Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kamil . grzegorz t (5748 niezalogowanych)
43 Posty
Nowicjusz
kmi to chyba nie poznalas kobiet w swoim zyciu ktore to skrzywdzily facetow jak i wlasne dzieci,,,

w tej calej opisanej sytuacji szkoda dzieci , nie wnikam o co tam chodzi ale przeciez nie wiadomo kto kogo zostawil itd....
a juz jezdzicie po facetach!!!!!!! straszne, tak jak straszne jest to ze stereotyp mowi rowniez o tym ze kobieta zawsze ma po rozstaniu dziecko wychowac a dlaczego ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pewnie ze szkoda dzieci ale mam nadzieje ze wszystko w tej sprawie ułozy sie pomyslnie dla dzieci i ze rodzice sie dogadaja , ale moja wypowiedz nie tyczyła sie tego postu tylko stereotypowego myslenia facetow bo np jak facet wciaz zmienia kobiety to maczo a jak to kobieta zmienia czesto facetow to dz..a
a co do drugiej czesci twojego pytania to powiem ci ze nie wiem dlaczego jest taki stereotyp ... jesli ktos wie to niech napisze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie tylko faceci potrafia byc podli, kobiety rowniez i to podwojnie. Sa kobiety, ktore zabraly dzieciom ojca i postawily warunek, ze albo ona albo dzieci. I co zrobic jak taki skurwi....el wybiera kochanke i z nia mieszka a dzieci sie wyrzekł? Coz , jak sie wlasnych dzieci nie kocha, to nic juz nie pomoze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Kamila Bula
(kama1)
Wiking
Piszecie o tym jak egzekwuje się alimenty, gdy oboje rodziców przebywa w Norwegii. W moim przypadku ja mieszkam z dzieckiem w Polsce. Ojciec wyjechał rok temu do Norwegii. Nie płaci zasądzonych alimentów. Sąd w Polsce przesłał do Norwegii odpowiednie dokumenty o egzekucję alimentów do NAVO. Oni zajmują się teraz tą sprawą. Wiecie może jakie mogą podjąc działania i czy działają szybko? Dodam, że mąż pracuje nielegalnie, więc czy mogą go deportowac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jezeli go przyłapią, czyli jak ktos to zgłosi, to tak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Nowicjusz
pewnie moze byc problem ....

tak sie zastanawiam jak bedzie placil jak nie bedzie mial pracy bo wroci do PL

jezeli pracuje na czarno to trudno wyczuc czy w ogole nav sie tym zajmie
bo nie przynalezy do nich i moze nie miec meldunku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Kamila Bula
(kama1)
Wiking
jacek4 on nie wróci do polski, bo tutaj też go ścigają za długi, samych alimentów ma już na 10 tys. Tak pracuje na czarno i dziwi mnie fakt, ze sąd w Polsce skierował tą sprawę do NAVO. To chyba nie jest instytucja, która zajmuje się egzekucją? Domyślam się, ze to coś w rodzaju naszego MOPSu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kama1 napisał:
... Dodam, że mąż pracuje nielegalnie, więc czy mogą go deportowac? A co Tobie osobiście da to ,że go ewentualnie deportują ...? , pewnie poza zawistną satysfakcją...
Jak nie płaci pracując tu w Norge ...to tym bardziej nie będzie płacił jak go deportują do polski bo kto go w kraju przyjmie do pracy...? .
A czasy PRL dawno minęły i niema przymusu do pracy dla alimenciarzy -/sztajmesi/- w ośrodkach- OPS-
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Kamila Bula
(kama1)
Wiking
Nic mi to nie da i nie do tego dążę. Pytałam jakie działania może podjąc NAVO, czy oni konkretnie mogą go deportowac. Nie zalezy mi na tym, bo nie chcę go już więcej oglądac. Im dalej od niego tym lepiej.
Szkoda, że niepotrafisz odpowiedziec na pytanie poza wbijaniem szpili.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok