Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pilne !!!od 4 m-cy czekam na zasilek chorobowy - Norwegia

1 Post
Iwona Polak
(poliw)
Wiking
Bardzo prosze o pomoc! Jestem zatrudniona w Norwegii, ale w Polsce wykryli u mnie powazna chorobe. Od 4 m-cy Nav nie przyslal mi zadnych pieniedzy mimo ze co miesiac wysylam im skany dokumentow i nawet rozmawialam z pracodawca. Wszyscy mowia ze wszystko jest ok z dokumentami a na koncie pustki. Powoli koncza mi sie srodki do zycia, mam rodzine na utrzymaniu i jeszcze nie wiem ile bede na chorobowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
poliw napisał:
Bardzo prosze o pomoc! .
Hmmmm...
A na czym , ta Nasza Pomoc , Miała By Polegać ...? .
---
Przecież My NAV-u nie zgwałcimy , ani nie Nastraszymy ... by natychmiast Tobie zaczął wypłacać chorobowe .
---
Skoro piszą , że wszystko jest jak należy to pewnie i tak właśnie Jest ...
---
NASZE rady to jedynie gdybanie , ponieważ nie znamy w szczegółach , Twojej tak chorobowej jak i administracyjnej sprawy .
---
Trzeba wszędzie zgłaszać problem JEDNAK NA PIŚMIE ... papier zawsze jest cierpliwy ... Nawet ten elektroniczny .
Rozmowa przez telefon nie jest żadnym dokumentem dla NAV-u .
Jednak na piśmie to już inna para kaloszy / właśnie zaczął padać Wiosenny Majowy Deszczyk / by to krew zalała .
ECH ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
proponuje powrot do norwegii idalsze leczenie kontynuować tu na miejscu,wtedy nav uzna zwolnienie lekarskie wystawione przez norweskich lekarzy.zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
na wstepie wspólczuje z powodu choroby!
Do nav utland musisz wysyłac tylko i wyłacznie oryginały i czytelne!
dodatkowo musisz wypełnic druk E 115 (oswiadczenie własne) do pobrania na stronie nav!
Jesli to wssystko wyslesz, to musisz poprostu czekac.....
ja byłem na zwolnieniu cały styczen w polsce, wysłałem oczywiscie odpowiednie paiery i wciąz nic nie dostałem.....
kilka lat temu byłem chory ca 3tyg i kase dostałem z 3/4 miesiecznym opóznieniem....
wiec badz cierpliwa, bo napewno dostaaniesz!
Powodzenia i pzdr : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(duska)
Początkujący
Pytanie czy twoj pracodawca naprawde wyslal dokumenty do NAV, czy tylko ci tak mowi? Bo z tym czasami roznie bywa .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jesli

to rak,to

nie masz sie

czym przejmowac

pol roku i do piachu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
Jak można wypisywać takie bzdury. Jestes debilem i zwyklym cwelem. Pod każdym postem ladujesz swoje debilskie docinki. Ciekawe czy w realu też jestes taki wygadany. Pewnie nie, bo byś dostał wpirerdol raz czy dwa i by ci sie odechcialo kutasie. Takich smieci jak ty trzeba tepic jak insekty, pałorobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
HINNA BYGG napisał:
Jak można wypisywać takie bzdury. Jestes debilem i zwyklym cwelem. Pod każdym postem ladujesz swoje debilskie docinki. Ciekawe czy w realu też jestes taki wygadany. Pewnie nie, bo byś dostał wpirerdol raz czy dwa i by ci sie odechcialo kutasie. Takich smieci jak ty trzeba tepic jak insekty, pałorobie.
MÓGŁBYŚ BARDZO MOCNO WYHAMOWAĆ Z TYM CWELOWANIEM ?! .
PONIEWAŻ MOŻE SIĘ OKAZAĆ , IŻ SAM CHCĄC NIE CHCĄC , NADZIEJESZ SIĘ NA JAKIEGOŚ KUTASA .!!!

A może ty już zaliczyłeś , stąd takie rozżalenie i ubliżanie innym ? .
Jeszcze nie tak dawno , byłeś taki potulny , jak prosiłeś o poradę , a teraz "rozdzielasz" na lewo i prawo kryminalne "prezenty" .
Naprawdę proszę się zastanowić nad swoimi zwrotami w kierunku Innych Uczestników Tego Forum ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
broom feie.....jak już podjąłeś się oceniać innych uczestników "tegoż to forum", to postaraj się być choć trochę OBIEKTYWNY! do wpisu "pięknisia"nie odniosłeś się w żadnym zdaniu,więc może ja to zrobię: NIE WIADOMO KTO PIERWSZY Z BRZEGU...

Autorce wątku natomiast polecam przybycie do "domu w Norwegii" i udania się do swojego lekarza tu w NO. Na podstawie zwolnień z Polski,norweski lekarz wystawi Ci wsteczne-a jakże- norweskie sykemelding po dostarczeniu do NAV-u których, powinnaś otrzymać zaległe płatności
NAV bowiem bardzo często ignoruje lub wręcz.."gubi" zwolnienia z Polski Powodzenia życzę i szybkiego powrotu do zdrowia

Wszystkim życzę miłej niedzieli a co poniektórym zdrowia...przede wszystkim!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
negreb napisał:

Wszystkim życzę miłej niedzieli a co poniektórym zdrowia...przede wszystkim!

taaa
a lekarze na dziady pójdą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok