Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MASTIFF napisał:
czy muszę zastanawiać się w sklepie spożywczym, jaki produkt wybrać? Czy na luzie stać mnie pójść na koncert? To jest wg
mnie ,,przybliżona,, miara normalnego życia.

to ty chcesz się w Norwegii nażreć i dupę po koncertach włóczyć
a nie dorobić się czegoś i zadbać o przyszłość dziecka
może ma ono kiedyś później na poniewierkę do Australii się tłuc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
OJJJ, jasta, tak śledzę te Twoje wypowiedzi....
i tylko-dupa, nażreć... ciaśniutki ten Twój umysł..
Są też normalni ludzie, którzy tak , jak Ty szukają lepszego życia( bo chyba zielonej trawy tam nie pojechałeś szukać?)
I niekoniecznie na żarciu i grubej dupie im zależy...
Tłumaczę: planuję,przewiduję,orientuję się.Tyle.
Swoję młode lata już na takim chlebie spędziłam i wiem czym to pachie.
Ale jedno się ciągle nie zmienia przepraszam wszystkich tych, którzy poświęcili mi swój czas i udzielili mi odp.)-zawsze znajdzie się zawzięty rodak.Przykre.
Powinnam Cię ,,zjechać,,ale nie po to zabieram tu głos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Draku napisał:
najniższa za godzinę jest uzależniona od branży, w której się pracuje. Jeśli chodzi o prace przy sprzątaniu to tak 162 kr brutto, sklepy 110-150 kr, recepcja 130-160 kr, itd. Z tego powodu większość polaków pcha się do branży sprzątającej (kobiety), a mężczyźni do branży budowlanej (od 170 kr za godzinę). Napisałem większość, bo nie każdy urodził się budowlańcem ;(.Bym raczej powiedział że pchają sie na sprzataczki/budowlańców bo nie znają języka i tak jadą na szmacie lub z kielnią/pacą/łopatą w ręce...
też mi spełnienie urodzić sie budowlańcem aczkolwiek żadna praca nie hańbi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MASTIFF napisał:

Są też normalni ludzie,

czy masz na myśli polskich ludzi
co to zastaw się a postaw się
żeby sąsiada zazdrość skręciła
i z siekierami na starość na Sejm, albo pod kościół
bo nic nie oszczędzili
i nie mają
no to mówią, że rząd ich okradł
żydy, komuchy, Ruskie, cykliści
i w Pakistanie trzęsienie ziemi było na dokładkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
SBEATA LIGENSA
(MASTIFF)
Wiking
Jasta, ta polemika nie bedzie miała końca.Ty szukasz zaczepki, a mnie nie po drodze.
Ot, tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MASTIFF napisał:
Jasta, ta polemika nie bedzie miała końca.Ty szukasz zaczepki, a mnie nie po drodze.
Ot, tyle.

ja nie chcę zaczepić tylko zapłodnić
myślą
naprowadzić na właściwą drogę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@AndersB czyzbys chcial negatywnie sie wypowiedziec o proletariuszach ? Widac jakis postep w mysleniu. A co do tego iz zadna praca nie hanbi to tez to mowilem opisujac chociazby zadania jakie w pracy ma np. hydraulik kiedys tam (ale uznales to za obrazanie hydraulikow).

PS. Mowiles cos o byciu kierowca (zakladam ze TIRa? Skoro uznajesz sie za wykwalifikowanego specjaliste innego niz "ufaglærte bygningsarbeidere" ). Postaraj sie niezmienic wrazenia o nich. Kierowcy TIRow zazwyczaj niesa agresywni i do tego dosc zabawni przynajmniej ci plywajacy na promie z Nyäshamn do Gdanska (Baltivia). Bardzo fajne historie opowiadaja po tym jak umiejscowia sie na pokladzie i rozpoczna degustacje piwa. Podrozujac do Polski rowniez umiejscawiam sie na tym pokladzie i degustuje piwo przysluchujac sie tym historia. Dwie z najlepszych to o golabkach eksplodujacych w kabinie kierowcy bo ten zasnal na postoju wlaczajac golabki, oraz ta o TIRze ktory zaginal pod motelem i jak kierowca innego TIRa wyciagal kierowce tamtego z wanny w ktorej to siedzial z "panna lekkich obyczajow" poczym probowal namowic do wytrzezwienia Pozdro dla opowiadajacych zabawne historie kierowcow TIRow plywajacych Baltivia do i ze Skandynawi byc moze ktorys kiedys sie zawieruszyl na to forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Oj Anders B naprawdę niektórzy sie rodzą z talentem do jakis prac
Ja pracuje przy betonach i za nic bym tej pracy nie zamienił, oczywiscie mówimy o wykwalifikowanej sile roboczej a nie o ludziach ktorzy chwytają sie wszystkiego.
Mastiff z 150kr zostanie ci ok 100-110kr na czysto mozesz rownież miec druga klasę podatkowa co daje 500-1000kr wiecej na wypłacie miesięcznie. A koszt utrzymania zalezy gdzie będziesz mieszkać
Ale średnio od min 10 do i nawet l20 tys za ciebie i dziecko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Hydraulik czy elektryk to nawet niezła fucha, za pewne wiesz ze nieźle płatna. Co do mnie, nie jestem kierowcą tira (lejce mam), jak pisałem wcześniej nie polega to na pojechaniu z punktu A do B. Sam musze rozplanować trase punkty i i dlatego codziennie jestem w domu wcześniej 2 nawet 3godz. Nie powiedziałem nigdy że jest to moim spełnieniem ale nie narzekam jak na razie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
PJo napisał:
Oj Anders B naprawdę niektórzy sie rodzą z talentem do jakis prac
Ja pracuje przy betonach i za nic bym tej pracy nie zamienił, oczywiscie mówimy o wykwalifikowanej sile roboczej a nie o ludziach ktorzy chwytają sie wszystkiego.
Mastiff z 150kr zostanie ci ok 100-110kr na czysto mozesz rownież miec druga klasę podatkowa co daje 500-1000kr wiecej na wypłacie miesięcznie. A koszt utrzymania zalezy gdzie będziesz mieszkać
Ale średnio od min 10 do i nawet l20 tys za ciebie i dziecko.
Nie wrzuciłem wszystkich budowlańców do jednego wora. Na myśli miałem tych co przyjeżdżają tu łapią sie byle czego i tak siedzą pare lat bez języka bo im nie potrzebny Tak samo wiele kobiet sprząta na czarno i ciesza sie że mają niezłą prace.
Przy betonach dwóch kolegów moich pracuje i jak tylko bedzie możliwość postaram sie tam wkręcić tylko potrzebuje troche czasu żeby zainwestować w siebie i wtedy wiem ile można wyciągnąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok