Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

O emeryturze... - Norwegia

8 Postów

(KrysiaFiordzianka)
Wiking
Cześć mam emeryturę z polski .W Norwegii nie pracowałam nigdy .Jestem na garnuszku męża.
Czy jest możliwość abym dostała norweską emeryturę zamiast polskiej ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
W Polsce mamy ok 10 000 000 emerytow. Gdyby tak sie dalo to Dziadka bym tu przywiozl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Stefan Skogmann
(Skogmann)
Nowicjusz
W norwegi nigdy nie pracowalas wieci emerytury norweskiej miec nie bedziesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
Ludzie czy wy jestescie normalni ze zadajecie takie pytania,zupelnie jak ci co pytaja czy mozna zabrac ze soba pieniadze emerytalne jak sie zjezdza z norwegii na stale do polski.Zenada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
Jeszcze dodam ze gdyby byly takie mozliwosci w ramach regulacji unijnych to norwegowie gremialnie na emeryturach przenosili sie do polski i zamieniali swoje emerytury na polskie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(KrysiaFiordzianka)
Wiking
Mieszkam tutaj od 10 lat. Mam pobyt stały. Nie oczekuję cudów ,tak tylko zapytałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
KrysiaFiordzianka napisał:
Mieszkam tutaj od 10 lat. Mam pobyt stały. Nie oczekuję cudów ,tak tylko zapytałam.|Skoro mieszka pani już tutaj 10 lat, mając przy okazji stały pobyt, oraz będąca na tzw. "garnuszku" to powinna pani mieć obcykany, perfekt język norweski w piśmie i mowie.
A z tego co pani tu pisze, to pewnie nie jest pani nawet zarejestrowana na stronie nav.no.
Inaczej, znała by pani podstawowe prawa i obowiązki osoby takiej jak pani, w sensie prawno-emerytalnym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Henryk2017)
Wiking
Cześć mam emeryturę z polski .W Norwegii nie pracowałam nigdy .Jestem na garnuszku męża.
Czy jest możliwość abym dostała norweską emeryturę zamiast polskiej ?Hej ile masz z .Polski tej emeretury .Pytanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Henryk2017)
Wiking
Hej ile masz z .Polski tej emeretury .Pytanie.To ci odpowiem ile będziesz miała .Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Tomasz Tomasz
(tiltomek)
Wiking
Większość polaków bedących w Norwegii ma pobyt stały. Pobyt stały to żaden przywilej czy okoliczność łagodząca.
Pobyt stały to norma dzisiaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok