Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciek G Mar Pep Paweł Kowalewski do misie Aleksander S Nero Miś Sławomir GRZENKOWICZ Michalina Mo Kuba p Daria Szczęsna max-77 Ania C (4693 niezalogowanych)
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
Nikt nie zaprzeczy ze Polak w kombinowaniu jest mistrzem Moze jakies inne rady?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hmm, rady moze nie, ale fakty. Jesli mama zlozyłaby wniosek o separacje, to jej pozwolenia automatycznie straciloby waznosc. Musialaby pracowac zeby dostac nowe pozwolenie, bo to o łączeniu rodzin byłoby juz nieaktualne. Musialaby wyjechac z Norwegii, chyba bwlasnie tym samochodem Ale nie zyczymy nikomu zle. Na pewno uda sie wam wszytsko zlatwic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
MariposaNegra napisał:
Hej. Znalazlam jakas wzmianke w necie ze mozna przedluzyc o rok mozliwosc korzystania z samochodu na polskich blachach w Norwegii (no bo od momentu dostania nr mozna jezdzic tylko rok). Dawaloby to dwa lata... Wie ktos gdzie trzeba sie w sprawie tego przedluzenia zglosic i czy to faktycznie realne? Szukam, szukam i nic.... HELP! To dosyc pilne. Z gory dzieki. Pozdr.

idziesz do Tolla i prosisz o formularz na czasowe zezwolenie na poruszanie sie na swoje autko - zeby dostac takie cos musisz przebywac w norwegii mniej jak 12 miesiecy (w dniu wystepowania o taki papier) a calkowity Twoj czas pobytu tutaj nie moze przekraczac 2 lat. musisz miec ze soba wsztskie papiery - kontrakt z pracy (jelsi tam jest napisane do kiedy pracujesz i jesli ta data jest krotsza od 2lat to praktycznie zezwolennie masz jzu w kieszeni). musisz wykazac ze wczesniej nie bylo cie w norwegii - ja pokazywalem na przyklad jakis tam dyplom ze stycznia`07 z PL a w czerwcu`07 oficjalnie bylem juz w NO - sprawdzali wszytsko.. xerowali wszystko!! kontrakt z pracy - wszytskie papiery z calego mojego pobytu tutaj - zezwolenia karty podatkowe, jak leci.... po 2 tygodniach zezwolenie dostalem )
ps. musisz im podac kiedy po raz pierszy ten samohod przejechal przez granice i gdzie.... sprawdzaja??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
cze..ja jestem na pozwoleniu przeszło rok nie pracuję i nie pracowałam,pozwolenie dostałam ze względu że mój mąż pracuje i słyszałam że moge jezdzić na pol. blachach, czy ktoś mi powie czy to prawda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Mysle ze nie prawda ale zajrzyj do przepisow.Tak bedzie najprosciej i bez zadnych "ja slyszalem";"ktos powiedzial" itd. Odnosne linki znajdziesz tu na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
witam widze ze sie ujawniłes
hahahaha nie wiem czy wiesz ale 9 10 to swiatowy dzien "wyjscia z szafy "
hahahahaha nie no beka bez zadnych insynuacji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
spoznilas sie kami, zrobil to juz kilka dni wczesniej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
nie no beke kreciłam ale kzk powiedz ze detektyw ze mnie swietny
Rutkowski moze mi butki czyscic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Kami mnie odkryla innymi sciezkami!!!!hihihihiihih Ma swoje dojscia.Strach sie bac!!!! No coz ale to miedzy innymi jej(i kolegi informatyka) wskazowki posluzyly mi do pewnych niecnych czynow w sieci w sledzeniu innych!!!!
WIEC DRZYJCIE TERAZ FORUMOWICZE I FORUMOWICZKI O STU TWARZACH(NICKACH)!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok