Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
iksiński igrek Aleksander Reis hubert kwiat J W ssss s Pawel Danek cysiek33 John Born Adamz Langhus marek.marek.marek Mizio ….. (16370 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
@Imperator, hmm, Arianie to przeciez antytrynitarny odlam protestantyzmu. Zalozony prze Ariusza. W Polsce zwani "Bracmi polskimi".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@buu niestaram sie niczego wyprzec. Poprostu chce wiedziec na jakiej to naukowej podstawie wyglaszasz taka teze jak "laponoidalna buzka". Skoro Polska definicja laponoida mowi cos zupelnie przeciwnego do tego przy czym sie upierasz. Wyglada to tak jakbys chciala wmowic murzynowi ze jest bialy albo bialemu ze jest murzynem a kolor skory to "taki tam detal"

Pozatym istnieje cos takiego jak aryjska rasa jest to rasa ktora obecnie nazywa sie "indo-europeiska" aby bylo politycznie poprawnie. Lecz w Iranie i Indiach nadal uzywaja okreslenia Arianie (o przybyszach z polnocy ktorych uznali za Bogow i najwyzsza kaste) stad tez mylna teza iz to stamtad pochodzi to okreslenie (przed popisami "wujka Adolfa" slowo aryjczyk bylo uzywane o indo-europeiczykach). Podobnie ze swastyka ktora niby pochodzi z Indi a tak naprawde to przyniesli ja wlasnie ci "Arianie" jak ich tam nazywaja ktorzy wedle teorii kurhanowej pochodza z terytorium miedzy Wolgogradem a Dnieprem. en.wikipedia.org/wiki/Kurgan_hypothesis

tego jak poprawnie robić pomiary na żywym człowieku i na szkieletach w celu zidentyfikowania osoby

Przeczytaj pozatym to co sama napisalas. No chyba ze uwazasz ze posiadasz umiejetnosci dokonania pomiarow na podstawie jednej fotki ktora nieprzedstawia osoby w 3d. Jesli tak to ten wyjatkowy talent powinnas gdzies zglosic

Ręce opadają... Na jakiej podstawie w ogóle uważasz, że się mylę? Definicja z internetowej encyklopedii? Uważasz, że spotkasz 100% laponoida? Że tylko 100% typy chodzą po świecie?
NIE MA RAS, SĄ ODMIANY. Widzisz, już na wstępie się mylisz, powtarzasz popularnonaukowe określenia.
Wykonywanie dokładnych pomiarów odnosiło się do twoich samodzielnie wykonanych pomiarów (nie wymiaru szerokościowo-długościowego czaszki po narodzinach), których rzekomo dokonałeś . Jestem przekonana, że poprawnie. Zadzwoń pod ten numer +48 12 664 50 24 i pochwal się, może zechcą nawiązać z tobą współpracę naukową.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Josef Mengele
(drjosefmengele)
Wiking
Nie ma to jak podpierać swoją wiedzę wikipedią... Ale kto bogatemu zabroni?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@buu juz mowilas ze 100 %towe typy sa rzadkie. Wiec teraz powiedz mi na jakiej podstawie Polskiej definicji laponoida wyglaszasz teze "laponoidalna buzka" bo chyba to oznacza ze uznalas ze najwiecej jest cech laponoida. A skoro tak to przedstaw jaka jest ta zdecydowana wiekszosc cech. Ciemne oczy - nie, ciemne wlosy - nie, okragla glowa - nie (pomiajac juz to o niskim wzroscie skoro mowisz o "laponoidalnej buzce" wiec na jakiej podstawie twoje tezy wyglaszasz?

A co ras/odmian to politycznie poprawnie sa "odmiany" a ja moge wyrazac sie jak mam ochote i uzywac nazwe rasy ktora byla uzywana zanim pojawila sie polityczna poprawnosc. I aryjczyk stal sie nagle indo-europejczykiem

Wykonanie dokladnych pomiarow wedlug mnie rowniez odnosi sie do tego jak wyglaszasz tezy na podstawie jednej fotki nieukazujacej osoby w 3d.

@drjosefmengele Jesli na wikipedi jest napisane cos poprawnego to jak najbardziej mozna za podawac link do wikipedii aby ktos mogl sobie poczytac. To duzo prostsze niz skanowanie zwyczajnej encyklopedii lub ksiazek. A tak pozatym poczytaj sobie jak czlowiek ktorego imie i nazwisko uzyles za nick podpieral naukowo swoje eksperymenty i jak dobrze udokumentowal swoja "nauke".

@Karol.Ky a czy wiesz ze jedno slowo moze miec wiele znaczen? Dla przykladu slowa o wielu znaczeniach pomysl o slowie: golf.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Josef Mengele
(drjosefmengele)
Wiking
Zawsze to ładniej wygląda, kiedy poda się prace naukowe, dokładne książki i człowiek dzięki temu będzie mógł poszukać i dowiedzieć się jeszcze więcej. A tak to tylko wikipedia... Co do Josefa Mengele, widzę że masz wgląd w dane i dokładne badania dokonane przez doktora mimo ich ciągłego utajenia... Ciekawe. Twoja wiedza na ten temat podpiera się tylko i wyłącznie na przypuszczeniach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
I tu Cie mam! Popelniasz wielki bląd uzywajac nazwy arianie jako nazwa ludow indo-europejskich. Wszak w jezyk angielskim zwiemy ich "Aryan", ale w polskim Ariowie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@drjosefmengele Nie mam wgladu w zadne dane lecz opieram sie na opini wiekszosci naukowcow o znikomej wartosci naukowej jego badan. Oni prawdopodobnie mieli wglad w "dane", i nie mozna twierdzic ze uznali je za malej wartosci naukowej dlatego bo popieral "wujka Adolfa" gdyz wielu innych naukowcow dane ktorzy rowniez popierali "wujka Adolfa" uznano za wartosciowe.

@Karol.Ky A czy ja nienapisalem iz nazwy Arianie uzywaja w Iranie oraz Indiach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Josef Mengele
(drjosefmengele)
Wiking
Opinia większości naukowców... Rozumiem że przeczytałeś o tym na Sforze bądź podobnym portalu, tam zawsze są "znani" naukowcy. Co do technik i tego jak wykonywał badania. Zgodzę się. Natomiast pasja i oddanie. Tego nikt mu nie zabierze. Kontynuując wypowiedzi naukowców, kim oni są, z jakich lat? Z tego co mi wiadomo na ten temat, wszystkie dane są niedostępne nawet dla naukowców, ewentualnie jeśli tak, to oni nie mogą o tym mówić i przekazywać do wiadomości publicznej. A z tego co mówisz, tak jest. Serio masz niezłe wtyki, tylko pozazdrościć!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@buu juz mowilas ze 100 %towe typy sa rzadkie. Wiec teraz powiedz mi na jakiej podstawie Polskiej definicji laponoida wyglaszasz teze "laponoidalna buzka" bo chyba to oznacza ze uznalas ze najwiecej jest cech laponoida. A skoro tak to przedstaw jaka jest ta zdecydowana wiekszosc cech. Ciemne oczy - nie, ciemne wlosy - nie, okragla glowa - nie (pomiajac juz to o niskim wzroscie skoro mowisz o "laponoidalnej buzce" wiec na jakiej podstawie twoje tezy wyglaszasz?

A co ras/odmian to politycznie poprawnie sa "odmiany" a ja moge wyrazac sie jak mam ochote i uzywac nazwe rasy ktora byla uzywana zanim pojawila sie polityczna poprawnosc. I aryjczyk stal sie nagle indo-europejczykiem

Wykonanie dokladnych pomiarow wedlug mnie rowniez odnosi sie do tego jak wyglaszasz tezy na podstawie jednej fotki nieukazujacej osoby w 3d.

@drjosefmengele Jesli na wikipedi jest napisane cos poprawnego to jak najbardziej mozna za podawac link do wikipedii aby ktos mogl sobie poczytac. To duzo prostsze niz skanowanie zwyczajnej encyklopedii lub ksiazek. A tak pozatym poczytaj sobie jak czlowiek ktorego imie i nazwisko uzyles za nick podpieral naukowo swoje eksperymenty i jak dobrze udokumentowal swoja "nauke".

@Karol.Ky a czy wiesz ze jedno slowo moze miec wiele znaczen? Dla przykladu slowa o wielu znaczeniach pomysl o slowie: golf.

Głęboko osadzone oczy, niskie oczodoły, otłuszczona powieka niczym fałda mongolska (nie, nie łudź się, że jest to nakątna fałda nordyczna), słabe łuki brwiowe, tr-n > n-sn, krótki, średniowąski nos (z profilu prawdopodobnie lekko zadarty), średniowydatne kości jarzmowe dodatkowo okryte warstwą tłuszczu, ft-ft < zy-zy, krótka szyja, broda to element nordyczny akurat, drobne dłonie, krótkie kończyny w porównaniu do wzrostu 181 cm, skłonność do magazynowania zapasów. Kolor włosów, skóry i oczy, którymi się tak bronisz to sprawa niższej rangi, dlatego one dają element nordyczny. Długa czaszka, którą tak się wcześniej chwaliłeś to akurat atut typu śródziemnomorskiego (w Europie tam spotyka się najdłuższe czaszki, nordycy mają średniodługie). Jak każdy z nas jesteś mieszanką. Więcej i bardziej szczegółowo nie mogę powiedzieć bez pomiarów, a argument o zdjęciach 3D jest średnio trafiony, bo to podobnie jak z oceną, czy ktoś jest szczupły, chudy, bądź otyły. Widzisz na zdjęciu, że ktoś waży ponad zdrową normę dla swojego wieku i wzrostu, ale nie potrafisz stwierdzić co do kilograma ile.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@drjosefmengele Nie wiem skad masz informacje ze naukowcy nie moga mowic o badaniach Doktora Mengele. Skoro mowia o nich i nawet podaja przyklady jego eksperymentow oraz tego ze bardzo czesto nie mialy one zadnych naukowych podstaw. Chyba ze chcesz zbudowac jakis mit jak o Niemieckich cudownych broniach ukrytych w jakichs jaskiniach/tunelach ktore sa utajnione i twierdzisz ze doktor Mengele dokonal wielkich odkryc ktore sa utajnionie z blizej niewiadomych powodow.

Oczywiscie ze pasje i oddanie mial tylko ze ogolnie glownego celu niewykonal. Bo z tego co mozna przeczytac to "wujek Adolf" dal mu za zadanie aby odkryl skad biora sie blizniaki i wymyslil cos aby niemki rodzily naraz po dwoch niemcow aby mu zolnierzy niezabraklo. No chyba ze istnieje jakas dokumentacja tego ze w Poludniowej Ameryce naprawde mu sie udalo i nie jest to jedynie mitem ze w jakiejs wiosce wszystkie kobiety urodzily blizniaki. Inni Niemieccy naukowcy majacy dostep do zywych ludzi jako materialu do badan osiagneli bardziej konkretne udokumentowane rezultaty.

Nie wiem do czego dazysz lecz zawsze mozesz przedstawic twoja wersje o doktorze Mengele, utajnionych dokumentach i dlaczego niby naukowcy nie maja do nich dostepu. Najczesciej takie twierdzenia odnajduje sie wsrod konspiracyjnych teorii.

@buu podajesz kilka cech glownie opierajacych sie na kondycji fizycznej (tluszcz) z czasu wykonania zdjecia i twierdzisz iz jest to glowny argument "laponoidalnosci". Pozatym niezwykle mocno sie upierasz nad prawdziwoscia twoich tez na podstawie jednego zdjecia. Ja bym nawet "wujka Adolfa" lub aby podac dzisiejszy przyklad: Kaczora nieuznal za laponoida (mimo tego ze w TV widac go z kazdej strony) bez pomiarow wykonanych przez fachowca. Zreszta w koncu sama napisalas cos o "mieszance" poniewaz nieda sie za pomoca jednego zdjecia wyglaszac takich tez jakie wyglaszasz. Pozatym probujesz jeszcze wmowic ze "ludze sie" (znow fantazja jak u "samozwanczych psycholozek" ze mam jakies cechy typu ktory okreslili giermancy na zyczenie "wujka Adolfa". Poczekajmy moze na idealne naukowe rekonstrukcje oryginalnych aryjczykow z terenow pomiedzy Wolgogradem a Dnieprem odkrytych w kurhanach aby dowiedziec sie jak wyglada "typ aryjczyka".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok