiadomo, ze mamuski, beda swoje dzieci chwalily, wiec brak im obiektywnosci.

Wacus ja wiem,ze ty masz dobre serduszko i chciałbys ze wszystkich magistrów i inzynierów zrobic ale tak sie niestety nie da..potrzebni sa takze tacy przyziemni pracusie jak spawacz,dekarz,murarz czy ciesla...a takim więcej przydaje sie w zyciu praktyczna nauka zawodu jak ogarniecie wektorów,sinusów i cosinusów...o pierwotniakach i pantofelkach nie wspomne...
jezeli człowiek jest ambitny i posiada chęci pogłebienia wiedzy to zaden system mu w tym nie przeszkodzi,bedzie sie rozwijał...pisałes wczesniej,ze powinna byc selekcja na tych mniej i bardziej uzdolnionych i z tym sie zgodze bo wtłaczanie na siłe takiej ilosci materiału do opanowania małym dzieciom uwazam za absurd...nie mozna byc dobrym we wszystkim..a gdy sie tak uwaza to znaczy ze nie jest sie dobrym w niczym...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Wacek1 napisał:
B.K. napisał:
A tak jeszcze na marginesie...jesli nasze szkoły w Polsce tak dobrze kształca to skąd biorą sie wszyscy ci co nie umieja poprawnie zdania napisac,a o ortografii nawet nie wspomne...najlepszym przykładem jest to własnie forum gdzie szukaja pracy własnie takie,,wykształciuchy,,...i to nie jest stary rocznik,to sa młodzi ludzie bedacy własnie po tych wymagających systemach gdzie znajomość jezyków obcych...ledwo komunikatywny angielski..moje dzieci po norweskiej szkole znaja cztery...

Rozumiem, ze do tych czterech nie wliczasz polskiego, ktory jest ich ojczystym i ktorym porozumiewacie sie w domu, oraz norweskiego, ktory jest wykladowym w ich szkole i na podworku?
Jezeli tak to znaja 6 i jest to imponujace, W przeciwnym wypadku tylko 2 obce.
Polskie dzieciaki ( te ktore sie ucza) znaja 2 + ojczysty. Ten 4 jezyk w ktory wyposazone sa twoje dzieciaki jest poklosiem emigracji i nie mozna go w ten sposob zestawiac.

A tu najnowszy ranking: Polska 14, Norge 26

www.pearson.com/news/2012/november/pears...ve.html?article=true

polski,rosyjski,angielski,norweski i hiszpanski...nie rozumiem dlaczego pomijasz norweski..polski ok.jezyk ojczysty ale reszty musieli sie nauczyc tutaj..corka skonczyła uczyc sie norweskiego a juz musiała wybierac nastepny.. w szkole norweski i angielski sa obowiązkowe i jeden jezyk dodatkowo..był hiszpanski i włoski bodajze do wyboru..powtarzam jeszcze raz jak ktos chce sie uczyc to nic mu nie przeszkodzi,znajdzie miejsce dla siebie wszedzie i wyciagnie jak najwięcej korzysci..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
TomaszJar napisał:
jednego już poznałem

hehe

uwielbiam takich burków, co to jeszce nie wyjechał, a juz norek pełna gęba > just like Jasna

Poczekamy zobaczymy misiu > ciekaw jestem jak pobedziesz 5 i wiecej lat ?
Jesli w ogóle tyle bedzie ci dane!

do BK > normaqlnie wyjebałem sie i leze : )
pojechałas z tymi jezykami....
myslisz,ze my mieszkamy w lesie, a baraku bez swiatła,etc....
widze, rozmawiam i słucham takich jak twoje i stwierdzam,ze poza polskim, byle jaki norweskim i angileskim, ww dzieci nie sa w stanie posługiwac sie językami, które wymieniłas....
Norki w rankingu tylko skandynawskim (znajomosc ang.)>>> daleko w tyle!

aaaaaaaaaaaaaaaaa w takim razie ja tez znam 4 jezyki : )
Polski,angielski,rosyjski,norweski
baaaaa mysle, ze i 5 (moja mówi, ze mam dobre podstawy francuskiego) : ))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
Ty marianek....
akurat w tym temacie to Ty GÓWNO wiesz,
A Ty kurwa żyjesz jak pies bo żresz z michy szczasz na koło i śpisz w budzie więc stul się trochę i wyluzuj
Twoja córa siedzi w Polsce i nie masz bladego pojęcia o szkolnictwie, a frustrację którą masz to zapewne z powodu żony która również jest w Polsce i nie wiesz co robi bez Ciebie
Jak taki kierowca ciężarówki może tyle wiedzieć o wszystkim?????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianekk napisał:
moja mówi, ze mam dobre podstawy francuskiego

czyli inni lepiej się z nią w tym języku porozumiewają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
marianekk napisał:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
marianekk napisał:

I ty brutusie ???

Czytaj ze zrozmuniem > "dobre podstawy" !!!!

Zyczyłbym sobie, zeby ta armia aliens piszaca "komunikatywny angielski" miała tak dobre podstawy jak mój... french

A ty ruda czego dziurawe zymby szczerzysz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
I ty brutusie ???

Czytaj ze zrozmuniem > "dobre podstawy" !!!!

Zyczyłbym sobie, zeby ta armia aliens piszaca "komunikatywny angielski" miała tak dobre podstawy jak mój... french

A ty ruda czego dziurawe zymby szczerzysz ?

Wiesz Marianekk nawet zaczynam darzyć Cię sympatią
fajnie piszesz tylko mała dygresja
Ty, Tobie, Cię, Ci, Ciebie piszemy z dużej literki czyli wciskamy Shift, a potem naciskamy klawisz na klawiaturze, tak dla zasad dobrego savoir v ivre
znasz francuski więc nie trzeba Ci tłumaczyć co to znaczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok