Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
26 Postów
Mirek Waszut
(mirekwaszut)
Wiking
optymysta napisał:
mirekwaszut napisał:

poprosiłem o refleksję nad swoim stanowiskiem pod kontem wpływu mass mediów - argument?
czy trzeba kursywą?

Tak, bo to demagogia. Jak mam dyskutować z argumentem emocjonalnym opartym na wierzę, iż zaszło jakieś katharsis? Poproszę o argument logiczny bądź rzeczowy.

czyli trzeba kursywą bo myślałem że to argument logiczny...
z drugiej strony to niektórym i kursywa nie pomorze bo to nie wzrok tylko głowa szwankuje :]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
mirekwaszut napisał:
i widzisz - najpierw nie widzisz argumentow, teraz zarzucasz mi demagogię i zgrywasz filozofa zamiast podjąć dyskusję
ja tu bronię mojego stanowiska i staram się utrzymać jakiś poziom konwersacji, pogarda dla ludzi wierzących, hejt, wyzwiska inne sposoby wyśmiania oponenta w dyskusji były typowe dla polityków partii tej pani z filmiku i ludzi ją popierających (wstyd by mi było patrząc na ten film), w ten sposób zbudowali swoj kapitał polityczny i na takich forumowych hejterach się on opierał.
całe szczęście ta era już przemija

Widzisz kolego, masz problem z narracja w strone wierzacych a tymczasem starasz sie mnie zdyskredytowac tworzac wrazenie pejoratywnosci slowa "filozof" Nie miejsce i osoba do dyskusji nad desygnatem slowa filozof, dlatego wyjasnie ci poprzedni post bo widze, ze sprawia trudnosci osobie bez znajomosci terminologii.
Argument na jaki sie powolales to tzw. argument emocjonalny, odwolujacy sie do uczuc i wiary. Niestety o ile moze on byc podnoszony w mowie potocznej to nie ma on zastosowania w logice i rachunku zdan. Nie da sie twoich odczuc w zaden sposob sfalsyfikowac poniewaz zawieraja zbyt wiele zmiennych.
Tak wiec kolego, dyskutuj z innymi wyznawcami, stawiaj hipotezy o odrodzeniu narodu lub jego czesci - nie to jest przedmiotem sporu. Sama racja w rachunku zdan jest sprawa wtorna. Wazne czy od strony logicznej jest poprawna. A ta nie jest!
Mozecie nawet z innymi wyznawcami retoryki partii przewodniej lewitowac, ale nie zmienicie tego, ze wasze opowiesci nie maja nic wspolnego z jakimkolwiek prawem rachunku zdan.

mam nadzieje, ze do lba dotarlo. Nie jestes kolego dla mnie przeciwnikiem opierajac sie na emocjach i wlasnych( mozliwe, ze blednych) przekonaniach.

Zreszta, zazwyczaj tu nudno, to sie troche rozerwalem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Mirek Waszut
(mirekwaszut)
Wiking

rozumiem że rozrywką dla ciebie jest hejtowanie innych...

perorujesz nad swoją wyższością jak natchniony ale dalej nie widzisz argumentu logicznego o którego tak się dopominasz a który już dwukrotnie powielałem specjalnie dla ciebie.

widać jednak to ten problem oczy/głowa o którym pisałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Mirek Waszut
(mirekwaszut)
Wiking
swoją drogą chyba nie do konca znasz znaczenie niektórych słów których używasz bo znowu pada tu jakieś "katharsis" tak jak wcześniej byli "wszyscy" pomimo że nie mają one praktycznie żadnego związku z dyskusją :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
mirekwaszut napisał:

rozumiem że rozrywką dla ciebie jest hejtowanie innych...

perorujesz nad swoją wyższością jak natchniony ale dalej nie widzisz argumentu logicznego o którego tak się dopominasz a który już dwukrotnie powielałem specjalnie dla ciebie.

widać jednak to ten problem oczy/głowa o którym pisałem

Chlopie, Incitatuc szybciej bu zrozumial ! Nie widzisz, ze sie pograzasz? Przyjmujesz w tej narracji za przeslanke przyklad hejtowaniu, zapominajac badz nie zdajac sobie sprawy, ze to powinno dopiero zostac wywnioskowane w rozumowaniu! To kolejny blad logiczny a zwie sie petitio principi.

Ostatni raz pisze jak do konia - choc to zniewaga dla Incitatusa - Nie posiadasz argumentu logicznego! posiadasz emocjonalny a takowy nie moze byc uzyty w prawie rachunku zdan.
Blysnij chlopom bez szkoly i pannom z dzialu spolecznosc, moze cos bzykniesz.
Tu nie masz czego szukac.
q.e.d.

PS tez twoj zarzut o moim hejtowaniu to jak od sofisty z czworakow...
Sio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

()
Wyjadacz
mirekwaszut napisał:
swoją drogą chyba nie do konca znasz znaczenie niektórych słów których używasz bo znowu pada tu jakieś \"katharsis\" tak jak wcześniej byli \"wszyscy\" pomimo że nie mają one praktycznie żadnego związku z dyskusją :/

Brnij dalej - ilosciom przykryj jakosc.

Beka z ciebie pajacu na gumce. Chciales pozowac na mysliciela a pozostawiles jedynie kupe...i to nie metaforyczna.

Teraz powinienes sie obrazic i powiedziec, ze taka to dyskusja z ludzmi co to argumentow nie maja.

PS - odsylam do wiki by sprawdzic czym jest argument.

tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Mirek Waszut
(mirekwaszut)
Wiking
mam wrażenie że to ty zacząłeś bredzić a już na pewno używać epitetów (czyżbyś został wtrącony z równowagi jak pani kłamacz?)

JAK DO KONIA:
wpływ mass mediów doprowadził do fali hejtu w stosunku do PiS, było to zasługą rządów platformy która na hejcie tym zbudowała swoj kapitał polityczny. - tak argumentowałem swoje stanowisko w dyskusji z josephvol w którą się wpieprzyłeś i bredzisz o swojej wyższości nad resztą dyskutantów.

oszczędź nam już swoich mądrość i idz się rozerwać gdzie indziej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
widzę jakiś rzeczowy temat
może w końcu tu się dowiem za co Pan Prezydent Towarzysz Bolesław Bierut podarował
rodzinie Państwa Kaczyńskich apartament na Żoliborzu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
mirekwaszut napisał:
mam wrażenie że to ty zacząłeś bredzić a już na pewno używać epitetów (czyżbyś został wtrącony z równowagi jak pani kłamacz?)

JAK DO KONIA:
wpływ mass mediów doprowadził do fali hejtu w stosunku do PiS, było to zasługą rządów platformy która na hejcie tym zbudowała swoj kapitał polityczny. - tak argumentowałem swoje stanowisko w dyskusji z josephvol w którą się wpieprzyłeś i bredzisz o swojej wyższości nad resztą dyskutantów.

oszczędź nam już swoich mądrość i idz się rozerwać gdzie indziej

Obrona zenujaca tak jak adwersaz. To ze jest to argument emocjonany nie logiczny juz ustalilismy. Zrobie ci miejsce, bo widze zadatki na gawedziarza. Taka krotkotrwala ekspozycja na krytyke przynosi ci jedynie szkody a ty bedac pozbawiony wiedzy nie potrafisz sie bronic.
To co prezentujesz to sofizmat rozszerzenia - wyolbrzymiasz moja teze by ulatwic sobie dyskusje...Ale juz dobrze, zyjemy po to by produkowac informacje. dlatego robie miejsce innym..( musialem sprawdzic jak to sie pisze bom po latach zapomnial) place aux autres.

PS Mala rada. Na twoim miejscu wzialbym udzial w pieszym rajdzie PTTK na odznake nizinna.
Dobrze jest laczyc przyjemne z pozytecznym i dobrze jest miec odznake.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
Tu mi jeszcze Miro takie kwiatki na priv zarzucil.

16:14:06
z kogo bk z tego bk, pozujesz na filozofa a walisz ortograficzne byki jak wałęsa

Miro, atakuj teze a nie oponenta, nie baw sie we mnie
Znalazlem tam jeszcze blad znany jako non sequitur, ale juz ci odpuszcze.

powodzenia Miro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok