toja napisa艂:
ja mam syna w wieku 2 lat i te偶 stosowa艂am takie dania jak Ty gama28 i te偶 艣wietnie ro艣nie i nie choruje wszystkie owoce i warzywa wcina a szpinak to co艣 pysznego,tylko co艣 ostatnio obra偶a si臋 na mi臋so i nie wiem dlaczego bo z tym te偶 nie by艂o problemu,nie powiem bo s艂odycze i chipsy te偶 lubi z reszt膮 ka偶de dziecko CHYBA lubikiedy sko艅czy艂 rok to ju偶 z nami zacz膮艂 je艣膰,spodziewamy si臋 drugiego dzidziusia i te偶 b臋d臋 robi膰 obiadki osobno bo wiem co dziecku daj臋 zje艣膰
Tym mi臋sem si臋 nie przejmuj, moim zdaniem w og艂e nie jest dziecku potrzebne, ale to inny temat. Dzieciaki zazwyczaj s膮 przebia艂kowane. Je艣li tw贸j ma艂y je nabia艂, to si臋 nie martw.
Znam r贸偶ne matki. Jeden przyk艂ad: dziecko dostaje s艂oiczki, w tym mi臋sne, makaron, ciasteczka, produkty przyrz膮dzone w domu te偶 na mi臋sie. Jest w wieku ok. roku teraz, a w ten spos贸b zywione od kilku miesi臋cy. Dieta prawie bezb艂onnikowa. Dziecko ma straszne zaparcia, p艂acze przy kupce. Radz臋, m贸wi臋, ale matka nie chce s艂ucha膰. Nic wi臋cej nie zrobi臋, ale szkoda dziecka.
S膮 pewne produkty, kt贸re powinny by膰 wprowadzane po 2, 3 roku 偶ycia. Do nich nale偶y nabia艂, gluten (czyli pieczywo, zw艂aszcza bia艂e), mi臋so. Wcze艣niej naprawd臋 wyrz膮dzaj膮 wi臋cej szkody ni偶 po偶ytku.