Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy można samemu odebrać kaucję w czynszu? - Norwegia

21 Postów
Artur Pietrzak
(arturo82)
Wiking
Witam.

Właściciel wypowiedział mi umowę na mieszkanie, a ponieważ to oszołom więc na pewno będzie robił problemy z oddaniem kaucji.

Czy będzie zgodnie z prawem jeśli napiszę mu, że z powodu jego dotychczasowego zachowania nie ufam mu i muszę sam odebrać kaucję poprzez niezapłacenie ostatnich czynszów?

Oczywiście jak mu to zaproponowałem to się nie zgodził, więc tym bardziej widać że coś kombinuje.

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
arturo82 napisał:
Witam.
Właściciel wypowiedział mi umowę na mieszkanie, a ponieważ to oszołom więc na pewno będzie robił problemy z oddaniem kaucji.
Czy będzie zgodnie z prawem jeśli napiszę mu, że z powodu jego dotychczasowego zachowania nie ufam mu i muszę sam odebrać kaucję poprzez niezapłacenie ostatnich czynszów?
Oczywiście jak mu to zaproponowałem to się nie zgodził, więc tym bardziej widać że coś kombinuje.
Pozdrawiam!

Kaucja jest na pokrycie ewentualnych szkod w mieszkaniu. Ja tam mu sie ni dziwie, ze si nie zgodzil, bo jak co, to nie bedzie mial pieniedzy na pokrycie ewentualnych szkod.

Z drugiej strony jak ci nie zalezy na pozytywnej opinii od niego i uwazasz, ze zawsze byles OK, to mu nie plac czynszu. W koncu przeciez nie moze ciebie wyrzucic z mieszkania.

Ogolnie prawo chroni bardzej tych, co wynajmuja, niz wlascicieli wynajmowanych mieszkan.
Nie za bardzo to sprawiedliwe, ale tak to wyglada, ze jakis oszolom moze ci zdewastowac mieszkanie, lub mieszkac pol roku za darmo i nic mu nie mozna zrobic.
Zreszta wariatow i drani mozna znalesc po obu stronach barykady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok