dolcegabana25 napisał:
Co Powiecie na ten temat ,może ktoś miał Podobny . Moja Firma zabnkrutowała czyli poszła w ( KONKUS) czy jak to zwał... w tym czasie miałem wypadek ,ogłoszenie upadłości było 24 Pazdziernika 2013r a ja wypadek miałem 13 Pażdziernika/ Co do czego doszło dzwoniłem do NAV pisałem itp... i w Piątek 21.03.2014 dostałem odpowiedz że mają wszystkie moje dokumenty Pieniądze są do wypłacenia ,ale oni nie mogą wypłacić bo moja firma z bankrutowała jak miałem wypadek w Norwegii..
Stwierdzili abym im przesłał dokument stwierdzający że naprawdę Firma zbankrutowała 24 .10.2013 i ogłosiła upadłość /
Nie wiem czy ktoś miał taką sytułację jak ja ,gdzie obawiam się że temat jest nie do zrobienia i obawiam się że kasy nie dostane.........Masakra !
To czy firma zbankutowala czy nie nie ma nic do rzeczy jezeli chodzi o chorobowe.
Piewsze 16 dni placi za chorobowe pracodawca - i tych pieniadzy prawdopodobnie nie dostaniesz, jako ze firma zbankutowala. Po 16 dniach placi NAV czyli panstwo i wysokosc chorobowego oblicza sie od wysokosci twoich zarobkow, ale ponizej 6G (zdaje sie).
Wiec powiedz, ze olewasz te 16 dni i niech ci placa za pozostale - z tym przynajmniej nie powinno byc problemu.