Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4 Posty
Dariusz Z
(zieno71)
Wiking
Ja wróciłem do Polski po 15 latach pracy za granicą.Najpierw 6 lat w Holandii,później kolejne 9 w Norwegii.Od roku pracuję w Polsce,zarabiam godnie,mam bardzo dobrego szefa,jestem z Rodziną,niczego mi nie brakuje.Przez te lata pracy za granicą wiedziałem ,że kiedyś wrócę więc zainwestowałem w siebie.Zarobiłem ,co miałem zarobić,kupiłem co miałem kupić i teraz jestem nareszcie u siebie.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zieno71 napisał:
Ja wróciłem do Polski po 15 latach pracy za granicą.Najpierw 6 lat w Holandii,później kolejne 9 w Norwegii.Od roku pracuję w Polsce,zarabiam godnie,mam bardzo dobrego szefa,jestem z Rodziną,niczego mi nie brakuje.Przez te lata pracy za granicą wiedziałem ,że kiedyś wrócę więc zainwestowałem w siebie.Zarobiłem ,co miałem zarobić,kupiłem co miałem kupić i teraz jestem nareszcie u siebie.Pozdrawiam.
very interesting
a to dlaczego nie oglądasz akurat TVN albo Polsat, czy nie czytasz Gazety Polskiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Maciej Karasiewicz
(lemon2000)
Wiking
Po 4 latach zamieniłem Norwegię na Szwecję i to był doskonały wybór. miałem dość norweskiej ignorancji, Szwedzi są bardziej europejscy i łatwiej tam żyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
zieno71 napisał:
--------
Gratulacje! I o to chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
michal wasilewski
(majkel_wasi)
Wiking
zieno71 napisał:
Super cieszy oko takie coś gratuluję!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lemon2000 napisał:
Po 4 latach zamieniłem Norwegię na Szwecję i to był doskonały wybór. miałem dość norweskiej ignorancji, Szwedzi są bardziej europejscy i łatwiej tam żyć
poza rejonami opanowanymi przez przybyszów z byłej Jugosławii pewnie miałeś na myśli
kraj rzeczywiście zdecydowanie fajniejszy poza jednym ale
wyrzucili nas ze Skanska z powodu uporczywego nalegania związków zawodowych, w prasie, potem nawet w TV
jak to możliwe
tylu Szwedów siedzi bez pracy, a oni Polaków zatrudniają
i na nic były tłumaczenia w TV zastępcy szefa, że Polacy są bardziej zmotywowani i lepiej przyuczeni
sorry Winnetou
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
MELAJLA
(MELAJLA)
Wiking
Witam....jestem tu niecały rok...Może krótko, Może nie ale cały czas było mi tu źle. ..wiele rzeczy mi się tu nie podoba...przedszkola, praca, dziwne podejście do pracy...mam na myśli sprzątanie. ..bo niczego innego tu nie doświadczyłam. ..tzw sprzątanie na czas ...nie ważne jak ważne żeby zmieścić się w założonym czasie. ..to się kłóci z tym jak byłam wychowana i jak angażuje się w pracę...nie podoba mi się służba zdrowia...tęsknię do pracy , rodziny, przyjaciół. ..nie będę żyła w stresie....to nie moje miejsce nie moja bajka. ..spróbowałam i nie warto było! !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MELAJLA napisał:
Witam....jestem tu niecały rok...Może krótko, Może nie ale cały czas było mi tu źle. ..wiele rzeczy mi się tu nie podoba...przedszkola, praca, dziwne podejście do pracy...mam na myśli sprzątanie. ..bo niczego innego tu nie doświadczyłam. ..tzw sprzątanie na czas ...nie ważne jak ważne żeby zmieścić się w założonym czasie. ..to się kłóci z tym jak byłam wychowana i jak angażuje się w pracę...nie podoba mi się służba zdrowia...tęsknię do pracy , rodziny, przyjaciół. ..nie będę żyła w stresie....to nie moje miejsce nie moja bajka. ..spróbowałam i nie warto było! !!!!!
jak się mieszka w Sandefjort to się nie ma czemu dziwić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Cortez1 napisał:
jasta102 napisał:
jeszcześ cipko USA nie widział chociażby przy 1-9 za Nowym Jorkiem, czy Zjednoczonego Królestwa abyś cokolwiek o wyglądzie Norwegii mógł rzec
-----
Chlopie, bylem tam wszedzie. Ale piszemy o Norwegii. Mam z Nia swoje rozrachunki, nie tylko podatkowe - choc akurat na tych wyszla ze mna jak Zablocki na mydle. Sama, poprzez swoje prawo, sie o to prosila.

Twoja wypowiedz przypomina mi wypowiedz pani, ktora zachecala do dawania lapowki lekarzowi za falszywe zwolnienia lekarskie ( zlamana noga ).

W polaku genetycznie jest zaprogramowana potrzeba oszukiwania i obchodzenia prawa.
Wielu polskich przedsiebiorcow opuszcza dziarsko Norwegie, zostawiajac niezaplacone podatki i mva. Milo jest sie bogacic kosztem wspolnoty.

W Polsce zawsze mozna sie pochwalic swoja przedsiebiorczoscia i zaradnoscia w interesach.

Bravo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
HotLips napisał:

W polaku genetycznie jest zaprogramowana potrzeba oszukiwania i obchodzenia prawa.
Wielu polskich przedsiebiorcow opuszcza dziarsko Norwegie, zostawiajac niezaplacone podatki i mva. Milo jest sie bogacic kosztem wspolnoty.

W Polsce zawsze mozna sie pochwalic swoja przedsiebiorczoscia i zaradnoscia w interesach.

Bravo!

najgorsza tragikomedia leży w dwóch sprzecznościach
1. fucking Polack to najgorsza obelga dla białego na zachodzie
2. a pełno takich co sobie potrafią koszulkę, czy znaczek tego typu uczepić

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok