Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciek G Mar Pep Paweł Kowalewski do misie Aleksander S Nero Miś Sławomir GRZENKOWICZ Michalina Mo Kuba p Daria Szczęsna max-77 Ania C (4692 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał: WIEC DRZYJCIE TERAZ FORUMOWICZE I FORUMOWICZKI O STU TWARZACH(NICKACH)!!!!!A CO ....
FORUMOWE KGB BĘDZIESZ TWORZYŁ...!?!?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Tak Gabrielu!!!! Z paroma innymi swirami (takimi jak ja)zakladamy loze "SNUser-ow". Nasze motto:normalni inaczej,czytajacy ze zrozumieniem tylko w mocherowych beretach!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
No dobrze panie Holms,mam pytanko?Mamy dwie kami czy też jedną w dwóch osobach Przeleciałem parę postów i nie mogę znaleź tej w okularkach , a wczoraj jeszcze ją widziałem Tak tylko chciałem się upewnić czy nie mam czasami zwidów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Przeleciałem parę postów .............

Retier a ty ciagle o jednym!!!!

ps: czy to juz czytanie ze zrozumieniem czy tylko beret zamocno uciska mi mozg??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
No właśnie KOMU i CO UCISKA a może ROZSADZA Coś niezbyt CI pomogło to przeobrażenie vel fazi Kiedyś napisałem: że zamiast królestwo za konia powinieneś pisać królestwo za głowę i chyba miałem rację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
MariposaNegra napisał:
Wlascicielem samochodu jest moja mama, wspolwlascicielem tata. A pozwolenia mamy (tzn. ja i mama) dlatego ze tata tu pracuje. Z racji tego ubiegalysmy sie o nie i my. Mama nie pracowala i nie pracuje w norwegii wiec wlasnego dochodu jako tako nie ma. Nie wiemy jak brana jest pod uwage "sytuacja" wspolwlasciciela samochodu. Jezeli ma pelne prawa do samochodu tak jak i "wlasciciel" i jego sytuacja w norwegii liczy sie do tych calych paragrafow i ustaw o jezdzie pol. samochodem to chyba sytuacja wyglada nieciekawie i mimo ze nie uplynal jeszcze rok od dostania pozwolenia nici z jazdy
Nie ważny jest współwłaściciel, jedziesz autem na polskich deskach, nawet bank może być współwłaścicielem. Jesteś ponad rok, masz meldunek, stałą pracę, nie masz prawa takim pojazdem się poruszać. Mój znajomy złożył prośbę o przedłużenie pozwolenia na poruszanie się pojazdem na polskich tablicach, jeszcze przed upływem roku pobytu. Czekał na odp. minął rok, jeździł sobie spoko, no przecież papier złożony. Przyjechali pod zakład pracy, sprawdzili tablice, zawołali właściciela (kumpla) powiedzieli że biorą auto na parking Toll'u, bo nie ma pozwolenia na poruszanie się tym samochodem. Znajduje się akurat na przejściu promowym w Kristiansand (najbliższy w tej okolicy). Musiał jeszcze się tłumaczyć, dlaczego jeździł.Odp. otrzymał dopiero po tym zajściu, negatywną oczywiście( bo miał stałą pracę) Musiał wywieźć auto do kraju, żeby go nie oclili. Drugi mój znajomy pracował już ponad dwa lata, jak ściągnął tu rodzinę. Jeździł, myśląc ze nic mu nie Toll'e nie zrobią, bo auto jest na żonę. Minął rok jak już mieszkali razem w NO,wracali z wakacji z PL na granicy nie było tłumaczenia, że auto na żonę, że ona nie pracuje. Auto zostało na parkingu, nie miał prawa wjechać na teren NO.Jego żona była zameldowana, od roku i czterech dni w NO. Jeśli mieszkacie tu z rodziną ponad rok, Toll Wam nie da pozwolenia na poruszanie się tym autem, a składając papiery, od razu jesteście na tapecie, jak w/w przypadek kolegi, którego opisałem jako pierwszy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MariposaNegra)
Wiking
To odświeżyliście mój stary post Pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Retier masz racje!!! Glowe stracilem juz dawno i jest nie do odzyskania za zadne pieniadze!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Kiedyś mówili jeszcze tak: kiedy na głowe za późno to lecz się na nogi ,nie wiem czy to jest jeszcze w obiegu A Holms dużo musiał chodzić, także może to CI się przydać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
retier1 napisał:
No dobrze panie Holms,mam pytanko?Mamy dwie kami czy też jedną w dwóch osobach Przeleciałem parę postów i nie mogę znaleź tej w okularkach , a wczoraj jeszcze ją widziałem Tak tylko chciałem się upewnić czy nie mam czasami zwidów

a co reiter spodobała ci sie moja usurpatorka????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok