Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Barbaro tak nie można. Popierasz chciwość. Jednemu uda się znaleźć ładnego partnera i zachowałby go tylko dla siebie. Z drugiej strony lepiej mieć chyba 5% udziałów w dobrym interesie niż 100% w złym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Wybor naszego partnera swiadczy o nas samych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
barbara67 napisał:
Wybor naszego partnera swiadczy o nas samych

Nie wierze w to, ze pary wchodzace w zwiazki swingerskie zywia do siebie uczucia milosci i respektu. Takie zachowanie jest objawem kompleksow, niedowartosciowania i niepewnosci siebie .

.. albo nalezy do nas samych A moze po prostu ludzie w takich zwiazkach dobrali sie eliminujac plytkie formy zazdrosci lub checi *posiadania* drugiej osoby(?)..

Podobny klub byl kiedys w Oslo.. niestety polegl z dwoch prostych przyczyn: 1.Wejsciowka - 25.000kr rocznie (platne z gory) 2. Selekcja klubowiczow - ilosc wyglodzonych samcow burzyla idee swingowania

Fazi - Co rozumiesz przez *normalni ludzie*?
Panladny: Powiedziec komus w polsce, ze lubisz seks grupowy pociaga za soba prawie takie same *konsekwencje* jak przyznac sie do bycia gejem.. W kwestii wieku.. coz ja tez za dziesiec lat nie bede juz ciachem.. selekcja partnera to raczej cos naturalnego, wiek jest dosc miarodajnym wyznacznikiem przede wszystkim w kwestii sposobu myslenia

Czy ktos z wypowiadajacy sie ma doswiadczenie w tym kierunku??.. czy Wasze wypowiedzi sa oparte na subiektywnych odczuciach gdybawczych(?)..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Zwiazek nie musi polegac na posiadaniu kogos lecz na relacjach w ktorych budujemy nasz wlasny system norm i regol. Ja nigdy bym nie wytrzymala w zwiazku w ktorym jest sie kontrolowanym i w relacji posiadania siebie na wzajem. Kazdy z partnerow musi miec swoja sfere osobistosci ale to nie przeszkadza w byciu lojalnym w stosunku do partnera.

Seks jest bardzo waznym czynnikiem dobrze funkcjonujacego zwiazku - ma sie dobrze ze swoim partnerem i jest sie w stanie pokolorowac swoje zycie seksualne nie ma sie potrzeby eksperymentowania z "obcymi"

Mam znikome doswiadczenia z czasow mlodzienczych z trojkontem ale jak juz wczesniej pisalam - czlowiek mlody robi rozne eksperymenty bo nie wie jeszcze czego chce i jak chce i z kim chce
Znam 2 pary swingerskie - dorosli ludzie ale sprawiaja wrazenie zagubionych i zakompleksionych - to oczywiscie nie musi byc regola. Ale takie rozwiazania zwiazkow swingerskich to dla mnie pojscie na latwizne - bo duzo seksualnych fantazji i innych ciekawych i ekstremalnych doswiadczen mozna przezyc z wlasnym partnerem - ale to oczywiscie wymaga wiekszego wkladu.
Seks z nieznajomym nie zobowiazuje, nie trzeba nic z siebie dac i mozna udawac ze jest sie zupelnie inna osoba .

Seks ze szczypta milosci najlepiej smakuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
sethur:

po 1wsze - nie czuje takiej potrzeby ani koniecznosci,zeby opowiadac o swoich doswiadczeniach,publicznie,na forum...

po 2gie - skad wiesz co i komu mowili i jak byla odbierana,para z trondheim?
natomiast pewne jest,ze napisali 'w polsce to temat tabu,ale wlasnie tam,tak sie bawilismy'

po 3cie - rozumiem,ze twoje wypowiedzi oparte sa,na osobistych niepowodzeniach w tym temacie...

p/s:

za dziesiec lat,to ja dopiero bede- ciachem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
panladnyzrodzina napisał:
sethur:

po 1wsze - nie czuje takiej potrzeby ani koniecznosci,zeby opowiadac o swoich doswiadczeniach,publicznie,na forum...

po 2gie - skad wiesz co i komu mowili i jak byla odbierana,para z trondheim?
natomiast pewne jest,ze napisali 'w polsce to temat tabu,ale wlasnie tam,tak sie bawilismy'

po 3cie - rozumiem,ze twoje wypowiedzi oparte sa,na osobistych niepowodzeniach w tym temacie...

p/s:

za dziesiec lat,to ja dopiero bede- ciachem...

Ad1 ..a jednak wlaczyles sie do tematu
Ad2 .. nie wiem co i komu powiedzieli. Mam zwyczajnie identyczne odczucia. Twoje *cos mi nie gra* bylo po prostu nielogiczne w odniesieniu do tego co i jak napisali..
Ad3 ..wrecz przeciwnie

p/s no nie wiem ..a jednak wiek jest dyskwalifikujacym ogranicznikiem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
barbara67 napisał:
Zwiazek nie musi polegac na posiadaniu kogos lecz na relacjach w ktorych budujemy nasz wlasny system norm i regol. Ja nigdy bym nie wytrzymala w zwiazku w ktorym jest sie kontrolowanym i w relacji posiadania siebie na wzajem. Kazdy z partnerow musi miec swoja sfere osobistosci ale to nie przeszkadza w byciu lojalnym w stosunku do partnera.

Seks jest bardzo waznym czynnikiem dobrze funkcjonujacego zwiazku - ma sie dobrze ze swoim partnerem i jest sie w stanie pokolorowac swoje zycie seksualne nie ma sie potrzeby eksperymentowania z "obcymi"

Znam 2 pary swingerskie - dorosli ludzie ale sprawiaja wrazenie zagubionych i zakompleksionych - to oczywiscie nie musi byc regola. Ale takie rozwiazania zwiazkow swingerskich to dla mnie pojscie na latwizne - bo duzo seksualnych fantazji i innych ciekawych i ekstremalnych doswiadczen mozna przezyc z wlasnym partnerem - ale to oczywiscie wymaga wiekszego wkladu.

Seks ze szczypta milosci najlepiej smakuje

Zwiazek nie moze polegac na posiadaniu kogos(!).. ..

Nie, to nie regula.. tu mnie troche zaskoczylas, bo wiekszosc moich znajomych zdolnych do takich zabaw cechuje raczej pewnosc siebie, zdecydowanie, ponadprzecietny poziom intelektualny.. i bardzo duze przywiazanie do swoich stalych partnerow
Jak napisalem wczesniej.. swing to styl zycia..

.. alez oczywiscie ze najlepiej smakuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Pewno nie posiadam tej ponadprzecietnej inteligencji zeby zrozumiec logike stosunkow pomiedzy swingerskich , albo jestem na tyle kreatywna, ze znajduje inne rozwiazania na nude w sypialni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
barbara67 napisał:
Pewno nie posiadam tej ponadprzecietnej inteligencji zeby zrozumiec logike stosunkow pomiedzy swingerskich , albo jestem na tyle kreatywna, ze znajduje inne rozwiazania na nude w sypialni

Oj tam, oj tam.. Preferencje to juz kwestia osobista
Kazdy (...) kogo lubi..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(martcool)
Nowicjusz
A jeszcze lepiej smakuje jak sie doda odrobine pieprzyku, dla wielu jest to wlasnie swingowanie
Tak sobie mysle, ze wielu osobom chociazby na tym forum zdarzalo sie miewac mysli np. o...trojkacie i wiekszosc nawet by sie nie przyznala, byc moze to kwestia naszego wychowania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok