Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Latacz Łukasz Ch (11401 niezalogowanych)
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
giovi2 napisał:
Fiona66 napisał:
giovi2 napisał:

Ps.Wspólczuję wszystkim ,którzy stracili w tej katastrofie kogoś bliskiego,ale najbardziej współczuję rodzinom załogi samolotu,o których wszyscy zapomnieli....

dlaczego napisalas, ze zapomnieli???

przeciez wszedzie podano pelna liste pasazerow, imiona, nazwiska, tytuly, pelnione funkcje.
wszystkie kondolencje skladane sa rodzinom i bliskim ofiar tej katastrofy.

Napisałam tak,ponieważ tak uważam.Cały czas śledzę to co dzieje się w mediach i wzmianki o członkach załogi sa sporadyczne,a przecież oni też byli na tym pokładzie.
Rozumiem,że było tam masę osób medialnych,ale w obliczu śmierci ,wszyscy są równi.

Ja się nie dziwię że naj częściej mówi się o prezydencie w końcu umarła głowa Państwa którą wybrali polscy obywatele...
Nie mniej jednak uważam, że wcale nie pomija się ludzi którzy zgineli w tej katastrofie równie często słyszę jak o nich jest mowa... takie moje skromne zdanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
giovi2 napisał:

Ps.Wspólczuję wszystkim ,którzy stracili w tej katastrofie kogoś bliskiego,ale najbardziej współczuję rodzinom załogi samolotu,o których wszyscy zapomnieli....

dlaczego napisalas, ze zapomnieli???

przeciez wszedzie podano pelna liste pasazerow, imiona, nazwiska, tytuly, pelnione funkcje.
wszystkie kondolencje skladane sa rodzinom i bliskim ofiar tej katastrofy.

wiesz dlaczego tak napisala? bo ma racje...pelna liste ( wraz z zaloga !! ) podano publicznie dopiero dzisiaj.
Wczesniej niektore radia w PL czytaly nazwiska zalogi, inne media nie , mialy to gdzies...oto oni...

kpt. pil. Arkadiusz Protasiuk lat 36. Zostawił żonę i dwójkę dzieci.
mjr pil. Robert Marek Grzywna. Miał 36 lat. Był żonaty, miał jedno dziecko
31-letni por. pil. Artur Karol Ziętek. Był żonaty, miał dwójkę dzieci.
36-letni chor. Andrzej Michalak. Był żonaty, miał jedno dziecko.
29-letnia Barbara Maria Maciejczyk
25-letnia Justyna Moniuszko
23-letnia Natalia Maria Januszko

['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

( zrodlo. WP.PL-W katastrofie samolotu zginęła 7-osobowa załoga)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
icegrub napisał:
Zginął kwiat polskiej inteligencji!!!
Spójrzcie ile w nich pozytywnej energii i dajcie już sobie spokój z tymi komentarzami. Dobranoc

sory chlopie ale nie nazwalbym tych ludzi " kwiatem polskiej inteligencji" no bez przesady...nie robmy sobie jaj...

to byli normalni ludzie, politycy, dzialacze....a nie "kwiaty inteligencji"...

...takie podejscie mnie wkurza...bo jeszcze w piatek 50 % spoleczenstwa wyzywala ich od "niewiadomojakich-darmozjadow".....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
retier1 napisał:
Naprawdę was nie pojmuję ludzie,czy naprawdę aż tak się "nienawidzimy" że nie można poczekać z tymi komentarzami
te parę dni? To jak nazwiecie tych polityków z innych państw,np.Obamę? Czemu w tym kierunku nikt nie krzyczy?

a co tu komentowac za pare dni?
i za co krzyczec na Obame przykladowo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
icegrub napisał:
Spójrzcie ile w nich pozytywnej energii i dajcie już sobie spokój z tymi komentarzami. Dobranoc

Tak icegrub.. to pokrzywa (albo kaktus) polskiej inteligencji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
BiZi napisał:
icegrub napisał:

sory chlopie ale nie nazwalbym tych ludzi " kwiatem polskiej inteligencji" no bez przesady...nie robmy sobie jaj...

...takie podejscie mnie wkurza...bo jeszcze w piatek 50 % spoleczenstwa wyzywala ich od "niewiadomojakich-darmozjadow".....

Dla Ciebie BiZi Ci ludzie nie musieli być " kwiatem polskiej inteligencji" ale może dla kogoś byli... nic nam do tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Sethur napisał:
icegrub napisał:

Tak icegrub.. to pokrzywa (albo kaktus) polskiej inteligencji

wow ale się uśmiałam................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sławomir Ch
(icegrub)
Wiking
BiZi sory chlopie ale nie nazwalbym tych ludzi " kwiatem polskiej inteligencji" no bez przesady...nie robmy sobie jaj...

Mam wrażenie że nie wiesz co się tak naprawdę stało i kto tak naprawdę kto jest tym Kawiatem o którym piszę, ja rozumiem że dla Ciebie ważniejsza w tej chwili jest Norwegia, pieniądze twój komfort psychiczny, twoja rodzina jeśli ja masz? Ale jak czytam takie wypowiedzi że to byli normalni ludzie działacze itp, twoim zdaniem to byli normalni ludzie jak my?
przedstawiciele sił zbrojnych RP:

Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych generał Bronisław Kwiatkowski
Dowódca Sił Powietrznych RP generał broni Andrzej Błasik
Dowódca Wojsk Lądowych RP generał dywizji Tadeusz Buk
Dowódca Wojsk Specjalnych generał dywizji Włodzimierz Potasiński
Dowódca Marynarki Wojennej generał Andrzej Karweta
Dowódca Garnizonu Warszawa generał brygady Kazimierz Gilarski

funkcjonariusze BOR:

Jarosław Lorczak
Paweł Janeczek
Dariusz Michałowski
Piotr Nosek
Jacek Surówka
Paweł Krajewski
Artur Francuz
Marek Uleryk
Agnieszka Pogródka-Więcławek

To byli normalni ludzie twoim zdaniem? Ja nie mam na myśli prezydenta, ponieważ nawet na niego nie głosowałem ale o reszcie która potrzebna jest Polsce, ja wiem każdy kiedyś musi zastąpić kogoś, ale w jednej chwili zginęło tylu ważnych ludzi którzy kierowali Polską i mieli doświadczenie przede wszystkim a to że w Polsce jest jak jest to na pewno nie zależało tylko od nich. Co by nie było wam się żyje teraz lepiej ponieważ pracujecie w Norwegii, lub siedzicie na zasiłkach i "lachę kładziecie na to wszystko" ale kiedyś przyjdzie czas wrócić do Polski z podkulonym ogonem, a wtedy każdy lachę na nas położy.

Ja nie jestem zagorzałym fanatykiem naszego rządu, wręcz odwrotnie, ale jeszcze kawałek serca mi zostało i mam szacunek do wszystkiego co się stało. "God bless"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jezeli zgniął kwiat polskiej inteligencji, to trzeba zasadzić nowy. Niestety bedzie trudno, widze to po wypowiedziach niektorych forumowiczów. Cięzkie myslenie, błędy ortograficzne, zero przeczytanech ksiązek na koncie, elokwencja na poziomie minus 10 i utrzymuje sie. O nawiedzonych nawet nie wspominam.
Dowodcy wojsk oraz funkcjonariusze BORu z pewnoscią nie mowili ze potrafią wszystko i "dogadają sie" po rosyjsku na przykład.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
To, ze nie mowili po rusku , to zaden argument , jezeli chodzi o ten wypadek - cala komunikacja pomiedzy pilotem a wieza kontrolna ma przebiegac w jezyku angielskim - i to jest norma swiatowa

A czy tam to byl kwiat czy inne chwasty to kazdemu indivilualnie ocenic - gazety zawsze uzywaja takich pompatycznych i gornolotnych slow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok