Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kontynuowanie zwolnienia lekarskiego będąc w Polsce. Sykemeldt - Norwegia

Czytali temat:
robert wisniewski Jan Kovalsky robert xxxxx Krzysztof K. Kasia K Ewa Adam boj fra oszlo Maciejem Łukasz Ch Darek1234 Kursy Lektor (1267 niezalogowanych)
6 Postów
Krzysztof K.
(Krzysiek11182)
Wiking
Witam, jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim w Polsce. Załatwiłem wszystkie formalności w Norwegii (od lekarza i w Navie) żeby przyjechać i tutaj chorować.
Mam pytanie czy jest możliwość kontynuowania zwolnienia będąc w Polsce?
Miał ktoś podobną sytuację? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna S
(niuska1985)
Wiking
jest taka mozliwosc, ale ile z tym zachodu, odwolan, dzwonienia i czekania to gra nie warta swieczki... na kase chyba z rok czekalam. a potem nawet jak w Norwegii dostaniesz zwolnienid to tez wszystko czeka na rozpatrzenie sprawy. i tak przez ten rok bez korony mozesz zostac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Krzysztof K.
(Krzysiek11182)
Wiking
Mam zwolnienie lekarskie, które dostałem w Norwegii do 20 maja i chce posiedzieć jeszcze 2 tyg. Lekarz rodzinny nie może wystawić mi zwolnienia l4 które jest uznawane w Norwegii? Dzwoniłem do polish connection i powiedzieli mi ze musze wydrukowac sobie -Oświadczeniem do zagranicznych zwolnień lekarskich isć z tym do Zusu i oni przesyłają w raz ze wnioskiem E115 do Navu. Pożniej zadzwoniłem do ZUSu i powiedzieli ze musze wziac zwolnienie od lekarza i przesłac do pracodawcy a on przesyła go do Navu a póżniej jak Nav chce kontaktuje sie z ZUSem . Także już zgłupiałem i nie wiem co zrobić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok