Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(3875 niezalogowanych)
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
retier1 napisał:
Chyba nie do końca Ci o to chodziło w tym temacie Matti
Jeśli tak faktycznie jest,to nasze społeczeństwo jeszcze nie dojrzało do pewnych standardów
współczesnego świata,i długo jeszcze nie dorośnie.
Zbyt dużą rolę odgrywa tu poziom materialny społeczeństwa.
A z tym mamy wieczny problem,jako naród

jesli chodzi o dojrzalosc naszego spoleczenstwa i jej zaleznosc od stanu posiadania, to nie zgodze sie sie z toba...

tlumaczenie czegokolwiek pieniedzmi nie jest zadnym argumentem... to jacy jestesmy zalezy od nas a nie od tego co i ile mamy...

podstawa to trzeba CHCIEC byc LEPSZYM ... a w zyciu przy tym mozna miec lepiej lub nie, jak los potoczy...
ale nie pieniadze stanowia o wartosci czlowieka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Na podstawie tego co widzę w życiu i wiem z histori to tak nie jest.
I są to tylko nasze pobożne życzenia.
Chcielibyśmy tacy być,ale zawsze znajdujemy sobie jakąś wymówkę.
I naprawdę nieliczni sa tacy,jakimi chcą być.
I nie ja wymyśliłem ulv,że byt stanowi o naszej świadomości
A być zadowolonym z siebie,to faktycznie nie jest duży problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
to, ze tak nie jest to prawda... niemniej nie tlumaczy to nikogo, jednostkowo...

a to co napisales, cyt. " I naprawdę nieliczni sa tacy,jakimi chcą być." ... to prawdziwa prawdusienka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Zgadza się
A kto tu mówi o jednostce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
ja.

jednostki tworza spoleczenstwo, czyz nie ? jesli np. 10 osob z tysiaca zyje w ogolnym ubostwie, potrafia jednak byc wyrozumiali i tolerancyjni dla innych, natomiast znamienita wiekszosc z tego tysiaca czyli 990-ciu, zyjaca na takim samym poziomie materialnym - nie potrafi taka byc, to co to oznacza ? ta wiekszosc ma racje ? tacy sa, bo zyja np. na niskim poziomie materialnym ? i to ich tlumaczy ? jak dla mnie ... nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bm1512)
Wiking
Historie tez ktos pisze. Ludzie tak samo uwiklani jak my teraz...my ktorzy TERAZ piszemy historie. A kolega to chyba wierzy we wszystko co NAPISANE. Jak moja babcia bez obrazy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
bm1512 napisał:
Historie tez ktos pisze. Ludzie tak samo uwiklani jak my teraz...my ktorzy TERAZ piszemy historie. A kolega to chyba wierzy we wszystko co NAPISANE. Jak moja babcia bez obrazy.

ale o co ci chodzi ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
no właśnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bm1512)
Wiking
o to samo co Tobie, o ile zrozumialem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bm1512)
Wiking
"Na podstawie tego co widzę w życiu i wiem z histori to tak nie jest" - powinienem zacytowac, sorry.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok