Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Destylator.... - Norwegia

20 Postów
Paweł F.
(LiamPL)
Wiking
Planuję uruchomienie usługi w mojej okolicy, której jednym z wymogów jest dostęp do większych ilości wody destylowanej.
Po sprawdzeniu cen zbladłem. Woda destylowana jest droższa od paliwa 20 nok/litr.

Pytanie czy posiadanie destylatora w Norwegii jest legalne? Gdybym sobie takie ustrojstwo przywiózł, czy coś by mi groziło?

Za wczasu pragnę uprzedzić rożnistych , dowciapnych forumowych ujadaczy i zastrzec ze nie ma służyć pędzeniu bimbru , chociażby tylko dlatego że zapachu bimbru znieść nie mogę, więc i pił nie będę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
puste puszki i flaszki z Polski przemycaj
a tu dodrukujesz tylko na kopiarce etykiety
policz sobie zarobek Polaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
LiamPL napisał:
Planuję uruchomienie usługi w mojej okolicy, której jednym z wymogów jest dostęp do większych ilości wody destylowanej.
Po sprawdzeniu cen zbladłem. Woda destylowana jest droższa od paliwa 20 nok/litr.

Pytanie czy posiadanie destylatora w Norwegii jest legalne? Gdybym sobie takie ustrojstwo przywiózł, czy coś by mi groziło?

Za wczasu pragnę uprzedzić rożnistych , dowciapnych forumowych ujadaczy i zastrzec ze nie ma służyć pędzeniu bimbru , chociażby tylko dlatego że zapachu bimbru znieść nie mogę, więc i pił nie będę

, - - - - -
Chodzi o perfumowana wode brzozowa.. wiemy, wiemy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Paweł F.
(LiamPL)
Wiking
Tak to jest to samo urządzenie , i tak samo woda demineralizowana w zupełności by mi wystarczyła.
Urządzenie którego planuję używać z uwagi na wysoką temperaturę i ciśnienie robocze, wymaga właśnie takiej wody, a woda u mnie kranowa pochodzi z górskiego ujęcia i jest dosyć zakamieniona, więc użycie jej wiąże się ze świadomym niszczeniem sprzętu.
Z tego co ja słyszałem posiadanie sprzętu nie jest zabronione, zabronione jest pędzenie ( teoretycznie oczywiście , bo w praktyce każdy wie jak jest)

P.S. mimo że zastrzegłem , iż obecność forumowych ujadaczy nie jest pożądana w tym temacie, miło wiedzieć że można na Ciebie Janek liczyć zawsze i wszędzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok