Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prosze o tłumaczenie na norweski - Norwegia

Czytali temat:
Wojciech Peterson (799 niezalogowanych)
2 Posty
sebastian Ciszewski
(sebaxuss)
Wiking
Witam

Sprawa wygląda tak, w 2009 pracowałem kilka miesięcy w Norwegii, w tym roku sie rozliczyłem, pomogła mi agencja pracy przez która pracowałem. Przyznano mi zwrot podatku, lecz jak wiadomo czek moze byc zrealizowany tylko na terenie Norwegii dlatego czek odesłałem do Norwegii wraz z prośbą o przelanie kwoty na rachunek w Polsce. Problem w tym że WSPANIAŁA poczta polska zgubiła (ukradła) list i nie mam zadnych szans na odzyskanie go . Zaznaczam że wspomniany system realizacji działała, gdyż mój kolega na takich samych zasadach zwrot otrzymał.

I tutaj prosze kogoś biegłego w norweskim o tłumaczenie takiego pisemka:

dotyczy: Zwrot podatku

Szanowny Panie/Pani

W listopadzie 2009 r. otrzymałem od was czek (giro utbetaling) na kwotę przysługującego mi zwrotu podatku. Czek ten odesłałem wraz z prośbą o przelanie kwoty zwrotu podatku na konto w Polsce. Niestety list wraz z czekiem i wyżej wymienioną prośbą zaginął na poczcie Polskiej i nie mam szans na jego odzyskanie. Wobec tego prosze o anulowanie czeku nr ..... oraz o wystawienie nowego, który mam nadzieje tym razem zostanie z powodzeniem zrealizowany.

Z poważaniem

....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Henvendelse ang. tilbakebetaling av skatt.

I oktober 2009 har jeg mottatt en giro-utbetaling med tilbakebetaling av skatt. Giroen har jeg sendt tilbake til dere med ønske om å sette penger på en polsk konto. Dessverre er brevet med giroen som dere sendte til Polen forsvunnet på posten.
Derfor ber jeg dere om å annulere giroen med nr. ....... og om å sende en ny i håp om at det går bra denne gangen.

Med vennlig hilsen

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
sebastian Ciszewski
(sebaxuss)
Wiking
Wielkie dzięki Pani Mikołajowo

Wesołych Świąt !
Zgłoś wpis