Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton i to jest to co robisz najlepiej,konkretnie i na temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
żeby dostać zasiłek najpierw trzeba złożyć piśmienne wypowiedzenie dla pracodawcy , gdyby nie chodziło o zasiłek tylko samo wypowiedzenie , nie trzeba by było robić tego na piśmie . Ponieważ wraz z dokumentami o zasiłek NAV na pewno zażąda jakiegoś wypowiedzenia -- czy to ciebie firma zwalnia czy ty sam siebie zwalniasz .W obu przypadkach oczekiwanie na dagpenger się różni : w przypadku gdy firma zwalnia ciebie okres oczekiwania wynosi 2 tygodnie , w przypadku gdy osoba sama się zwalnia wynosi to 1 miesiąc

gabriel ma rację : nie od razu hop
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
żeby dostać zasiłek najpierw trzeba złożyć piśmienne wypowiedzenie dla pracodawcy , gdyby nie chodziło o zasiłek tylko samo wypowiedzenie , nie trzeba by było robić tego na piśmie . Ponieważ wraz z dokumentami o zasiłek NAV na pewno zażąda jakiegoś wypowiedzenia -- czy to ciebie firma zwalnia czy ty sam siebie zwalniasz .W obu przypadkach oczekiwanie na dagpenger się różni : w przypadku gdy firma zwalnia ciebie okres oczekiwania wynosi 2 tygodnie , w przypadku gdy osoba sama się zwalnia wynosi to 1 miesiąc

nie odrazu hop mistrzu!
jesli zwolnisz sie sam, to musisz czekac 2 (dwa) miesiace na zasiłek!
mówiłem ci juz, ze pierdolisz głupoty?(!)

ps: do autora > popros szefa,zeby cie zwolnił, on nic nie traci,a ty zyskujesz wtedy po 2 tyg dostajesz dudki z NAV
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
aaaaaaaaaaaaaaaa i pisze sie nie "pismienne" a pisemne!
I nie "dla pracodawcy" a do pracodawcy
udajesz mądrale, a zdania nie potrafisz po polsku skleic......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:

heh jestes jasiu, a juz sie martwiłem....

jestem czasami mariunio i z lubością przyglądam jak kowalscy już 100 gości zatrudnili, coby im ruch w interesie całą dobę czynili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
marianek73 napisał:
powiatowy myśliciel napisał:

nie odrazu hop mistrzu!
jesli zwolnisz sie sam, to musisz czekac 2 (dwa) miesiace na zasiłek!
mówiłem ci juz, ze pierdolisz głupoty?(!)

ps: do autora > popros szefa,zeby cie zwolnił, on nic nie traci,a ty zyskujesz wtedy po 2 tyg dostajesz dudki z NAV

maniuś prawdę piszesz ...jak się sam zwalniasz to na zasiłek czeka się 8 tygodni ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
gościu marianek73 nie ty będziesz uczył mnie co i jak i nikt inny tutaj , póki co ja do tej pory o nic tutaj nie prosiłem ani nie zwracałem się z prośbą o coś tam ...

w du//pci mam twoje cenne sch///ujałe uwagi dzięki którym nic nie wnioskuję jedynie utwierdza mnie to że głupota nie boli

wiesz co mistrzu przerabiałem takie sprawy więc wiem jak to wygląda , idź do pierwszego lepszego NAV i dowiesz się od razu jak to przebiega

jeszcze nie ten czas żebyś mnie uczył jak mam tutaj funkcjonować , już bardzo długo radzę sobie doskonale bez twojej pomocy i innych , także możesz uczyć takich samych jak ty póki co
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
masz tu wydruk z broszury panie marianek73

NAV Dagpenger

,,Skriftlig melding om vedtak
Du får skriftlig melding om vedtaket når NAV har behandlet
kravet ditt om dagpenger, normalt innen tre uker. Det kan gå
lengre tid hvis saken er spesiell, eller hvis det må innhentes
flere opplysninger.

do tego dla porównania link do broszury pdf. żebyś sobie nie myślał że z kosmosu to mam ciemniaku

www.nav.no/Arbeid/Arbeidss%C3%B8ker/Inntektssikring/Dagpenger/_attachment/250272?_ts=12e6b5cb080&download=true
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marianek73 napisał:

Bez osobistych wycieczek i podtekstów ...
Jednak trzeba napisać ...
Ten pogrubiony a powyżej cytowany tekst ...to wierutna ...
...B Z D U R A...
Jeżeli Norweski Pracodawca zwalnia pracownika bez Jego /pracownika/ Winy... ot tak sobie ...
To przez rok , nie może nikogo Innego przyjąć na to samo stanowisko pracy ...
Piszę tu o legalnym zwalnianiu , oraz o takim samym zatrudnianiu pracobiorców .
I tyle na ten konkretny temat .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna Jaroszek
(ajar80)
Wiking
Dziekuje HILTON wlasnie to chcialam wiedziec!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok