Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania T. Mycha Mycha Tamara E Iga Starostka (6188 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Owszem,dobre to było.
Dla mnie jednak za słodkie
Nie wiem czy ktoś z was jadł coś takiego jak ruskie pierożki , sprzedawane na rosyjskim bazarze.
Dla mnie to była pycha,ciekawe czy to jeszcze sprzedają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
leon leonidos
(leonnorge)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
A ja za niczym nie tęsknię, mam wszystko, mam sie dobrze.

Kino - A co, w Norwegii nie ma kin czy co? Przecież nawet jak ktoś jest tępy i jeszcze się nie nauczył języka, to wszystkie filmy są po angielsku z norweskimi napisami. Dubbing to tylko w Niemczech.

Wódka - jeśli ktoś pije w normalnych ilościach to wystarczy kupić dwie butelki w wolnocłowym w czasie jakiegoś zagranicznego wypadu. Albo poprostu kupić w monopolowym, wybór jest coraz większy.

Samotność - Norwegia to nie Madagaskar. Tu mieszka prawie 4mln ludzi, fajnych ludzi.. tylko trzeba wyjść ze swojej nory. Jak na prawde nikt was nie lubi, to kupcie se psa.

Ogórki? - zgłupieliście? Jak można tęsknić za ogórkami. Zawsze można je sobie zrobić a poza tym norweskie karbowane ogórki ze słoika smakują moim zdaniem dużo lepiej niż kiszone. Wogóle jak można tęsknić za żarciem. przecież tu jest wszystko co potrzeba zeby dobre zarcie ugotowac. Niektózy pisali o flaczkach.. to tak jakby azjaci w Norwegii narzekali że w remie1000 nie da się kupić larw, świerszczy i marynowanych kotów.

A najbardziej smiesza mnie narzekania na norweskie ceny. Przeliczcie sobie ile kupicie w supermarkecie za godzinę pracy w PL i w NO.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
zgoda Panie Gruzin

niestety czesc ludzi przyjechala tu na dorobek wiec dlatego przeliczaja
szczegolnie ci ktorzy sa niedlugo

ale co racja to racja
jesli chce sie w normalnie zyc trzeba zostawic polskie realia za plecami
przyjechalem tu z dziewczyna, ktora wczesniej miala okazje byc w Norway i strasznie narzekala na zycie tutaj
po trzech miesiacach jak tu jestesmy nawet na swieta nie chce jej sie za bardzo wyjezdzac
wszystko zalezy od podejscia

i wlasnie w tym sie zgadzam z przedmowca

ale to moje zdanie
moze niektorzy lubia stosowac powiedzenie "nie dajmy sie zwariowac" w swoj wlasny pokrecony sposob

pozdrowka dla nich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok