Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

miesięczy koszt utrzymania w Norwegii - Norwegia

13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
Witam,
proszę o podpowiedź: jaki jest (szacunkowy) ,miesięczny koszt utrzymania się w Norwegii,
dorosły+ dziecko. Jakie min powinnam zarobić, aby żyć,,normalnie,,.
Jeśli znajdzie się chętny z góry dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Piotr Wdaka
(nyinorge)
Nowicjusz
Hej, mieszkanie ok. 7000-9500nok (cena zalezy od metrazy, lokalizacji etc.), ok 3000-5000nok jedzenie, przedszkole ok 2500nok, kkoszty transportu miejskiego ok 600nok, dodatkowe koszty zwiazane z dzieckiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
MASTIFF napisał:
Witam,
proszę o podpowiedź: jaki jest (szacunkowy) ,miesięczny koszt utrzymania się w Norwegii,
dorosły+ dziecko. Jakie min powinnam zarobić, aby żyć,,normalnie,,.
Jeśli znajdzie się chętny z góry dzięki

A masz juz prace? Mieszkanie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
dzięki za kotakt, na razie jestem w czarnej d.. i na wielkm życiowym zakręcie.
Nie mam nic prócz planów, bo od czegoś muszę zacząć.
Czy powinnam myśleć o zarobku (ok 150/h), czy to bujda? Z tego co wyczytałam na forum,
to raczej jest to kwota marzeń; mówi się o 80,90 /h.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
MASTIFF napisał:
dzięki za kotakt, na razie jestem w czarnej d.. i na wielkm życiowym zakręcie.
Nie mam nic prócz planów, bo od czegoś muszę zacząć.
Czy powinnam myśleć o zarobku (ok 150/h), czy to bujda? Z tego co wyczytałam na forum,
to raczej jest to kwota marzeń; mówi się o 80,90 /h.

Obecnie kwota 155kr/h jest najnizasza, nie wiem nie interesuje sie zbytnio. 80-90 to na czarno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Miesiecznie,srednio,okolo: 16 573,50 nok!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
najniższa za godzinę jest uzależniona od branży, w której się pracuje. Jeśli chodzi o prace przy sprzątaniu to tak 162 kr brutto, sklepy 110-150 kr, recepcja 130-160 kr, itd. Z tego powodu większość polaków pcha się do branży sprzątającej (kobiety), a mężczyźni do branży budowlanej (od 170 kr za godzinę). Napisałem większość, bo nie każdy urodził się budowlańcem ;(.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Paulina Choroś
(paulina1988)
Wiking
ja jestem z mężem i dzieckiem tu od miesiąca. Koszt życia zależy też od tego co według Ciebie znaczy normalny poziom życia. Tu jest tak samo jak w Polsce, ceny są zróżnicowane. Możesz kupić jakiś produkt np. chleb za 7 koron albo za 15. W większych miastach produkty w sklepach są tańsze ale za to mieszkania są droższe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
Ok, dzięki za podpowiedzi.
-Ile otrzymam netto , jeśli brutto będzie wynosiło 150?
- jeśli zarabiałabym ok.16.000 ,(mam dziecko szkolne),to czy muszę zastanawiać się w sklepie spożywczym, jaki produkt wybrać? Czy na luzie stać mnie pójść na koncert? To jest wg
mnie ,,przybliżona,, miara normalnego życia. Czy z niecierpliwością z taką pensją będę czekać do 1-wszego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok