Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6477 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja wcale nie uwazam, ze ludzie po wyzszych studiach umiejacy sie poprawnie poslugiwac jezykiem sa bardziej wartosciowi , czy moze inaczej - madrzejsi i maja wiecej do powiedzenia niz ci ktorzy maja wyksztalcenie zawodowe

Ja wiem, ze to status z wyksztalceniem, ale nawet na podstawie obserwacji mojej pl. rodziny - to moze byc gruba przesada dyskwalifikowac ludzi TYLKO ze wzgledy na ilosc lat w szkolnej lawce .

Jak zaczelam pracowac tutaj w szkole jako wychowawczyni to bardzo duzo sie nauczylam jak respekt do rodzicow nawet tych z malym wyksztalceniem moze mi ulatwic zycie . Nie sa gorszymi osobami, rodzicami i partmerami do rozmow niz ludzie po studiach - a ze robia bledy w usprawiedliwieniach to trudno - i tak rozumiem ich tresc

Badzmy bardziej otwarci na ludzi i na to co maja do powiedzenia a nie koncentrujmy sie na ich bledach

Zycze milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Kolejny z wielu, wątek o pisowni, błędach itp. I co? I nic.
Przynajmniej niektórzy zdobywają się na szczerość i można przeczytać, że "mam gdzieś ortografię" . Poprawna polszczyzna nie powinna być problemem dla piszących na forum, są słowniki, wystarczy chcieć...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
a ja uważam ze pisanie po polsku jest bardzo trudne(długo myślałam jak poprawnie to napisać)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
"TYLKO LOGICZNI LUDZIE , KUPUJĄ TUTAJ KOMPUTER , co nie znaczy ,że piszący poprawnie po polskiemu ..."
Gabriel, mógłbyś mi tą kwestię rozjaśnic? Chyba nie zrozumiałam, o co Ci w tym stwierdzeniu chodzi...Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Zastanawia mnie, jak wiele ma wspólnego poprawna pisownia z wyższym wykształceniem. Według mnie niewiele, przecież pisać uczymy się w szkole podstawowej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
bad harry napisał:
Fiona66 napisał:
bad harry napisał:
no i już misie przypomniało odnośnie obrażania , wczoraj nabroiłem .......z cyganki kanarkiem
odbędę pokutę .....na kolanach do centrum i z powrotem ( mam 4 km )

podaj trase, jak nie daleko ode mnie, to patnikowi kubek wody podam

czekaj na półmetku , i żeby ta woda miała minimum 40% alk i kubek był odpowiedniej wielkości .....bo potrzebny mi doping . człowiek musi płacić za błędy

bede jechac przed Toba rowerkiem z dopingiem na widocznym miejscu
rekord padnie w tej nietypowej (pokutnej dyscyplinie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Luba napisał:
"TYLKO LOGICZNI LUDZIE , KUPUJĄ TUTAJ KOMPUTER , co nie znaczy ,że piszący poprawnie po polskiemu ..."
Gabriel, mógłbyś mi tą kwestię rozjaśnic? Chyba nie zrozumiałam, o co Ci w tym stwierdzeniu chodzi...Dzięki

To już jest Twój problem , czy Ty to rozumiesz czy też nie... .
Nie jesteś z mojej bajki i Tyle mam Tobie do powiedzenia ...
Ja wychowałem się i dorastałem w środowisku robotniczym niższego szczebla , ubiegłego wieku ... , i wcale , tego się nie wstydzę , jakim językiem mówię .
I dlatego Tu w Norge jest mi dobrze , bo tu Każdy mówi jak mu wygodnie ....
Nikt nie wyśmiewa dialektów , żargonów i innych zlepków słownych... ważne by ogólnie być zrozumiałym .
Mnie , do ciężkiej fizycznej pracy na budowie , przy szalunkach , zbrojeniu , murowaniu i innych pracach ... , perfekcyjny język , ani polski ani norweski nie jest potrzebny.... .
Ja MAM ZA ZADANIE , WYKONAĆ PERFEKCYJNIE , JEDYNIE SWOJĄ PRACĘ i tyle .

Do :
-..."zładoszpikukoźci"...nie na piwo nie jest za wcześnie ... , jestem bowiem na permitteringu i staram się , nadrabiać to co później nie będzie możliwe.... .

-..."sethur"...nie , miałem na myśli jednak... , Po pracy... wieczorem , kiedy nie ma przy większości z nas , Rodzin które zostały w kraju...

-... " Dino "...nie każdy z piszących.... to Net-owy GRAFOMAN , który bez bloga nie może Istnieć... i tam faktycznie bez pomocy naukowych , byłby wyzwany od kretyna ... gramatyczno - ortograficznego....
Niektórzy tylko piszą to co akurat jest Im na duszy i idą dalej nie zważając na FORMĘ , gramatykę ,ortografię ....i..........i...........i...... !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
niestety FIONA muszę opuścić ten wątek bo nie piszę zbyt poprawnie pa polski
informuje tylko że dowiedziałem się od cyganki o przebaczeniu i zrezygnowałem z marszu pokutnego .
będę jej za to śpiewał zanim sobie kupi tego nowego kanarka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
bad harry napisał:
niestety FIONA muszę opuścić ten wątek bo nie piszę zbyt poprawnie pa polski
informuje tylko że dowiedziałem się od cyganki o przebaczeniu i zrezygnowałem z marszu pokutnego .
będę jej za to śpiewał zanim sobie kupi tego nowego kanarka

i sie % zmarnuja ?

e tam, jeszcze sie nigdy nie zmarnowaly
wiec za pokute zostana zuzyte podczas weekendu

a co do zastepstwa za kanarka, to pewnie cyganka raczym klusem pobiegnie po nowego
jak tylko zaczniesz starego zastepowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zostawcie Harrego!!! I Cyganka i Fiona!!!
A ty Harry zapomniales ze masz ode mnie bidon???? Pożałujesz !!!!!!!!!!!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok