Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1998 niezalogowanych)
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Jestem z toba . Jestem babcia 8-letniego wnuczka . Bardzo dobrze ,ze sama robisz przetwory dla swojego dzidziusia . W ten oto prosty sposob dziecko jadlo bedzie wszystko . Moja corke nauczylam tez ,aby sama gotowala wnusiowi obiadki . I wypalilo ! Kacperek {wnuczek } je prawie wszystko . Takze ! Drogie mamy - dbajcie o swoje maluszki, nic ze sloiczkow ,, robimy wszystko same i dzieciaczki mamy zdrowe jak >rzepa >.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
toja napisał:
ja mam syna w wieku 2 lat i też stosowałam takie dania jak Ty gama28 i też świetnie rośnie i nie choruje wszystkie owoce i warzywa wcina a szpinak to coś pysznego,tylko coś ostatnio obraża się na mięso i nie wiem dlaczego bo z tym też nie było problemu,nie powiem bo słodycze i chipsy też lubi z resztą każde dziecko CHYBA lubikiedy skończył rok to już z nami zaczął jeść,spodziewamy się drugiego dzidziusia i też będę robić obiadki osobno bo wiem co dziecku daję zjeść

Tym mięsem się nie przejmuj, moim zdaniem w ogłe nie jest dziecku potrzebne, ale to inny temat. Dzieciaki zazwyczaj są przebiałkowane. Jeśli twój mały je nabiał, to się nie martw.
Znam różne matki. Jeden przykład: dziecko dostaje słoiczki, w tym mięsne, makaron, ciasteczka, produkty przyrządzone w domu też na mięsie. Jest w wieku ok. roku teraz, a w ten sposób zywione od kilku miesięcy. Dieta prawie bezbłonnikowa. Dziecko ma straszne zaparcia, płacze przy kupce. Radzę, mówię, ale matka nie chce słuchać. Nic więcej nie zrobię, ale szkoda dziecka.
Są pewne produkty, które powinny być wprowadzane po 2, 3 roku życia. Do nich należy nabiał, gluten (czyli pieczywo, zwłaszcza białe), mięso. Wcześniej naprawdę wyrządzają więcej szkody niż pożytku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
A moja córka wogule nie chciała jeść słoiczków,czasem to wygodne np.w podróży,ale ona nie,mądrala.Chleb jada ale tak jak reszta rodziny ciemny,a za mięskim przepadapo tatusiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
A w ogóle to temat się znowu rozlazł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a zwracasz uwage czy to jest na pewno ciemne pieczywo? Bo sa tez chleby barwione karmelem, a to sa zwyczajne białe chleby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
SoShy napisał:

ale przynajmniej w pożytecznym kierunku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SoShy napisał:
GDZIE TAM ... wcale a wcale ...
Przecież cały czas krąży dookoła spraw sklepowych...
Znaczy zakupów towarów w tychże...

Bardzo pouczające spostrzeżenia...
...teraz wiem dlaczego zawsze lubiłem... szpinak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Hilton napisał:
a zwracasz uwage czy to jest na pewno ciemne pieczywo? Bo sa tez chleby barwione karmelem, a to sa zwyczajne białe chleby.

Coraz więcej chlebów jest barwionych, nawet dobre razowe bywają wspomagane karmelem dla ładniejszego koloru. Wiem, bo mam znajomych, którzy pracują w piekarnii tutaj w Norge, takiej, która robi drogi, "super zdrowy" chleb.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
Raczej zwracam,wiem że jest chleb i chleb,a czy są tu cherbatki granulowane dle dzieci??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
gabriel napisał:
SoShy napisał:
GDZIE TAM ... wcale a wcale ...
Przecież cały czas krąży dookoła spraw sklepowych...
Znaczy zakupów towarów w tychże...

Bardzo pouczające spostrzeżenia...
...teraz wiem dlaczego zawsze lubiłem... szpinak...

a pizza ze szpinakiem jaka dobra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok