Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Artur Gardynecki Agnieszka Kukulska Anna Hanna (3037 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
alka181 napisał:

Chciałam po prostu pomocy od kogoś, kto rzeczywiście posiada informacje prawdziwe i rzetelne, ale widzę, że jej nie uzyskam.

Na wszystkich 3 forach norwesko-polskich, ktore Ci zasugerowalam jest masa informacji (koszty mieszkania, zycia, wynajem mieszkania, stawki w poszczegolnych zawodach itp...itd) PRAWDZIWYCH I RZETELNYCH. Nadal nie uzylas wyszukiwarki na zadnym z nich ?
Dlaczego uwazasz, ze ludzie ktorzy wypowiadali sie na ten temat kilka dni temu, miesiac temu, czy nawet pol roku temu zmyslali i byli nierzetelni ?
Na "sasiednim" forum masz do wyboru w kazdym temacie, ktory Cie interesuje o Norwegii, nawet gotowe podklejone watki, aktualizowane na biezaco. co powstryzmuje Cie w lekturze ? Logowac sie tam nie trzeba zeby czytac, tak jak i tu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Alina Walter
(alka181)
Wiking
Super. Dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Alina Walter
(alka181)
Wiking
Dlaczego Norwegia?
1. Są jeszcze jakieś możliwości pracy, a nie tak jak w Anglii.
2. Mój narzeczony jako spawacz w Norwegii zarobi najlepiej (bo nie ukrywajmy nie wyjeżdżamy na wczasy)
3. W Polsce brak jakichkolwiek perspektyw rozwoju
4. Czytałam ostatnio bodajże na jakiejś norweskiej stronie wywiad z kobietą, która pomimo studiów w kierunku architektury i pedagogiki spakowała manatki i ruszyła do Norwegii malować ściany... I opłacało się... Więc czemu nie )

PS - W PL dopiero dziś ubrałam krótkie spodenki, więc nie ma czego żałować Zima długa, lata pewnie wcale nie będzie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
alka181 napisał:
Dlaczego Norwegia?
1. Są jeszcze jakieś możliwości pracy, a nie tak jak w Anglii.
2. Mój narzeczony jako spawacz w Norwegii zarobi najlepiej (bo nie ukrywajmy nie wyjeżdżamy na wczasy)
3. W Polsce brak jakichkolwiek perspektyw rozwoju
4. Czytałam ostatnio bodajże na jakiejś norweskiej stronie wywiad z kobietą, która pomimo studiów w kierunku architektury i pedagogiki spakowała manatki i ruszyła do Norwegii malować ściany... I opłacało się... Więc czemu nie )

PS - W PL dopiero dziś ubrałam krótkie spodenki, więc nie ma czego żałować Zima długa, lata pewnie wcale nie będzie )

1. Sa dla wykwalifikowanych z jezykiem - tepakow ik nie chce
2. Moze to i prawda, choc podobno w polsce spawacz dobrze zarabia
3. Dla ciemniakow nie ma perspektyw w nowoczesnym swiecie, nie tylko w Polsce( nastepna narzekajaca)
4. Nie wierz we wszystko co pisza w "pani domu" lub " tele tydzien" Jezeli, rzeczywiscie architekt po polibudzie nie potrafila znalezc pracy w zawodzie i zostala fizyczym w Norge( deskilling), to musiala byc bardziej tepa od ciebie panienko spawacza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no dobrze, ale kto będzie w Polszy pracował na
1. dwa miliony rolników mających emerytury z KRUS, którzy całe swoje życie hodowali zające i uprawiali mniszka lekarskiego
2. sześć milionów młodocianych emerytów, którzy przechodzą średnio na emerytury grubo, grubo poniżej 60 roku życia
3. prawie trzy miliony bezrobotnych, na zasiłku, albo jedynie ubezpieczonych
4. prawie dwa miliony rencistów, a Polsza to kraj w którym ludzie najchorowitsze na całym świecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
julek Tomasz
(8375)
Wiking
Jasta tak czuję ,że nawet żaby byś nie wychodował a co dopiero królika. Gówno wiesz o życiu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
TomBraniewo napisał:
Jasta tak czuję ,że nawet żaby byś nie wychodował a co dopiero królika. Gówno wiesz o życiu.
faktycznie z tą żabą
nie wiem co lubi jeść
ale co to ma wspólnego z tym, że namawiam młodych ludzi do odrobiny patriotyzmu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok