Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Niekiedy tak, jesli laczy sie z glupota, zaslepieniem i fanatyzmem.

Pol Pot, Mao, Stalin, Hitler... oni wszyscy byli stali w uczuciach i wierni swym zasadom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
no tak twoje musi byc na wierzchu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
wrzeszczot napisał:
no tak twoje musi byc na wierzchu

Nie, ja tylko nie potrafie dyskutowac z argumentami typu jedna baba drugiej babie...
I nie toleruje zamknietych, ciasnych umyslow.
Bo wiele jest osob ktore chciale dobrze i szczycily sie wiernoscia swym idealom jak wzmiakowany juz Pan Kmicic, ktorego kazdy sad uznal by za zbrodniarza winnego ludobojstwa

Sam pan Kmicic, mając w sercu niemało dzikości, dał jej folgę zupełną i choć własnych rąk we krwi bezbronnych nie walał, przecie patrzył z zadowoleniem na płynącą. Na duszy zasię był spokojny i sumienie nic mu nie wyrzucało, bo była to krew niepolska i w dodatku heretycka, więc nawet sądził, że miłą rzecz Bogu, a zwłaszcza świętym Pańskim czyni.
Dlatego co wieczora spokojnie odmawiał różaniec przy blasku płonących osad niemieckich, a gdy krzyki mordowanych zmyliły mu rachunek, tedy zaczynał od początku, aby duszy grzechem niedbalstwa w służbie bożej nie obciążyć.

czy ten Pan, wierzacy podobnie jak Kmicic i Ty ze Bog, racja i tradycja sa po jego stronie

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Nie, ja tylko nie potrafie dyskutowac z argumentami typu jedna baba drugiej babie...

to akurat nie do mnie

ja nie powtarzam jakisch citylegend jak jasta czy dor ham ,nie stosuje oklepanych chwytow erystycznych

zreszta wiekszosc moich wypowiedzi to sa cytaty ,czego znaczna czesc tych ynteligentnych inaczej pojmuje jaka moje wlasne wypowiedzi ,nie dociera do nich , ze mozna cos cytowac nie utozsamiajac sie z tym .Cytat nie musi byc obrazem mojej opini
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok