Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Ja tez sie staram o chorobowe od 10 września i juz wydałem fortunne na tel do norwegi i zawsze coś albo nie mają mojego L4 bo niby nie doszło, albo nie ma mnie w systemie i nie wiedzą od kiedy pracuje zawsze coś a człowiek płaci te podatki i nie zadzwonią do człowieka i nie napiszą . Jak sama nie będziesz dzwonnic to nie masz na co liczyć bo oni tylko chyba na to liczą.
Ja dzwoniłem i nie raz juz pytałem o Polkę nazywa się Elżbieta ale musisz mieć szczęście i trafić na jej zmianę nr taki sam jak na stronie nav internasjonal ......................Powodzenia ja mam nadzieje ze tez niedługo wyjaśnię swoja sprawę ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
magdalena krysińska
(tatiana22)
Wiking
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, chodź nie powiem żebys podniósł mnie na duchu!!!
Normalnie ręce opadaja jak się widzi co oni tam wyprawiają i że mają nas za nic!!! Żadnych pism, zero kontakty, wiecznie jakis problem....no poprsotu ręce opadają!!! A przepraszam dostałam pismo z NAV że chorobowe zostaje przyznane, ale to było pierwsze zwolnienie wystawione w Norwegii potem były 3 polskie i juz żadnego odzewu!!! Mało tego na rodzinne czekamy już rok!!!
Jutro spróbuję zadzwonić do nav i poprosze o tą Panią Elżbietę, mam nadziję że będę miała szczęście i akurat na nią trafię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
My na wyrownanie rodzinnego czekalismy poltora roku to norma z czekaniem tutaj....
ale jak na konto wplynie taka piekna sumka to buzka sie usmiecha od ucha do ucha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
magdalena krysińska
(tatiana22)
Wiking
Ja rozumiem że taki zastrzyk gotówki jest dobry, ale jak człowiek na nóż na gardle to czeka na tą kasę jak nie wiem co
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
rodzinne dostaje sie tylko raz w roku wiec nic dziwnego ze tyle czekałas...............
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Przykro mi ja tez mam rodzinę ( małe dzidzi ) i jak pisałem od września jeszcze nie dostałem grosz. A jak wyglądała sytuacja u ciebie pierwsze zwolnienie miałaś od lekarza Norweskiego z tego co zrozumiałem?. Poczym wróciłaś do Polski tak ?? i Chyba lekarz norweski wyraził zgodę na wyjazd z norwegi bo jakoś tak to jest ze on musi wyrazić zgodę i nie widzi żadnych przeciw wskazań na leczenie w kraju innym niż Norwegia ..

Bo w Polsce musisz już wysyłać zwolnienie przez ZUS z specjalna forma e105 i orzeczeniem enger coś tam jakaś norweska nazwa …….
Tak kazali mi robić poczym powiedzieli ze muszę czekać Az 12 tygodni na rozpatrzenie , a i jeszcze jedno jeśli chorujesz dłużej niż 8 tygodni to wysyłasz też specjale podanie które wypełnia twój lekarz prowadzący .
No i po 12 tygodniach cisza więc zadzwoniłem a oni ze nie maja mojego zwolnienia i kontraktu bo gdzieś się zapodziało a ZUS powiedział mi ze wszystko zostało wysłane .
A oni ze mają tylko Moje pierwsze zwolnienie, drugie nie doszło ,a trzecie już doszło .
I na pewno coś jeszcze wykombinują.

tak czy inaczej powodzenia i może daj znać jak coś się wyjaśni bo jestem ciekawy.
Spróbuj tez pod ten nr może tam będzie tez bo tez tam dzwoniłem.

+4721071000

Wyslalem ci na priva, ale jeszcze raz:
21072375
Bernardeta Grabska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
magdalena krysińska
(tatiana22)
Wiking
Już wszystko tłumaczę od poczatku.
Sprawa dotyczy mojęgo mżea który pracuje w Norwegii ponad 2 lata. Jest zatrudniony bezpośrednio u Norwega. We wrześniu zeszlego roku złamał kostkę. Poszedł tam do lekarza dostał zwolnienie na 6 tygodni, zaniósł zwolnienie łącznie z zaświaczeniem od pracodawcy o dochodach.dostał pozwolenie od lekarza na ywjazd do Polski. zaniósł 3 kolejne zwolnienia do Polskiego zus na miesiąc czasu. nie składał żadnego dokumentu do lekarza o którym wspominałeś. Skąd go wziąść i dlaczego Nav nie powiedział nam że coś takiego jest potrzebne. oprócz tego zwolnienia było jeszce ksero dowodu, ubezpieczenia takie papier do NAv z numerem konta, itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
daj e mel co ci prześle pismo jak i co i te formy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
magdalena krysińska
(tatiana22)
Wiking
Hej dzwoniłam do navu i niestety pan nie chciał mnie połączyć z ta pania Elżbieta bo nie znam jej nazwiska(kolezanka rozmawiała po angielsku) . Podaję emaila tatiana22@op.pl i czekam na wieści
Dziękuję z góry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
dav1512 napisał:
rodzinne dostaje sie tylko raz w roku wiec nic dziwnego ze tyle czekałas...............

Dav, skąd taka informacja? Masz na myśli zasiłek z kwocie 970 NOK (child benefit)?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok