Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

JAZDA NA POLSKICH BLACHACH - Norwegia

1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Słuchajcie mam pytanie wiem ze to było tu wałkowane z 1000 razy ale własnei mysle nad kupnem drugiego auta tym razem na polskich blachcach by i w pl leciały znizki no i co tu kryc jest tansze ostatnio ktos mi powiedział ze norwedzy pruja sie głownie o to ze nie płacimy za drogi i auto pass wiec tak sobie pomyslam ze moze mozna by było zarejstowac te auto i zapłacic za auto pass i drogi ale zatzymac polskie blachy no i nie płacic cła
Czy ktos juz moze probował tak da sie ???czy to kolejny bołsiet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Może jaśniej wyłożysz ten problem , bo jak na mój drobny móżdżek to nic nie łapię ... z tego powyższego tekstu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
chcesz przekladke blach zrobic?
....nie polecam...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
myslałam bardziej o tym by zaejstrowac to auto wszystko legal bez przekładek tablic zgłosic sie dobrowolnie do opłat(mam na mysle auto pass i drogi) i je placic ale nie zmieniac blach dalej miec polskie blachy ale zarejstrowane tu jako gosc np tylko ze gosc długoterminowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
to se neda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Kami przekabinowalas troszke.Kup sobie w polsce malucha za 100 zloty oplac ubezpieczenie i niech ci leca znizki tylko po co??? skoro znizki z polski sa honorowane w norwegi to i chyba na odwrot tez nie ma problemu!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
musisz znalesc kogos kto czesto zjezdza do polski, pisemna umowa wynajmu auta przykladowo 1 rok. zglosic to i masz legalnie autko z PL.
!sprawdzone!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pytałam sie w ax ami powiedzieli ze nie honoruje sie znizek z zaganicy :/ a szkoda ze sie nie da bo z tego co wiem to nowedzy pruja sie głownie o opłaty ktore oni musza płacic a polacy na polskich blachach niee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
chyba cos nie tak ale nie jestem pewien. to w takim razie jakimi jestesmy pelnoprawnymi czlonkami uni skoro w polsce nie honoruja znizek????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
ja przenioslam tu swoje znizki z Polski ale nie kazda norweska firma ubezpieczeniowa je honoruje, byc moze podobnie jest w Polsce, sprobuj poszukac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok