Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
9 Postów
Adrian Adrian
(dolcegabana25)
Wiking
Czyli napisać że nie chce tych 16 dni.. chorobowego ,niech mi zapłacą za te 4 miesiące chorobowego rozumiem?
Dzieki za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(ninusza)
Wiking
Jestem w podobnej sytuacji, zwolnienie zaczęte w Norwegii, odkąd kontynuuje w Polsce tj. od wrzesnia nav nie płaci. Napisalam juz kilka pism do nich i nic, najpierw im brakowalo opinii lekarskiej, pozniej chcieli kopie umowy o prace i lonnslippy, wszystko wyslane, a pieniazkow nadal nie ma. Chyba bede rozwiazywala sprawe przez konsulat, bo nie widze juz innego wyjscia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
ninusza napisał:
Chyba bede rozwiazywala sprawe przez konsulat
Watpie czy konsulaty i ambasady zajmuja sie takimi sprawami. Jedyne co zrobia, to powiedza, ze masz sie skontaktowac z NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Adrian Adrian
(dolcegabana25)
Wiking
Hey tak to właśnie wygląda oni specjanie tak robią aby po prostu ktoś sobie dał spokoj .Ja już czekam 5 miesięcy i 10 dni na KASE,gdzie tak jak koleżanka napisała .Zaginione papiery cały czas coś na telefony to już wydałem nie powiem ile. Zwolnienie z Polski Ciągnełaś ? ja w Norwegi specjalnie latałem do Norweskiego Lekarza i to nie pomaga. A jak dzwonie to mówią właśnie prosze poczekać tydzień ,po tygodniu i tak nic się nie dzieje ,znów dzwonie ,łączą mnie z departamentem Od wypłat i słysze tak jest Pan na liście ,ale cały czas dostajemy dokumenty nie tylko od Pana . Pytam ile czasu mam czekać co jest nie tak ...babka rozpoczyna rozmowe szukam przegląda dokumenty i pozniej na koniec ,no musi Pan poczekać ,taki proces u nas dużo osob jest takich jak ja i oni sami nie wiedzą jak długo trzeba czekać .Masakra Brak słów dosłownie do nich ,myślą że ktoś sobie da spokój i tyle....więc również Życzę powodzenia wszystkim aby odzyskały Kase,bo ja już sam nie wiem co mam robić Szacun za takie zachownie do ludzi NORKI !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(ninusza)
Wiking
Ktos mi podpowiedział żeby napisac do Rzecznika Praw Obywatelskich, dzis wysylam pismo. Dam znac jesli cos wskuram. Rozmawialam z prawnikiem norweskim i powiedzial, ze oni nie moga zrobic wiecej niz ja robie gdyz w tym przypadku nie zapadła zadna decyzja, zostaje nam tylko dzwonic i pisac do nav..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daniel Motyka
(Motyk)
Wiking
Witam
Mam pytanie jak pana sprawa sie zakończyła, czy nav wypłacił pieniadze ?
Jestem w podobnej sytuacji nav mi nie wypłacił od listopada 2015 roku do dzis ,
Bede bardzo wdzięczny za poradę
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Adrian Adrian
(dolcegabana25)
Wiking
Witam , tak otrzymałem pieniądzę od NAV Internasional po Roku czasu dopiero .
Ale to były co miesięcznie pomaglenia wysyłanie dokumentów raz w miesiącu że nie otrzymałem pieniędzy telefonowanie 3 razy w miesiącu , gdzie zbywano mnie często i po wielokrotnym dzwonieniu pisaniu pism NAv wysłał pieniądzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok