Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kris polo Sara Łabędzka Fudi KajaM Artur Kołacha (4505 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Gruzin napisał:
Tylko że Norwegowie wolą te Azjatyckie żony kupione na wagę, niż wyemancypowanego i wszechstronnego multipracownika z Polski, który wszędzie gdzie się pojawi, wprowadzi swój własny porządek i znajdzie każdą dziurę w systemie z której da się wyssać pieniądze.

Z tymi azjatyckimi zonami to kwestia tego, ze emancypacja kobiet w Norwegii przebiegla dosc gwaltownie i rozwinela sie w piorunujacym tempie ... Sprobuj puscic wolno pitbulla trzymanego od urodzenia na lancuchu ... zagryzie cie! To ze tutejsi faceci siedza pod pantoflem to kwestia szoku ... Norwezki to naprawde fajne babki, chca wladzy pieniedzy, spokoju (po prostu potrafia okreslic to czego chca), zyja w wysokim poczuciu wlasnej wartosci i niezaleznosci .. nie uslyszysz odpowiedzi *nie wiem*, *nie jestem pewna*, *o co ci kurwa chodzi*, *zmieniasz sie*..... to jest to czego brakuje wiekszosci kobiet w Polsce Kobiety szukaja tu partnerow po to, by zyc jak rowny z rownym, dlatego szukaja silnych samcow!

Getta... jak to nie sa getta... piszesz, ze mozna sie wyprowadzic ... pewnie ze mozna, tylko kolorsi jakos masowo wprowadzaja sie do swoich skupisk ... tworzac getta ... Zobaczysz za 3 , moze 4 lata ... bedzie tu jak w Londynie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Masz rację, ale nikt ich do tworzenia gett nie zmusza, robią to dobrowolnie i tu jest zasadnicza różnica. Oburzanie się na Norwegów którzy się wyprowadzają z takich dzielnic jest niedorzeczne. Nie jestem rasistą ale jak bym był ostatnim norwegiem w dzielnicy i nie miał z kim porozmawiac w swoim ojczystym języku w swoim własnym kraju to też bym się wyprowadził. Sorry, to jest problem polityczny Norwegii - państwa schroniska dla uchodźców.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Gruzin napisał:
Masz rację, ale nikt ich do tworzenia gett nie zmusza, robią to dobrowolnie i tu jest zasadnicza różnica. Oburzanie się na Norwegów którzy się wyprowadzają z takich dzielnic jest niedorzeczne. Nie jestem rasistą ale jak bym był ostatnim norwegiem w dzielnicy i nie miał z kim porozmawiac w swoim ojczystym języku w swoim własnym kraju to też bym się wyprowadził. Sorry, to jest problem polityczny Norwegii - państwa schroniska dla uchodźców.

Tak, i przeciw tej wlasnie polityca obywatele zaczeli protestowac Tez nie jestem rasista, ja po prostu nienawidze mas .. dlatego tez gdybym byl ostatnim Norwegiem w *czarnej* dzielnicy to prawdopodobienstwo, ze znalazlbym kogos z kim chcialbym porozmawiac jest nikle. Norwegowie (obywatele) widza roznice kulturowe, ktore sa dla nich nie do przeskoczenia... tu chodzi mi glownie o muzlumanow zyjacych wg swoich zasad w kraju w ktorym trudno te zasady przyswoic. To jest problem ktorego rzad nie przewidzial rozwijajac polityke ochnronna ... nie chodzi o ludzi jako takich, tylko o ich mentalnosc sama w sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Dokładnie!
Przykład: Ktoś kiedyś wynajmował mieszkanie parze z Somalii i nabawił się chronicznego wstrętu do Somalii i Somalijczyków, bo codziennie cała okolica waliła czosnkiem i przypalonym tłuszczem, a mieszkanie trzeba było po roku remontować. Niby twoja sprawa co jesz i pijesz.. a jednak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Gruzin napisał:
Dokładnie!
Przykład: Ktoś kiedyś wynajmował mieszkanie parze z Somalii i nabawił się chronicznego wstrętu do Somalii i Somalijczyków, bo codziennie cała okolica waliła czosnkiem i przypalonym tłuszczem, a mieszkanie trzeba było po roku remontować. Niby twoja sprawa co jesz i pijesz.. a jednak.

Dokladnie! .. o to wlasnie im chodzi. Jestes gosciem, nie chcesz sie dostosowac - twoja sprawa, ale szanuj nasza kulture i obyczje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok