Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S ON Tamten (6053 niezalogowanych)
82 Posty
Michał duda
(dudix79)
Początkujący
staralem sie przeczytac,bo lubie ludzi,ktorzy chca pracowac.uzywaj znakow przestankowych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Rafał Witkowski
(Raf_Wit)
Wiking
Zabawny jesteś kiedy piszesz o zmuszeniu do nieuczciwości. Buahahaha. ZMUSZONY, ała, ogarnij się, ponoć jesteś kumaty.

" - Kierowniku ale wy mnie zmusiliście żebym okradał ten zakład.
- No okey, skoro tak, to nasza wina, zostajesz z nami, spoko, nie martw się, nie zwolnimy cię"

Rzeczywiście, my biedne polaki od urodzenia jesteśmy zmuszani do oszukiwania.
Dorośnij.

Natomiast, świetnie że masz czas do końca roku, myślę, pod koniec roku doczekasz do rozpoczęcia sezonu tak około marca. Ale to mniej istotne.
Zrób za to jak ci pisałem, po prostu poszukaj roboty na wózek, magazyn czy produkcja rzeczywiście zaraz spytają cie czy masz chociaż te dwa lata, no ostatnio nawet rok starcza.

Ale są miejsca, gdzie wózek jest ważny ale bardziej na papierze bo robota na nim po prostu nie jest tak wymagająca, np. skład, sklep, market budowlany, jakieś średnie firmy, czasem takie przy podwórku, skupy palet. Potem bez względu czy jeździłeś w tej robocie 7,5 godz. na dzień czy raz na tydz. nikogo za bardzo nie obchodzi, mówisz: panie, jeździłem na wózku 1,5 roku! i jest git.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
Wyjazd pod koniec roku mija sie z sensem w tym przypadku. W Norwegii zima jest naprawde ciezkim okresem do poszukiwania pracy a o jakies dodatkowej pracy(w prywatnych domach) mozesz tez zapomniec. A mysle ze to tez wazne bo zdobyc Wam od razu etat bedzie ciezko. Moja narzeczona pracy szukala pol roku. 25 tys nok jest ok na poczatek. Zreszta nie wierze ze ktos kto przyjezdza z Polski do Norwegii w celu poszukiwania pracy jest w stanie przywiezsc ze soba wiecej pieniedzy. W Norwegii juz od konca marca rusza sezon na prace ogrodowe, pozniej jest malowanie. To naprawde popularna prace. Firmy tez szukaja pracownikow sezonowych. Nawet tak duza firma jak Stangeland zatrudnia pracownikow na sezon. Sa plantacje, magazyny budowlane, moze jako kierowca gdzies w firmach kurierskich czy przy rozwozeniu gazet. Pokoj na dwie osoby zapewne bedzie drozszy ale wielu ludzi tak wynajmuje wiec na poczatek nie macie innego wyjscia. Tylko ze na poczatek trzeba sie gdzies zatrzymac i tu dobra opcja jest camping. znajdziesz prace szukasz czegos na stale. Do wyjazdu trzeba sie przygotowac. przetlumaczyc swoje kwalifikacje, warto tez przesledzic ceny w norwegii i zaopatrzyc sie w polsce w jedzenie na jakis okres, przygotowac tez auto. Internet daje duzo mozliwosci. Juz z Polski mozecie zaczac cos dzialac w celu znalezienia pracy. Kiedys bylo znacznie latwiej tutaj ale teraz naprawde tez nie jest rzecza nierealna znalezienie zatrudnienia tylko wszystko musi byc naprawde dopracowane i przemyslane. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
eMKaeS napisał:
Nie masz pojęcia jak bardzo wróciłeś mi wiarę w tę garstkę dobrych Polaków, dziękuję. Wiesz co, zapisując się na korepetycje mam ten + że babka może mnie uczyć tego czego ja chce i zawsze mogę przecież z nią zrobić takie rzeczy jak CV, list motywacyjny, a co do referencji mam pytanie, czy jeśli mam kurs na wózek widłowy, umiem rzeczywiście nim jeździć bo to żadna filozofia i mam znajomego który ma dużą firmę z wielkim magazynem, czy gdyby mi napisał referencje że pracowałem tam 3 lata ( a nie jest to prawda) to czy by to przeszło?
Orłami w szkole nie byliśmy ale wiadomo że łatwiej, lepiej i przyjemniej uczy się czegoś co się chce uczyć a nie musi)

taaa
pomagajcie jak umiecie aby tu kolejny polaczek zjechał
bo niby nie wiecie jaki to człowiek
że niby nie można od razu ocenić, że to jak najbardziej typowy polski nierób, cfaniaczek i oszust
pracować to tak mu tu się będzie chciało jak i uczyć w Polszy
doradzajcie
żeby jeszcze więcej ich tu było
co to dla nich nie ma godziwej pracy z ich wykształceniem i chęciami w Polszy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Żeby jeden polak znalazł prace, inny polak musi zjechać do kraju z jej braku......
Tak to się już kreci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
pol pot
(polpot)
Początkujący
Jakze to madre zyciowo.
A zeby dwoch znalazlo prace,trzech musi zjechac.
Bo i tak dwoch nowych,zrobi tyle co trzech starych!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Janek12 napisał:
Żeby jeden polak znalazł prace, inny polak musi zjechać do kraju z jej braku......
Tak to się już kreci.

...BZDURA ... !!! , a raczej nieudana Kpina ...
---
Ponieważ , jeżeli na ten przykład , Ja zrezygnuję z pracy w Mojej Norweskiej Firmie i zjadę do Polski .
To i tak , żaden inny pracownik zagraniczny , nie tylko Polski , nie dostanie pracy .Tylko Norg !!! .
---
Ja nie obawiam się żadnej konkurencji ze strony Polaków ... a jedynie ze strony Norwegów .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Janek12 napisał:
Tak to się już kreci.

...BZDURA ... !!! , a raczej nieudana Kpina ...
---
Ponieważ , jeżeli na ten przykład , Ja zrezygnuję z pracy w Mojej Norweskiej Firmie i zjadę do Polski .
To i tak , żaden inny pracownik zagraniczny , nie tylko Polski , nie dostanie pracy .Tylko Norg !!! .
---
Ja nie obawiam się żadnej konkurencji ze strony Polaków ... a jedynie ze strony Norwegów .

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Janek12 napisał:
Tak to się już kreci.

Pisząc to mam na myśli ludzi z krótkim stażem zawodowym , w norge. i np. w pośredniaku np. w Adecco, gdzie nie mając stałych kontraktów, w przypadku braku pracy trzeba zjeżdzac z powrotem do Polski.
Bedzie potrzeba zciagna z Polski znowu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok