Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1712 niezalogowanych)
6 Postów

(johnnybravo)
Wiking
ebu napisał:
marianek napisał:
johnnybravo napisał:
pewnie tak..
wiadomo, że kasa własna sie znajdzie na bierzące opłaty itd.
swoją drogą, chyba rodacy muszą wieść tam raczej ciężki żywot, skoro taka drobna pomoc, w dodatku za zapłatę, jest nie do zrealizowania. Ja po prostu wychowałem się w środowisku, gdzie każdy sobie pomagał... stąd moja konsternacja
Pozdr.

urzekająca historia.....
skoro masz 28lat, skonczyłes studia, byłes w stanach/uk, to czego szukasz w norge?
W twoim wieku powinienes juz wiedziec, ze dzisiejszy swiat, to nie ten sam kiedy latales w pampersie i wszyscy dookoła byli dla siebie mili (tzn.tak ci wydawało).....
Nie doczytałes forum, bo byli przed toba tacy, którzy oddac chcieli całą wypłate,a ty dajesz 20% (?)
Nie napisałes tez, ile zamierzasz zarabiac, a pewnie pierwsza wypłata nie bedzie boska.....
Wazne czy chcesz oddac od dochodu brutto, czy netto?

!

No nie to jest hit numer jeden marianek ma świetne poczucie humoru no ten tekst o urzekającej historii jest number 1. Ale cóż prawda i rzeczywistość. Nie będe złosliwa ale chyba gdziekolwiek za granicą jest ciężko o prace i jeśli ktoś ją ma to trzyma rękami i nogami a jeśli miałby pomoc komukolwiek to swojej rodzinie przyjaciołom itp. Dodam iż chodzę na norweski od 1,5 roku i jako jedyna nacja polacy nie gadają ze sobą a Litwin i Rusek siedza w jednej ławce za to polak jak najdalej polaka. Czemu tak jest???? Nie wiem. Twoja prośba o cutyję :"drobną pomoc" to w norwegii bez języka norweskiego serio ale graniczy z cudem.To nie Anglia czy Stany tam z angielskim i owszem ale nie w norkach. Niestety. Teraz sobei wyobraź kogoś kto przyjeżdza do Polski i szuka pracy z jezykiem angileskim bez znajomosci jezyka polskiego i prosi o pomoc w znalezieniu pracy z kase. Cudu potrzeba to samo jest tu. Pozdrawiam

Dużo w tym racji, smutnej racji co piszesz.
Ja jestem w Polsce tylko do stycznia, potem wracam do stanów, gdzie mam b.dobra pracę i warunki. Majac kilkumiesięczna przerwę wpadłem na pomysł dorobienia w Norwegii, ponieważ duzo dobrego o tym kraju słyszałem i warunkach pracy. Trochę zapomniałem, że tak polacy się traktują, bo z polakami się nie obracam, tu jest ich nawet mało (Santa Barbara, California). W każdym razie wolę mieć klika tys. mniej w kieszeni ale bez przykrych przeżyć.
Sam mieszkając w USA pomogłem kliku meksykanom i portorykańczykom. Byli co prawda nielegalnie, ale dałem im zarobić troche grosza. Szkoda ze tak a nie inaczej wygląda to w tym narodzie..
Pozdrawiam gorąco!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
johnnybravo napisał:

Sam mieszkając w USA pomogłem kliku meksykanom i portorykańczykom. Byli co prawda nielegalnie, ale dałem im zarobić troche grosza. Szkoda ze tak a nie inaczej wygląda to w tym narodzie..
Pozdrawiam gorąco![/quote]

Dobrze ze nie pomogłes polakowi bo byłbyś wydymany a swoja drogą nie spotkałam sie zeby w norkach pracowac na czarno.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
johnnybravo napisał:
wracam do stanów, gdzie mam b.dobra pracę i warunki. Majac kilkumiesięczna przerwę wpadłem na pomysł dorobienia w Norwegii, ponieważ duzo dobrego o tym kraju słyszałem i warunkach pracy. Trochę zapomniałem, że tak polacy się traktują, bo z polakami się nie obracam, tu jest ich nawet mało (Santa Barbara, California)
Have a nice trip

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
johnnybravo napisał:

Ja jestem w Polsce tylko do stycznia, potem wracam do stanów, gdzie mam b.dobra pracę i warunki. Majac kilkumiesięczna przerwę wpadłem na pomysł dorobienia w Norwegii, ponieważ duzo dobrego o tym kraju słyszałem i warunkach pracy. Trochę zapomniałem, że tak polacy się traktują, bo z polakami się nie obracam, tu jest ich nawet mało (Santa Barbara, California). W każdym razie wolę mieć klika tys. mniej w kieszeni ale bez przykrych przeżyć.
Pozdrawiam gorąco![/quote]

heheheehhehehe
Chciałes dorobic ? jedyne czego ci brak to piata klepka cioto, wiec spierdalaj do juesnej, bo nic tu po tobie!

rozjebałes mnie i to konkretnie, baaaaa jak mało kto ostatnimi czasy

god tur i ha det ikke sa lenge

ps: dorobkiewicz pierdolony! Ludzie nie mają co do gara włozyc, a ten dorobic chciał....
A paszoł ty na chuj jop twoju mac, pizdiec suka blać!
Po "twojemu" > GTFO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
johnnybravo napisał:
Sam mieszkając w USA pomogłem kliku meksykanom i portorykańczykom. Byli co prawda nielegalnie, ale dałem im zarobić troche grosza.
burku pedolony
myślisz, że tu nie ma ludzi posiadających amerykańskie prawo jazdy
od kiedy burku Portorykańczycy są w USA nielegalnie???
daruj sobie te ściemy
żeby ściemnić, to trzeba znać trochę obszar
z Wikipedii
Portoryko pozostaje pod zwierzchnictwem USA, ale ma duży zakres autonomii. Portoryko posiada jednego niepełnoprawnego delegata w Izbie Reprezentantów, mieszkańcy wyspy nie mają jednak prawa głosu w wyborach kongresowych. Mogą natomiast brać udział w prawyborach prezydenckich oraz mieć swoich przedstawicieli na konwencjach narodowych Partii Demokratycznej i Republikańskiej, co bezpośrednio nie gwarantuje możliwości oddawania głosu we właściwych wyborach prezydenckich. Pozostawiono natomiast pewną furtkę – mieszkańcy Portoryko, jako obywatele Stanów Zjednoczonych mogą dowolnie osiedlać się na terytorium tego kraju, co wówczas zapewnia im prawo do oddawania głosów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta102 napisał:
johnnybravo napisał:
Sam mieszkając w USA pomogłem kliku meksykanom i portorykańczykom. Byli co prawda nielegalnie, ale dałem im zarobić troche grosza.
burku pedolony
myślisz, że tu nie ma ludzi posiadających amerykańskie prawo jazdy
od kiedy burku Portorykańczycy są w USA nielegalnie???
daruj sobie te ściemy
żeby ściemnić, to trzeba znać trochę obszar

własnie czekałem na ciebie Janku
Dobrze,ze go rozstrzelałes kloss (janku/hansie) kloss....
Teraz optimus by sie przydał z tymi swoimi "aksjonatami " + całą resztą swojej artylerii i dobił typa, zeby wiecej nie dziamgał
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(johnnybravo)
Wiking
marianek napisał:
johnnybravo napisał:

Pozdrawiam gorąco!

heheheehhehehe
Chciałes dorobic ? jedyne czego ci brak to piata klepka cioto, wiec spierdalaj do juesnej, bo nic tu po tobie!

rozjebałes mnie i to konkretnie, baaaaa jak mało kto ostatnimi czasy

god tur i ha det ikke sa lenge

ps: dorobkiewicz pierdolony! Ludzie nie mają co do gara włozyc, a ten dorobic chciał....
A paszoł ty na chuj jop twoju mac, pizdiec suka blać!
Po "twojemu" > GTFO[/quote]

zawsze bedziesz w dupe jebany biedny polaczku i twój chłoptaś jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
johnnybravo napisał:
zawsze bedziesz w dupe jebany biedny polaczku i twój chłoptaś jasta102
wszytskie swoje skargi wnioski zazalenia mozesz wyslac na adres: eatshit@gofuckyourself.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Paweł J
(pawiu)
Wiking
"zawsze bedziesz w dupe jebany biedny polaczku i twój chłoptaś jasta102"

to jest dobre haha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj