Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Problemy ludzkie z ktorymi sie nie stykamy!! - Norwegia

Czytali temat:
(3871 niezalogowanych)
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Czy przypominamy sobie nasze problemy w ktorych sie zloscimy,mowimy co za swiat cholerny nic mi nie wychodzi.Szef w pracy czy derektor w szkole nas obierzdza i robimy z tego problem wielkiej wagi.A nie mysilimy ze sa ludzie na swiecie co musza zyc z dozo wiekszymi problemami a jednak widac usimiech na ich twazy.Naprzyklad jak na tym filmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
...-my .....-my ..... -my ..... ministrant, a to taka przypadlosc po starym systemie jeszcze czy ty moze glosem sumienia ludu jakiegos jestes ? albo chcesz nas troche, ze tak powiem, popsychologowywowac jak juz ktos kiedys chcial zreszta tez ?

nie bardzo rozumiem cie przyznam.... czy jesli mam jakis problem, doznam jakiejs krzywdy to znaczy, ze najlepiej jest wtedy popatrzec na jeszcze wieksza - KOGOS INNEGO - krzywde czy problem ? i to ma mnie niesamowicie podjarac i ma usmiech wytrysnac na mojej gebie, bo KTOS ma gorzej niz ja ?? rajcuje cie takie cos ? myslisz sobie tuz po tym, jak cie szef opieprzy w pracy za cos - a tam, nie ma sie czym przejmowac ani zloscic, trzeba sie usmiechnac no bo przeciez te dwie chore dziewczynki to dopiero maja przechlapane a jednak takie usmiechniete sa !.... i jest juz cool ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Wybacz Matti, ale mnie tego typu obrazki bardzo dołują...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja Tobie Matti jeszcze powiem,ze takie stawianie sprawy bardzo hamuje czlowieka,bo zawsze znajdzie sie ktos kto ma gorzej od nas...i jak mnie ten szef w pracy bedzie objezdzal i ja sobie pomysle,aaaa co tam,przecioez sasiad nie ma nogi,to ja w kazdej praktycznie sytuacji w zyciu tak moge mowic i cofac sie nic nie robiac ze swoim zyciem czy ze swoimi niepowodzeniami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
106 Postów
Kasia K
(KasiaKr)
Początkujący
Matii...

Czy czyjąś krzywdą ja dziś mam zamazywać swój problem . Uśmiechać się i mówić "on ..ona ma gorzej" . Tak nie powinno być . Owszem ona czy ona mogą mieć gorzej ale czy ja powinnam z tego powodu sie cieszyć , uśmiechać aby poczuć że mój problem to wcale nie taki problem bo oni mają gorzej. I jak ktoś wcześniej wspomniał że praktyczinie w każdej sytuacji można tak mówić.. i nic nie robić ze swoimi niepowodzeniami ( racja ) tylko pocieszać się większymi niepowodzeniami innych . Mam problem i powiem sobie że on ma gorzej i co i tak będę miała dalej ten problem i gdzie zmierza moje życie ? Np. Dziewczyna została zgwałcona i co ma powiedzieć " ona ma gorzej bo niema nóg " i mój problem to nie problem.. więc powinnam się uśmiechnąć... Tak owszem współczuję tym dziewczyną ale mówienie sobie że moje problemy są mniejsze więc nie ważne i powinnam je zaniechać to nie dobre rozwiązanie. Co do dziewczyn- podziwiam je za ten uśmiech bo na pewno jest trudno.

Serdecznie pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Nie dodają mi siły takie obrazki, ale mogę sobie wyobrazić co autor tego wątku ma na myśli, bo sama patrzę na świat przez pryzmat nieszczęścia i niestety czasami tak właśnie jest, że moje problemy są maleńkimi w porównaniu do tego co przechodzi najbliższa mi osoba. Czasami uśmiech na twarzy jest tylko pozorny, te dwie dziewczynki nie raz wylały morze łez z powodu swojej przypadłości i nie wiem jak bardzo by się starały żyć normalnie, nigdy normalnie w pełni nie będzie i nie raz oddały by wszystko by było inaczej, ten film nie buduje, ten film pokazuje tylko jak bardzo można być niedoskonałym i jak mały ma się wpływ na tę niedoskonałość.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
106 Postów
Kasia K
(KasiaKr)
Początkujący
Tak czasami jest.. tak robi,mówi wiele osób ale to takie częste podbudowywanie się na czyjś nieszczęściach . Mówimy jestem gruba ale co tam ona jest grubsza . Chodzi mi w większości o takie przypadki. I teraz kiedy np. ja ważę 150 kg a ona 200 to ja już mam nic z tym nie robić starczy mi to że ktoś jest grubszy. Mówimy tak bo jest nam łatwiej .. bo lepiej znaleźć kogoś kto jest grubszy niż powiedzieć sobie masz problem i musisz sie wziąć za siebie . Są różni ludzie..
A co do uśmiechu na twarzy to często jest pozorny i spotykamy się z tym na co dzień .
Musimy też pamiętać że każdy człowiek inaczej dzieli problemy dla jednych taki jest duży dla jednych ten sam jest mały... więc co do problemów jest ich wiele i różnie są przyjmowane.. . Najważniejsze jest nie poddawać się ! wiem jak to brzmi.. na pewno jest trudno ale nikt nie mówił ze będzie łatwo .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
Matti, a moze ty sadysta jestes?
ciagle cie kreca tematy tego typu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
andvat napisał:
Matti, a moze ty sadysta jestes?
ciagle cie kreca tematy tego typu

NO..... W KOŃCU CHCE ZOSTAĆ POLICJANTEM...!!! .
A każdy człowiek który w taki czy inny sposób jak ma taką lub inną władzę nad innymi jest w mniejszym lub większym stopniu tak sadystą jak i faszystą ...
Tych dwóch rzeczy nie da się wyrugować w pokrewnych zawodach... .
I żeby nie wiadomo jak dana jednostka starała się ten fakt ukryć , to zawsze prędzej lub później zachowania te się uzewnętrznią ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Chyba nie do końca Ci o to chodziło w tym temacie Matti
Jeśli tak faktycznie jest,to nasze społeczeństwo jeszcze nie dojrzało do pewnych standardów
współczesnego świata,i długo jeszcze nie dorośnie.
Zbyt dużą rolę odgrywa tu poziom materialny społeczeństwa.
A z tym mamy wieczny problem,jako naród
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok