Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Latacz Łukasz Ch (11401 niezalogowanych)
1 Post

(nowakzb)
Wiking
Posluchajcie polacy ktorzy tak zaciekle na mnie warczycie.Za coz takiego-za slowa upomienia.Co was tak urazilo?Nie mieliscie szacunku dla ludzi ktorzy pogineli-OK.Macie prawo tak myslec.Ale na milosc boska nie w takich chwilach.Kanak i inni pytacie co zrobilem ja dla kraju-nie stety nic czym bym zaslugiwal na jakakolwiek chwale.Po prostu nie jestem dobry w polityce.Ale dlatego nie bede ocenial ludzi ktorzy rzadzili,poniewaz nie jest to taka prosta sprawa-rzadzic,i mysle ze rzadzacy ktorzy odeszli nie byli glupcami wzietymi z marszu z pewnoscia wiedze posiadali.I jeszcze jedno przyjechalem do Norwegi tak jak i wy za praca i nie chodzi mi po glowie zostac tutaj chce zarobic i pieniazki zainwestowac w moim kraju.Bo mam wielka nadzieje ze jednak cos sie zmieni cos peknie-chyba nie jeden z was czegos takiego oczekuje?Jesli poczuliscie sie w jakikolwiek sposob urazeni moimi wypowiedziami to przepraszam.Jeszcze jedno nie zmieniam wody w cos tam?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Witam na forum .
   Tak panie Nowak, nadzieja. Karmią nas tą nadzieją już 21 lat, na początku mówili, że reformy potrwają 10 lat, po dziesięcu latach mówili o następnych dziesięciu. I co? I nic. Reformują tak skutecznie, jak kupują nowe samoloty dla siebie. Trudno rządzić, owszem, lecz naszym politykom jest jeszcze trudniej oderwać się od koryta i przyznać się do porażki w tym rządzeniu. Może jeszcze ze dwadzieścia lat nadziei, panie Nowak, dożyjesz pan? Przecież społeczeństwo jest zadowolone, nie widać? Połowa ma wszystko w dupie, a reszta bawi się w wyborcze roszady. Masowa emigracja zarobkowa również jest na rękę naszym politykom, wpompowaliśmy miliardy PLN w gospodarkę. My przyczyniamy się też do wzrostu gospodarczego w dobie kryzysu. I co? Panie Nowak. I nic.
   Może by tak ruszyli się ci śpiący i aktywnie zaczęli dbać o Polskę, może wtedy coś pęknie. Wprowadzenie jakichkolwiek skutecznych zmian we władzach, wymaga poparcia połowy narodu i to przez wiele lat. Potencjał jest, tylko śpi.

("Panie Nowak" - bez podtekstów, po prostu wypowiedź ładniej wygląda, żeby nie było...) .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Tak nieco *inaczej* o tym co nastepuje :

A oto Polska wlasnie

www.rp.pl/artykul/464545.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Sethur napisał:
Tak nieco *inaczej* o tym co nastepuje :

A oto Polska wlasnie

www.rp.pl/artykul/464545.html

Pewnie jesteś kontent , bo inaczej byś nie wstawił tego tutaj.
Mnie to kojarzy się z Polską żądzona przez magnaterię,jeszcze tylko dać szabelkę co niektórym i niech zakrzykna liberum veto.amen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Retier, akurat zeby powiedziec liberum veto, to szabelka nie była potrzebna .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
Retier, akurat zeby powiedziec liberum veto, to szabelka nie była potrzebna .

Masz rację ,ale ci co tak odważnie krzyczeli to najczęściej też potrącali znacząco tą szabelką
A czemu? Ano, bo za plecami mieli takie tuzy jak Lubomirski,Wisniowiecki,Potocki, i wielu,wielu jeszcze innych.
A więc kasę na hulanki i swawole,jak to bywało tamtymi czasy wśród braci szlacheckiej. Czyż nie tak ?

Jesli mnie pamięć nie myli,to szlachcic posłujący miał prawo mieć szablę na terenie sejmu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Szanowny Panie Nowak
Jako że zdecydował sie Pan troche przed nami odkryć(do czego jeszcze wróce) to i ja zgodnie z obietnicą sie troche odkryje.
W tragedii tej zgineli ludzie z trzech grup władzy;
1) politycy wraz z obsługą(klakierami)
2)wojskowi
3) kler
ad1. Politycy szarpiąc błam czerwonegi sukna , sprzedając na prawo ilewo swoją twarz , rodzine , dzieci, przyjacół za poparcie w wyborach , tak na prawde to sprzedali nas, za nasze własne pieniądze, czego Pan łaskawie nie zauważa, i tacy ludzie nie zasługuja na mój szacunek w żadnym momencie swojego życia ani też po śmierci .Chcieli zacząć walke wyborczą w Katyniu i ci co byli z Przezydentem chcieli być postrzegani jako twórcy sukcesu wyborczego (gdyby takowy nastąpił)
Wałęsa- Okrągły Stół
Kwaśniewski NATO
Suchocka -Konkordat
Miller-UE
Tusk-(chciałby EURO)
Kaczyński-(chciałby,zmusić ,,ruskich,,do prawdy)Katyń
Ci wszyscy poltycy przypisują sobie sukcesy polityczne , niezależnie od partii, lecz za tymi sukcesami nie poszło nic więcej co byłoby dla nas ,szarych obywateli korzystne, ci politycy na bazie swojego sukcesu potrafią zadbać tylko o swoich , bliskich ,a nazwanie Polski republiką kolessiów nie jest kłamstwem.Na plecach moich ,Pańskich ,naszych, zrobią wszystko aby utrzymać soie przy korycie, napchać gęby i kieszenie wszystkich,,swoich,,
Ci ,,swoi,, byli też w tym samolocie, i skoro nie moge tego im powiedzieć ,i nie szanowałem ich za życie nie będe okazywał fałszywego szacunku po śmierci.byłoby to zajebistą hipokryzją, zwłaszcza że ICH postawa kształtowała mój swiatopogląd.

ad2)Generalicja wojskowa miała reprezentować kontynuacje żołnierskiego dzieła zaczetego przez pomordowanych w Katyniu i pokazać ,,ruskim,,- mimo waszych starań MY nadal jesteśmy, i byłoby OK gdyby nie fakt że swoimi osobami poniżają wszystkich którzy kiedykolwiek mieli Polski żołnierski mundur na plecach.Ci ludzie pozwolili na przekręty przy zakupach wojskowych , to CI ludzie pozwolili na zrobienie z Polskiego Wojska najemników pod obcym dowództwem ,mięsa armatniego dla obcych politycznych i gospodarczych interesów- a byliśmy zawsze postrzegani jako bohaterscy Obrońcy Ojczyzny, i jako były żołnierz takich ludzi szanować nie będe nigdy.Lubie być pewien moralnych podstaw kiedy biore kogoś na muszke i pociągam spust.

ad3)Urzednicy kościoła którzy zginęli w katastrofi nie byli nikim innym jak kolejnymoi,, swoimi,, , którzy polecieli zakcentować że są z Prezydentem , a kto nie jest , ten jest wróg.Polecieli przypilnowac swoich interesów po tamtej stronie granicy a także pokazać że dzieki poparciu dla Kaczynskiego ich interesy w Polsce są nie zachwiane , i dalej będą przynosić manne z nieba.
Każdy katolik moze kazac mi spieprzać(spieprzaj dziadu) mówiąc że jego sprawą jest co i ile daje na tace, ale majatki koscielne wyrosły nie z tacy tylko z moich , Pańskich podatków, naszych, dzięki służalczej funkcji polityków , którzy kupili sobie stołki a co za tym idzie dostęp do konkretnych pieniędzy w zamian za konkordat, i jego konsekwencje .

Dzięki opisanym powyżej powodom i postawom nie będę nigdy szanował polityków ,którzy wymagają abym sie zastanawiał ,,Co ja moge zrobić dla Ojczyzny,, skoro oni sami zrobili wszystko tylko dla siebie na dodatek wykorzysując wszystkich wokoło.Jedyne co JA moge zrobić to ,,spieprzać,,z tamtego kraju.Polakiem będe zawsze , obywatelem Rzeczpospolitej niekoniecznie, nie musze karmić swoją ciężka pracą wypasionych gęb polityków.

Ma Pan 46 lat i aby rozwinąć własny w miare dochodowy interes w Polsce potrzebuje pracować w NO min 10 lat. Wątpie aby w wieku 56 lat chciało się Panu startować od podstaw, nawet mając na celu własne dzieci i ich przyszłość
więc wszystko co Pan napisał to dobry bajer, lub już ma pan taki interes a tutaj pragnie Pan do niego dorobić i powiększyć dobra posiadane, a na forum zabiera Pan głos z nudów i aby poprawić własne poczucie przyzwoitosci.
Ityle wtemacie hipokryzji,nie wszyscy na forum to ludzie ,,granatem od pługa oderwani,,(przepraszam wszystkichchłopów)a to że pracujemy i żyjemy tutaj nie znaczy żeśmy pozbawieni własnego rozumu i inteligencji.
Proponuje to przemyśleć zanim znów zacznie Pan nawoływac do bicia sie w piersi.
WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Bardzo ładnie nam to wszystko wyklarowałeś,chociaż i tak większość trzeźwo myślących o tym doskonale wie.Tak się tylko zastanawiam czy jesteś w stanie pokazać jakiegoś polityka, którego szkielet moralny jest nie skrzywiony przez to co im zarzucasz A któż , jak nie politycy,hierarchowie kościoła,czy też wielcy biznesu są największymi hipokrytami i obłudnikami. I to bez względu z jakiego kraju pochodzą. Norwegia nie jest wyjątkiem.Mówisz że wojskowa generalicja sprzedaje przetargi i naszych żołnierzy.Sięgając nie tak daleko,do okresu między wojennego.Czy było inaczej?
Jak byś nie patrzał,jest to jedno wielkie skurwysyństwo, które tak czy owak tolerujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Retier , wydaje mi się że nasza tolerancja jest uwarunkowana tym co dostajemy w zamian, w wielu krajach nie ma przymusu udziału w działaniach wojennych poza terytorium ojczyzny , ani faktycznego ani zawoaluowanegon np. Norwegia. słyszałeś aby norki brali udział w walkach, gdziekolwiek w misjach ONZ, angole i francuzi pierwsi sie zwinęli z Iraku i łba nikt im nie urwał z NATO nie wyrzucił.
Funkcja opiekuńcza państwa w królestwach jaka w porównaniu z naszym krajem, szkoda gadać, i nie mówie o dostawaniu czegoś za darmo , tam też trzeba sobie to wypracować, ale jest.
Za przewałki które jako wyborcy tolerujemy w Polsce w innych krajach pan poseł czy senator wylatuje na pysk w tydzień, o ile nie słyszy tego samego dnia w prasie i TV że jego przełożony oczekuje rezygnacjii jutro.
Pamiętasz szwdzką minister pracy ztrudniającą polke na ,,lewo,. Znikneła w tydzień,
Nie tłumaczyłem i ,,wkładałem ,,tego wszystkiego Wam -starym forumowym wyjadaczom, tylko Panu Nowakowi, który w trzy dni po zalogowaniu pierwszy raz napisał trzy posty i zaczął nawoływać do posypywania głowy popiołem, i zjechał innych odsądzając od czci i wiary.Od popiołu to mamy wulkan na Islandii, a co do reszty to zanim napisałem pierwszego posta na tym forum popatrzyłem sobie troszke , z boczku, żeby zrozumieć przynajmniej tych wszystkich którzy poawiają sie wystarczająco często i dowiedzieć sie co mają do powiedzenia.
Skakanie na dłówke do spokojnie wyglądającego stawu ,często sie kończy złamanym kręgosłupem nA KOŁKU PÓŁ METRA POD WODĄ.
WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
kanakk napisał:
Retier , wydaje mi się że nasza tolerancja jest uwarunkowana tym co dostajemy w zamian, w wielu krajach nie ma przymusu udziału w działaniach wojennych poza terytorium ojczyzny , ani faktycznego ani zawoaluowanegon np. Norwegia. słyszałeś aby norki brali udział w walkach, gdziekolwiek w misjach ONZ, angole i francuzi pierwsi sie zwinęli z Iraku i łba nikt im nie urwał z NATO nie wyrzucił.
Funkcja opiekuńcza państwa w królestwach jaka w porównaniu z naszym krajem, szkoda gadać, i nie mówie o dostawaniu czegoś za darmo , tam też trzeba sobie to wypracować, ale jest.
Za przewałki które jako wyborcy tolerujemy w Polsce w innych krajach pan poseł czy senator wylatuje na pysk w tydzień, o ile nie słyszy tego samego dnia w prasie i TV że jego przełożony oczekuje rezygnacjii jutro.
Pamiętasz szwdzką minister pracy ztrudniającą polke na ,,lewo,. Znikneła w tydzień,
Nie tłumaczyłem i ,,wkładałem ,,tego wszystkiego Wam -starym forumowym wyjadaczom, tylko Panu Nowakowi, który w trzy dni po zalogowaniu pierwszy raz napisał trzy posty i zaczął nawoływać do posypywania głowy popiołem, i zjechał innych odsądzając od czci i wiary.Od popiołu to mamy wulkan na Islandii, a co do reszty to zanim napisałem pierwszego posta na tym forum popatrzyłem sobie troszke , z boczku, żeby zrozumieć przynajmniej tych wszystkich którzy poawiają sie wystarczająco często i dowiedzieć sie co mają do powiedzenia.
Skakanie na dłówke do spokojnie wyglądającego stawu ,często sie kończy złamanym kręgosłupem nA KOŁKU PÓŁ METRA POD WODĄ.
WMD

Sory,powinienem napisać raczej że jestesmy zmuszeni to tolerować Mówisz ,że na zachodzie z takimi się nie cackają.Jak dla mnie to bajka dla nie interesujących się tymi sprawami i "pospólstwa",przepraszam za określenie Chcesz przykłady,proszę :Niemcy,kanclerz Koll i ten przed nim. Na rosyjskim garnuszku obecnie Norwegia , w tamtym roku sprawa prezesów koncernów naftowych(ich zarobki). Wcześniej jakieś pół roku sprawa pewnego biznesmena z Trondheim.Robił machloje z arabami na ropie Jakoś tak rozeszlo się po kościach Jak śledzisz nowojorską giełdę , to też możesz zobaczyć wiele ciekawego Rosja,sprawa gazpromu za prezydentury Putina,śmiech na sali Można by mnożyć w nieskończoność.Jaki wniosek,dla grupy trzeba poświęcić jakiegoś kozła ofiarnego No i na koniec z naszego podwórka.Nie wiem czy pamiętasz sprawę śmierci prezesa NIK po paru dniach jak powiedział publicznie że ujawni pewne sprawy związane z FOZ! Czy jeszcze ciągnąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok