Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
przybywaj jak najszybciej . teraz jest najazd rumunów do norge trzeba ich uprzedzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Przyczłap Bulbulatora
(kissmydick)
Początkujący
Ogólnie Alex widzę, że wiesz o czym piszesz, bo rzeczywiście informacje masz rzetelne, szczególnie co do wyliczeń finansowych życia w Nor (mówię poważnie). Z jednym się jednak nie zgodzę. Kolega ma uprawnienia na wózki widłowe, a to jest spory argument. Nie chcę robić sztucznych nadziei, ale sam wielokrotnie szukałem pracy na magazynie i odpadałem, bo brakowało mi tego własnie papierka na wózki. A jezyka Nor często tam nie wymagają. Przemek zajrzyj na ten link - www.finn.no/finn/job/fulltime/result?key...aId=20061&sort=0 - to są oferty na magazyny w Oslo. Użyj tłumacza w Google Chrome i będziesz miał wszystko po polsku.
Ale zwróć uwagę na to co napisał Alex !!! 3000 PLN to niestety "na waciki" w Oslo. Kolejna rzecz, to poszukaj znajomych w Nor, którzy mają foldesnummer by zarejestrowali na siebie numer tel kom na kartę. Ich to nic nie kosztuje, a taki numer nieco zwiększa szanse na pracę.
Pozdrawiam i powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Nie chcę robić sztucznych nadziei, ale sam wielokrotnie szukałem pracy na magazynie i odpadałem, bo brakowało mi tego własnie papierka na wózki. A jezyka Nor często tam nie wymagają.

a to juz nie przyjechales z kapitalem 5 lat temu zeby otworzyc firme
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Przemek Dry
(przemek2)
Wiking
To wygląda na konstruktywna krytykę, koszty faktycznie kosmiczne, dziś trochę myślałem (jako raper ) i znalezienie pracy w Polsce z nadgodzinami może wyjść mi na dobre po zreasumowaniu tego co napisaliście. Pracy w Norwegii będę szukać nadal ale przez internet, drogą mailową wysyłając CV w języku angielskim z krótkim listem motywacyjnym lub telefonicznie. Rozjaśniło mi to trochę w głowie, chyba można zamknąć temat, dzięki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marta Malikowska
(martam)
Wiking
Hymmm. A co Wy tu wszyscy robicie, co? Nie przyjechaliście tu znaleźć lepszego życia?
Udało się , czy nie? Polacy mają to do siebie, że wiecznie narzekają. Wszystko Im się zawsze nie podoba... Co za naród...
Chłopie, masz w planach przylecieć? Przyleć! Może Ci się uda i ja Ci tego życzę. Znam realia, bo sama od pół roku nie mogę znaleźć normalnej, stałej pracy. Ciężko mi jak cholera, a jestem młoda, inteligentna i pełna energii, ale co zrobić? Ja się nie poddaje. Zostawiłam Polskę za sobą i nie zamierzam się cofać.
Poszukaj przez neta Agencji Pracy , które są w Polsce. Może rzeczywiście będzie tak, jak jeden "kolega" napisał. Praca, na 2-3 tygodnie, a potem sobie radź, ale warto spróbować. Kto nie ryzykuje , ten nie ma
Te agencje,często pomagają w znalezieniu mieszkania lub je zapewniają i sporo ułatwiają , jeśli chodzi o pozwolenie na prace i inne dokumenty. Zawsze to już coś z głowy. Ja jestem kobietą i muszę sobie tutaj radzić sama. Dla facetów , jest wiele możliwości.
Uważam, że znajomość angielskiego, kat. D i kurs na wózki widłowe, może być sporym atutem. Tylko szukaj już. Nie zaczynaj dopiero na miejscu, bo szybko się zniechęcisz.
Ja byś miał jakieś pytania, śmiało pisz na prywatną pocztę.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
wpisz praca Norwegia wyskoczą Ci agęcje pracy w Polsce które szukają pracowników dla Norweskich pośredników.Parę lat temu adeko wysłało sporo Polek i Polaków do Norwegi.Często szukają monterów rusztowań na stoczni,łatwo się też załapać do kantyny jak stocznia rusza z projektem.większość Polaków prace już znależli w Polsce,w tedy mieszkanie już czeka na Ciebie,kaucje też płacą,i papiery załatwiają.W Norwegi niema tyle fabryk co UK,bardzo słabo z tym,ale jest mnóstwo stoczni warsztatów,no i przemysł naftowy,ale to na zachodzie,Oslo nie znam ,pomyśl o przekwalifikowaniu się może.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok