Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6482 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton a Ty zamiast ortografią , to zajmij się klatą Biziego, masz juz odpowiednią szczotke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Niestety numer jeden - Bizi odwiedza ojczyznę,
niestety numer dwa - szczotka musi byc do dywanów, ale co tam, palcami mu przeczesze

Czekam bo Bizi jest moim szczesliwym numerkiem w norweskiego totka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton napisał:
Niestety numer jeden - Bizi odwiedza ojczyznę,
niestety numer dwa - szczotka musi byc do dywanów, ale co tam, palcami mu przeczesze

Czekam bo Bizi jest moim szczesliwym numerkiem w norweskiego totka

Niestety nr 1: on wróci i to jaki stęskniony za Tobą
Niestety nr 2: Palcami będzie mu przyjemniej niż jakąkolwiek szczotką
Czekaj, bo to Ci się opłaci...tak przypuszczam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
gabriel napisał:
Dino napisał:...Ech, Gabrielku, tak Cię to boli? Jeśli chcesz, to potrafisz, proste.
Niejako przy okazji, wśród "netowych grafomanów" popularne jest coś. Nazywają to "netykieta", czyli internetowa etykieta. Pisanie wyrazów i wypowiedzi DUŻYMI literami jest powszechnie uznane za krzyk i co najmniej nietakt , więc (...), Gabrielku.

..."Dino"..."Dino"...oo..oo..oo... , Ja nie muszę chcieć , Ja to Faktycznie potrafię , jednak nie Eksponuję tego by pokazać Innym jaki to Ja jestem Ę , Ą... .
Staram dostosować się do reszty Tych , którzy nie dostosują się do MNIE , bo po prostu nie potrafią tego.... PROSTE...? .
Proste ... ! .
TAK , piszę dużymi literami , by wyeksponować Mój krzyk , Moje niezadowolenie z pychy i głupoty Innych .
Taki już jestem ... .
Wychowałem się w chamskim środowisku , w którym rządził Ten , kto miał większego "RYJA"...głośniejszy , donośniejszy i przygnębiający głos ...
Czy wyobrażasz sobie na budowie w głębokim wykopie Majstra lub Kierownika który grzecznie i cichutko prosi zachlane moczymordy....."Panowie , panowie ,Ja proszę ... proszę , nie pijcie więcej ... zróbcie w końcu to zadanie ... bo i Wy i Ja nic nie zarobimy... Proszę Was grzecznie i cierpliwie..." .....
Ja Nigdy Taki nie byłem ...a teraz trudno jest się przestawić ...zwłaszcza jak trafiasz na podobnych Tamtym ... .
To od razu automatycznie łapię za..." siekierę" lub" łom"....
Takie brzydkie nawyki pozostały Mi po tamtym systemie.... socjalistycznego systemu pracy na niektórych budowach w rodzimym kraju...
Ech rozpisałem się , a to i tak nic nie da... .
'Dino"... mnie nic nie boli...naprawdę ... , niemniej nie mam innych odnośników , by Dotknąć lub Uwypuklić dany problem , w dyskusji z Tobą lub Przeciwko Tobie ... .
Ot taka sobie ułomność człowieka , który dorwał się do dyskusji z wyższej półki , a brak mu wyczesanych zwrotów , z takich czy też innych powodów ...

Nie wyobrażam sobie takiego kierownika, ja widziałem jak to skutecznie działa. Wystarczy mieć szacunek tych ludzi i magiczne słowo "proszę" zdziała cuda .
Równanie w dół jest pozornie dobrym rozwiązaniem, lecz gubisz swoją osobowość. Nie prościej być sobą? Ja piszę to co mówię i mówię tak jak piszę, posługując się poprawną polszczyzną i nie uważam tego za coś specjalnego. Nie odpowiadam również za nieznajomość języka polskiego u innych osób, mogą poprosić o wyjaśnienia, żaden problem. Poza tym, powinnością obywatela jest dbać o język ojczysty. Zabawne jest to, że wrogowie wkładali tyle wysiłku w niszczenie naszej mowy ojczystej, a wystarczy tylko zostawić Polaków w spokoju i poczekać, sami to zrobią .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nooo, obiecal mi ogorki kiszone

Spadam do spania, bo sie rozmarzyłam, a poza tym to Hilton i Giovi2 piszą nie na temat!!! Zaśmiecacie wątek !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton napisał:
Nooo, obiecal mi ogorki kiszone

Spadam do spania, bo sie rozmarzyłam, a poza tym to Hilton i Giovi2 piszą nie na temat!!! Zaśmiecacie wątek !!!

wyobrażam sobie już te ogóki zadzwoń do mnie to i ja się poczęstuję
Dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Dino napisał:
.Nie wyobrażam sobie takiego kierownika, ja widziałem jak to skutecznie działa. Wystarczy mieć szacunek tych ludzi i magiczne słowo "proszę" zdziała cuda .
Równanie w dół jest pozornie dobrym rozwiązaniem, lecz gubisz swoją osobowość. Nie prościej być sobą? Ja piszę to co mówię i mówię tak jak piszę, posługując się poprawną polszczyzną i nie uważam tego za coś specjalnego. Nie odpowiadam również za nieznajomość języka polskiego u innych osób, mogą poprosić o wyjaśnienia, żaden problem. Poza tym, powinnością obywatela jest dbać o język ojczysty. Zabawne jest to, że wrogowie wkładali tyle wysiłku w niszczenie naszej mowy ojczystej, a wystarczy tylko zostawić Polaków w spokoju i poczekać, sami to zrobią .

CÓŻ , na złych budowach bywałem... i nie z tymi co powinienem .
Co do reszty Twojej wypowiedzi...
Słusznie prawisz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
gabriel napisał:
[quote]Luba napisał:
"TYLKO LOGICZNI LUDZIE , KUPUJĄ TUTAJ KOMPUTER , co nie znaczy ,że piszący poprawnie po polskiemu ..."
Gabriel, mógłbyś mi tą kwestię rozjaśnic? Chyba nie zrozumiałam, o co Ci w tym stwierdzeniu chodzi...Dzięki

[color=#800080][b]To już jest Twój problem , czy Ty to rozumiesz czy też nie... .

Wygląda na to, że to nie tylko mój problem, żeby zrozumiec tą "złotą myśl", ale zostawmy to. Temat zaproponowany w tym poście miał dotyczyc dyskusji a propos ortografii na tym forum i w tej kwestii się wypowiedziałam. Na tym to chyba powinno polegac, ażeby subiektywnie odniesc się do tematu, a moje zdanie jest takie, jak wyżej przedstawiłam. Dyskusja nie miała się tyczyc języka, którego używa sie codziennie w pracy, życiu prywatnym itd, nie chodziło tutaj o język mówiony, tylko pisany, nie wiem więc dlaczego karmisz nas tutaj opowieściami o tym, jak się porozumiewasz w pracy, bo to po prostu nie na temat...
Sama pochodzę z rodziny robotniczej, ale czy to ma usprawiedliwiac "sadzenie byków"? Niech każdy osądzi wg własnego uznania.
Co do powyzszych postów zgadzam się, że miarą człowieka nie jest jego wykształcenie, ale wiele przeróżnych kwestii, które się na jego osobę składają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Luba napisał:...Co do powyzszych postów zgadzam się, że miarą człowieka nie jest jego wykształcenie, ale wiele przeróżnych kwestii, które się na jego osobę składają.
Ten temat został założony właśnie dlatego , by co niektórzy , TACY jak Tobie podobni ...mogli się tu produkować a nie w konkretnych tematach ....
I produkujcie się ... może coś trafi do takich jak JA i Mnie podobnym ....

Bardzo dużo forumowiczów , którzy tu się wypowiadają , piszą tak jak mówią , dlaczego mają być dyskryminowani...!!! . Taka ich egzotyka i tyle ... większość to ludzie prości ...ze wsi ... mieścin , w średnim wieku po komunistycznych podstawówkach...
.... PYTAM ...SIĘ... D L A C Z E G O ... się z nich nabijacie i poniżacie...?!?... .

Hilton nagle zmieniła front wypowiedzi ....
Podstawówka.....Gimnazjum..........................xxxxx............................................. dajcie spokój ... !!! .
Bo zaczyna to być śmieszne i zaczynam domniemywać , że jak ktoś już jest za granicą to powinien być od razu Ambasadorem Polskiego Literackiego Języka pisanego i mówionego ... a już w internecie bezwarunkowo...
paranoja !!! .
Wynika jedynie z tego tyle , że zazdrość ludzi zżera iż taki nieuk a ma pracę i jeszcze zarabia więcej ode mnie ...
ŻAŁOŚĆ i tyle...
Bo jak już ma komputer , To MUSI pisać poprawnie.... i... koniec , kropka... .
Wtórne KOŁTUŃSTWO i tyle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
"Ten temat został założony właśnie dlatego , by co niektórzy , TACY jak Tobie podobni ...mogli się tu produkować a nie w konkretnych tematach ....
I produkujcie się ... może coś trafi do takich jak JA i Mnie podobnym ...."

O jeju Gabriel! Stroszysz widzę piórka, ale żeś Anioł, to je pewnie czasami przewietrzyc musisz. Może permittering Ci nie służy? Mam dla Ciebie podarunek muzyczny. Wolę oryginalny teledysk, ale chyba wycofali.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok