Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania T. Mycha Mycha Tamara E Iga Starostka (6188 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
tadziksc napisał:
a nie masz takiej swiadomosci ze nie znajdujesz sie we wlasciwym miejscu ze jedyna rzecza dla ktorej tu jestes to pieniadze hehe ??
I to jest ból myślowy większości MŁODYCH I WOLNYCH...którzy przedwczoraj byli w Polsce ...wczoraj w Anglii lub Islandii dzisiaj są w Norge a jutro CHOLERA GO WIE...!!! ,
pewnie znowu tam , gdzie będzie można łatwo i przyjemnie bez wysiłku zarobić kasę... .
Teraz się nie dziwię ,że te osoby która ściągnęły tutaj rodziny , powoli acz stanowczo zaczynają izolować się od Tych którzy są czasowo No może na dłużej jednak cały czas , widać iż żyją na walizkach...
BO O CZYM z takim ...można rozmawiać...
Gość chwali się iż był z całą rodziną na wycieczce statkiem ponad dwa tydnie na Nord Kap a facio z łapanki od Manpower lub innego Adeko...".. A NIE SZKODA TYLE KASY MARNOWAĆ ... toć w Polsce było by taniej..."...ręce OPADYWUJĄ...
I TAK ze wszystkim ...ja opowiadam iż byłem na KAWIE w Arieplog w Szwecyji około 300km w jedną stronę a inny z kolei pyta się ... , czy towar jaki przywiozłem z tej wyprawy ,dał coś zarobku i ile tak można wyjść na czysto ...
Gdy mu powiedziałem ,że byłem tak sobie to nie dowierzał iż bez sensu tyle kilometrów przejechałem ... niemniej On tutaj nie ma auta bo firma wozi go do pracy i z powrotem a paliwo kosztuje i szkoda tracić każdego grosza bo w domu są wydatki , a tu to tylko praca ...praca...jak by można było to na okrągło ...bo co robić z wolnym czasem...szkoda go marnować ...
Jak się do DOMU WRÓCI TO WTEDY BĘDZIE SIĘ ODPOCZYWAĆ....

OT RÓŻNICA POSTRZEGANIA TEGO , ŻE życie sobie płynie i coś między palcami umyka bezpowrotnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Tesknota to jest emocja przejsicowa.Kazdy z nas jak przyjezdza to jakby rodzil sie nanowo. Najwazniejsze usiwiadomic sobie jakie mamy mozliwosic i z czego mozemy kozystac. Najwazniejsze jest bycie otwartym na nowych lodzi nie czekac az oni sami podejda i zagadaja,n ajwazniejsze samemu codziennie robic wszystko zeby bylo nam jak najlepiej. Nawet nie wiecie jak negatywne emocje maluja nam sie na twazy i to widac za kazdym razem ze jestesmy smutni.Jak ktos teskni za znajomymi mozna zapraszac ich utrzymywac kontakty.Przeciesz w konicu nie odeszlisice z tego siwiata.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
gabriel napisał:

OT RÓŻNICA POSTRZEGANIA TEGO , ŻE życie sobie płynie i coś między palcami umyka bezpowrotnie...
[/color][/quote]

Dokładnie tak jest, ale nie tylko w No. W Pl też niektórym w głowie się nie mieści, że np można mieć ochotę wypić kawę raz na jakiś czas w Krakowie pod sukiennicami i próbują ci uświadomić ile spaliłaś benzyny na trasie 160 km, ile cię kosztowały bramki na autostradzie w tę i z powrotem oraz, jakie były rzeczywiste koszty tej kawy łącznie z benzyną i bramkami,a dowiadując się ile ta kawa kosztowała twierdzą, że jesteś frajer bo za tę jedną miałabyś trzy w mc"Donalds.
Rozrzutność i marnotrawstwo- tak kwitują twój wypad, ale jak się tacy nawalą w barze to potrafią 500 zł. przegrać w automacie do gier i tego im nie ma szkoda, ani zalanej pały Gim Beam-em im nie szkoda, ale tobie wmawiają, że trzeba racjonalnie myśleć.
Ale choć zawsze kasy brakowało w pl to nie na tyle, żeby nie pozwolić sobie na taki wypad,( nawet kosztem zapłacenia rachunku tydzień po terminie)bo to były właśnie te chwile, których się nie żałuje i mile wspomina.
Było takich więcej, niekoniecznie w Krakowie i niekoniecznie na kawie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Tom Tom
(McBeth)
Nowicjusz
Gabriel, tym razem podpisze sie obiema rekami pod Twoim postem.
Moze jeszcze dodam pewna prawidlowosc ktora zaobserwowalem ze ci ktorzy tak gonia za ta kasa to jakos nigdy nie moga jej dogonic...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Kasa jest kasom.Ale warto by bylo rozdzielic zycie zawodowe od prywatnego.Bo jak tylko za kasa sie goni to opsesja sie staje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Najważniejsze to być, a nie mieć. Dlatego zdecydowaliśmy z mężem, żeby skromniej mieszkać, a życia nie przegapić i dla dzieci mieć czas. Mi rok temu przydarzyła się kawka w Sztokholmie. Przywiozłam mnóstwo pięknych zdjęć i jeszcze piękniejsze wspomnienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
AniaRNorway napisał:
Najważniejsze to być, a nie mieć. Dlatego zdecydowaliśmy z mężem, żeby skromniej mieszkać, a życia nie przegapić i dla dzieci mieć czas. Mi rok temu przydarzyła się kawka w Sztokholmie. Przywiozłam mnóstwo pięknych zdjęć i jeszcze piękniejsze wspomnienia.

Aniu R tak można myśleć w No, ale nie w pl, gdzie tyra się od rana do wieczora, aby związać koniec z końcem (skromnie mieszkając) , i naprawdę brakuje czasu na bycie..
Ale oczywiście masz rację i co najważniejsze - możliwość wyboru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...wszystko pieknie,tylko nie robcie teraz z ludzi potworow!

ten gorszy bo,na krotko...tamten lepszy bo,na dlugo...
jeden na plan-zarobic i wrocic,drugi-zarabiac i zostac.wolna wola!

tak samo moze gonic za kasa,ten co zostanie i ten,ktory wroci...

czyli najlepiej jak - wszyscy maja zostac,czy kazdy ma wrocic?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
ładny inaczej, Ty znowu szukasz prowokacji
Daj że ludziskom pobiadolić trochę
Niech sobie popływaja w tej łódce bez steru i żagla
To nie bedą takie wredne później,jak przyjdzie rozmawiać poważnie
Prawda ludziska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...retier - tys sumieniem jest i ostoja,tego foruma!

daj pyska...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok