Szanowny Panie Nowak
Jako że zdecydował sie Pan troche przed nami odkryć(do czego jeszcze wróce) to i ja zgodnie z obietnicą sie troche odkryje.
W tragedii tej zgineli ludzie z trzech grup władzy;
1) politycy wraz z obsługą(klakierami)
2)wojskowi
3) kler
ad1. Politycy szarpiąc błam czerwonegi sukna , sprzedając na prawo ilewo swoją twarz , rodzine , dzieci, przyjacół za poparcie w wyborach , tak na prawde to sprzedali nas, za nasze własne pieniądze, czego Pan łaskawie nie zauważa, i tacy ludzie nie zasługuja na mój szacunek w żadnym momencie swojego życia ani też po śmierci .Chcieli zacząć walke wyborczą w Katyniu i ci co byli z Przezydentem chcieli być postrzegani jako twórcy sukcesu wyborczego (gdyby takowy nastąpił)
Wałęsa- Okrągły Stół
Kwaśniewski NATO
Suchocka -Konkordat
Miller-UE
Tusk-(chciałby EURO)
Kaczyński-(chciałby,zmusić ,,ruskich,,do prawdy)Katyń
Ci wszyscy poltycy przypisują sobie sukcesy polityczne , niezależnie od partii, lecz za tymi sukcesami nie poszło nic więcej co byłoby dla nas ,szarych obywateli korzystne, ci politycy na bazie swojego sukcesu potrafią zadbać tylko o swoich , bliskich ,a nazwanie Polski republiką kolessiów nie jest kłamstwem.Na plecach moich ,Pańskich ,naszych, zrobią wszystko aby utrzymać soie przy korycie, napchać gęby i kieszenie wszystkich,,swoich,,
Ci ,,swoi,, byli też w tym samolocie, i skoro nie moge tego im powiedzieć ,i nie szanowałem ich za życie nie będe okazywał fałszywego szacunku po śmierci.byłoby to zajebistą hipokryzją, zwłaszcza że ICH postawa kształtowała mój swiatopogląd.
ad2)Generalicja wojskowa miała reprezentować kontynuacje żołnierskiego dzieła zaczetego przez pomordowanych w Katyniu i pokazać ,,ruskim,,- mimo waszych starań MY nadal jesteśmy, i byłoby OK gdyby nie fakt że swoimi osobami poniżają wszystkich którzy kiedykolwiek mieli Polski żołnierski mundur na plecach.Ci ludzie pozwolili na przekręty przy zakupach wojskowych , to CI ludzie pozwolili na zrobienie z Polskiego Wojska najemników pod obcym dowództwem ,mięsa armatniego dla obcych politycznych i gospodarczych interesów- a byliśmy zawsze postrzegani jako bohaterscy Obrońcy Ojczyzny, i jako były żołnierz takich ludzi szanować nie będe nigdy.Lubie być pewien moralnych podstaw kiedy biore kogoś na muszke i pociągam spust.
ad3)Urzednicy kościoła którzy zginęli w katastrofi nie byli nikim innym jak kolejnymoi,, swoimi,, , którzy polecieli zakcentować że są z Prezydentem , a kto nie jest , ten jest wróg.Polecieli przypilnowac swoich interesów po tamtej stronie granicy a także pokazać że dzieki poparciu dla Kaczynskiego ich interesy w Polsce są nie zachwiane , i dalej będą przynosić manne z nieba.
Każdy katolik moze kazac mi spieprzać(spieprzaj dziadu) mówiąc że jego sprawą jest co i ile daje na tace, ale majatki koscielne wyrosły nie z tacy tylko z moich , Pańskich podatków, naszych, dzięki służalczej funkcji polityków , którzy kupili sobie stołki a co za tym idzie dostęp do konkretnych pieniędzy w zamian za konkordat, i jego konsekwencje .
Dzięki opisanym powyżej powodom i postawom nie będę nigdy szanował polityków ,którzy wymagają abym sie zastanawiał ,,Co ja moge zrobić dla Ojczyzny,, skoro oni sami zrobili wszystko tylko dla siebie na dodatek wykorzysując wszystkich wokoło.Jedyne co JA moge zrobić to ,,spieprzać,,z tamtego kraju.Polakiem będe zawsze , obywatelem Rzeczpospolitej niekoniecznie, nie musze karmić swoją ciężka pracą wypasionych gęb polityków.
Ma Pan 46 lat i aby rozwinąć własny w miare dochodowy interes w Polsce potrzebuje pracować w NO min 10 lat. Wątpie aby w wieku 56 lat chciało się Panu startować od podstaw, nawet mając na celu własne dzieci i ich przyszłość
więc wszystko co Pan napisał to dobry bajer, lub już ma pan taki interes a tutaj pragnie Pan do niego dorobić i powiększyć dobra posiadane, a na forum zabiera Pan głos z nudów i aby poprawić własne poczucie przyzwoitosci.
Ityle wtemacie hipokryzji,nie wszyscy na forum to ludzie ,,granatem od pługa oderwani,,(przepraszam wszystkichchłopów)a to że pracujemy i żyjemy tutaj nie znaczy żeśmy pozbawieni własnego rozumu i inteligencji.
Proponuje to przemyśleć zanim znów zacznie Pan nawoływac do bicia sie w piersi.
WMD