Witam wszystkich serdecznie mam nadzieję ze ktoś z Was będzie może znał odpowiedż na moje pytanie a mianowicie rok temu rozwiązano ze mną umowę w Norwegii pracowałem u norwega przez Polaka nie będę wchodził w szczegóły odnośnie formy pracy natomiast co uważamza najistotniejsze i własnie tego dotyczy moje pytanie: czy zasiłek norweski po przepracowanym okresie 10 miesiecy należy mi się czy niestety już przepadł dodam że zjechałem do Polski a dokumenty rozwiazania umowy o pracę zostały mi przesłane na mój Polski adres wiem zdziwicie sie czemu tak to wszsystko załatwiłem,dodam że rozchorowałem sie strasznie wróciłem do Polski i od szpitala do szpitala w tamtym czasie byłem przekonany ze to koniec ze mną,pieniądze zarobione niestety rozeszły sie ponieważ mam rodzinę na utrzymaniu plus stan zdrowia ktory utrzymywał sie przez dlugi czas,nic nie wiedzialem na temat zasiłku ktoregoś dnia dowiedzialem sie ze jednak chyba sie należy ale przez jaki okres,po jakim czasie od rozwiązania umowy itd tego niestety już nie wiem serdecznie proszę o jakąś poradę kogoś kto orientuje się w norweskich przepisach Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zdrówka Wszystkim
9 Lat, 6 Miesięcy temu